LNK PRIEŠ TV3: KRAUPIOJI ORNITOLOGIJA – PAPŪGOMIS PRIEŠ ANTIS

(Last Updated On: 2019-10-27)

Nors šiandien du dideji TV rinkos dalyviai ir pradeda naują sezoną, dar anksti šnekėti apie tai, kaip savo amuniciją TV3 ir LNK bus išdėliojusios. O būtent išdėliojimas dažnai lemia ir kanalo auditorijos didėjimą arba mažėjimą, ir atskirų laidų likimus.

Anksti todėl, kad kol kas TV3 eteryje daug krepšinio, o todėl per jį tinklelio kontūrai matosi silpnai. Prieš akis dar ir Europos čempionatas su Lietuvos rinktinės rungtynėmis bemaž kiekvieną dieną. LNK tinklelio kontūras jau aiškus, bet LNK programos planuotojai, įtariu, jį dar modifikuos, kai TV3 programa susistatys į savo reguliarius rėmus.

Aišku, kad TV3 vilčiai 19:10 val. pagauti tokį patį pagreitį su TV antimi, kokį ji 1998-aisiais pagavo su Be tabu, vargu ar lemta išsipildyti. Jau vien todėl, kad LNK TV anties debiuto įkarštį gesins su adekvataus žanro laida – infošou Kakadu, TV anties pasirodymo eteryje proga paankstinta bene pusantros valandos.

Tiesa, programoje TV antis pristatoma informacine laida, o ne infošou, kaip ji buvo vadinta ankstesniame spaudos pranešime. Panašu, kad TV3 čia nori pabėgti nuo LNK jai įkyriai peršamo laidų ir tinklelio vienodinimo.

Pikantiška, kad Kakadu prodiusuoja Saulius Bartkus. Tas pats, kuris kažkada būtent TV3-juose prodiusavo Be tabu. LNK buvusiu TV3 ginklu trankys pastarajai per šonkaulius. Čia jau galima įžvelgti kažkokią maniakišką strategiją. uagadugu jau rašė apie tai, kaip LNK, perpirkusi ilgai vienu TV3 simboliu buvusius Walt Disney animacinius filmus, šiuos suplanavo ant penktadieninės TV3 filmo pozicijos. Mes nieko prieš, kad rinkoje būtų dvi, kaip du vandens lašai panašios televizijos. Tik kodėl jos abi panašios į TV3, o ne į LNK?

Iš to, kas tinklelyje jau matosi, reiktų pabrėžti mažai matomą, bet LNK ir TV3 kanalams labai svarbią serialo poziciją prieš Žinias. TV3 čia reklamuoja norinti žiūrovus atpratinti nuo, neva, LNK piršto rusiškų serialų srauto. Nelabai tikiu šita tautiška retorika. Patikėsime kai Viasat palydovinių kanalų puokštėje neliks rusakalbių kanalų.

Skaityk  TV SAVAITGALIS: "EUROVIZIJA" BUVO NEĮDOMI BE "INCULTO", O "ŽVAIGŽDŽIŲ DUETAI" TRIUMFAVO

Retorika retorika, bet prieš Žinias TV3 atlapojo piniginę dar vienam Rolando Skaisgirio serialui Emilija. LNK čia argumentų neturi. Krizė.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, Rinka
Tags: , , , , , , , , , , ,

13 komentarai:

  1. varpininkas | 24 rugpjūčio, 2009 at 11:48

    Įdomu būtų sulaukt tamstos komentaro šituo klausimu – http://vz.lt/straipsnis/2009/08/21/Moki_uz_Discovery_mokek_ir_uz_lietuviska_TV

    Eilinių žiūrovų nuomonė aiški, o kaip viskas atrodo iš uagadugu varpinės atrodo?

    Please wait...
  2. Alius | 24 rugpjūčio, 2009 at 12:59

    Varpininkui: Oi, kad dievulis prie paros dar kokias penkias valandas pridėtų…:)

    Please wait...
  3. varpininkas | 24 rugpjūčio, 2009 at 13:42

    viskas aišku, supratau 😀

    Please wait...
  4. informuotasis | 24 rugpjūčio, 2009 at 14:02

    UAGADUGUI pastaruoju metu pritrūksta objektyvumo.
    Vien jau fakto, kad kažkada info šou “N-14″(kurią gamino Bartkus) prasidėjo LNK TV ir tik po to juos perpirko TV3, ignoravimas tai rodo…

    Please wait...
  5. Alius | 24 rugpjūčio, 2009 at 14:44

    Informuotajam: nesutinku. Va, prašau perskaityti:
    http://uagadugu.blogas.lt/ramune-kuriene-atgal-i-lnk-1638.html

    Please wait...
  6. informuotasis | 24 rugpjūčio, 2009 at 14:53

    Aliui, tai kodėl tada “Kakadu” ra buvęs TV3, o ne LNK ginklas? Nematau logikos…

    Please wait...
  7. Alius | 24 rugpjūčio, 2009 at 15:32

    Logika yra ta, kad “Be tabu” buvo TV3 garvežiu 1998-aisiais ir taip, kaip dabar “TV antis”, tada buvo taip pat rodoma po “Žinių”. Kai “N-14” buvo LNK laida, pastarąjam kanalui nebuvo ką talžyti, nes TV3 tuo metu buvo silpna. Būtent “Be tabu” ją ir pakėlė. O dabartinis “Kakadu” prodiuseris buvo “Be tabu” prodiuseriu.

    Please wait...
  8. informuotasis | 24 rugpjūčio, 2009 at 15:56

    Aliui. Labai jau giliai užkasta mintis.Ir užkasta greičiausiai, tam, kad atrodytų TV3 baltesnė, o LNK – juodesnė… Ir kodėl “abi panašios į TV3, o ne į LNK”… Ar jau nesvarbu, kad TV3, tik gerokai pavėlavę pakartoja tai kas jau prieš šimtą metų daryta LNK ?( “Nekviesta meilė ” v.s “Moterys meluoja geriau”,Žvaigždžių lietus v/s “Kelias į žvaigždes”,”Šok su žvaigžde “v/s “Šok su manimi”, pirktinis “Supertortas” v/s “Rožių kerai” , “Nuo…IKi” v/s “Gyvenimas gražus” ir dar daug daug pavyzdžių…

    Please wait...
  9. Alius | 24 rugpjūčio, 2009 at 16:44

    Na, jeigu perskaitytumėt visas “uagadugu” medžiagas nuo pat blogo egzistavimo pradžios, pamatytumėte, kad nejaučiame nei simpatijos, nei antipatijos jokio kanalo atžvilgiu. Beje, tarkim, politologas Liutauras Ulevičius, kažkurį kartą komentare įtarė “uagadugu” simpatijomis būtent LNK televizijai. Nemėgstame tam tikrų tendencijų, o ne TV stočių. Tiesa yra tai, kad daugumas Jūsų pateiktų pavyzdžių yra teisingi – na, gal išskyrus “Šok su žvaigžde” “v/s “Šok su manimi” (čia “Šokių dešimtukas” buvo dar anksčiau). Nors TV3 irgi rastų sau palankių pavyzdžių. Pripažįstame, kad LNK autorinių laidų kūrimo, tinklelio inovacijų tradicijos yra ilgaamžiškesnės ir turtingesnės, nei TV3. Būtent todėl ir nesuprantame, kodėl LNK finalizuoja savo tinklelį tik tada, kai gauna TV3-jų. O po to deda penktadienio filmą ant penktadienio, “Kakadu” ant “TV anties” ir t.t. Juk televizija su tokiomis tradicijomis galėtų ne dairytis į kažkokius “snarglius”, o diktuoti jiems savo valią.

    Please wait...
  10. tim | 24 rugpjūčio, 2009 at 20:06

    J.Jefremovas idealus kopijuotojas. Pvz. dabartinis “naujas” tv3 šūkis.

    Please wait...
  11. tim | 24 rugpjūčio, 2009 at 20:09

    kita vertus, gal už kažką naujo, nepatikrinto kurti neapsimoka?

    Please wait...
  12. Sajonara | 25 rugpjūčio, 2009 at 12:16

    to tim.
    Tai ne- apsimoka, ypač LT.
    Visi projektai šok,dainuok,čiuožk… etc. kopija nuo UK projektu.Pasidomėkit UK ir JAV TV tinkliukais ir žinosite kas Lietuvos TV programose dėsis po 1-2 metų :).

    Please wait...
  13. “MOTERŲ ALĖJA” KEIS KANALĄ?

Palikite komentarą