VIEŠBUČIAI IR KREPŠINIS: PROVINCIALU

(Last Updated On: 2011-02-21)

Priminsiu situaciją.

Lietuvoje rugsėjį atsitiks Europos krepšinis.

Išsilukšteno neteisingai provinciali  indikacija. Paprasčiau, Lietuvos viešbutininkai Europos krepšinio čempionatą sutapatino su visos Europos, ar bent jau jos sporto mėgėjų beprotiškai dideliu noru atvykti ir žiūrėti tą krepšinį čia.

Todėl užkėlė viešbučių kainas keliagubai, nes iš tokios beprotybės būtina uždirbti.

O kur jie dings, tie sirgaliai?

Nemaloni tiesa yra ta, kad netgi daugumas Europos sporto mėgėjų, o jau nėra ko šnekėti apie Europos gyventojus, apskritai nežinos, kad tas krepšinis čia vyks. Dar daugiau – jiems tai nebus įdomu. Taip, kaip statistiniam lietuviui ar netgi Lietuvos sporto mėgėjui nėra įdomu ar žinoma, kad kokioj netoli esančioj šaly vyksta, tarkim, Europos rankinio čempionatas. Rankinio, kuris žemyne ne ką mažiau populiarus, nei krepšinis. Kaip tai nemalonu mums būtų pripažinti.

Krepšinis nėra toks megasportas, kaip futbolas, apie kurio čempionatus žino visi – nuo vaiko iki senelio. Neteisingai provinciali indikacija atsitiko dėl to, kad lietuviai eilinį kartą savo įsimylėjimą krepšiniui delegavo visai Europai. Tauta apskritai linkusi deleguoti savo simpatijas ar antipatijas kitiems. Kai kovojome dėl nepriklausomybės, mums atrodė, kad visas pasaulis nekenčia sovietų ir tik dėl kažkokių formalių priežasčių delsia mus pripažinti. Kai rėmėme Ukrainos Juščenką ar Gruzijos Saakašvili, atrodė, kad visi, apart ruso ir kokio Chavez, taip pat yra įsimylėję mūsų adoravimo objektus.

Pasirodo – jokios meilės nebuvo. Taip bus ir čia. Niekas nepamils krepšinio taip, kaip myli futbolą dėl to, kad mes jį mylime labiau. Triumfuos sveikas protas. Todėl viešbučiai sulauks savo pinigų tik tuo atveju, jei tas retas krepšinio mėgėjas, kokių Europoje vis gi esama, yra ne tik mėgėjas, o dar ir tikras fanatikas. Pridursiu – labai turtingas fanatikas. Mokėti 1000 Lt už parą gali mokėti tik labai turtingi žmonės.

Skaityk  KRISTUPAS KRIVICKAS IR SUNKI "DAR PAŽIŪRĖSIM..." ALZHEIMERIO FORMA

Už 300 eurų kokiam Saint Tropez gali šalia milijonierių pliaže gulinėti.

Tokių bus daug?..

Kadangi uagadugu yra televizinis tinklaraštis, tai priminsiu televizoriaus privalumus. Net ir lojaliausi važinėtojai po krepšinio čempionatus padarys vieną pertraukėlę ir vietoj Lietuvos rinksis televizorių namie. Sėdi sau prie alučio, gurkšnoji. Kažkoks padraika su būgnu šalia klausos negadina.

Aišku, čia labai delikačioje situacijoje atsiranda čempionato organizatoriai. Jų visa retorika teigia megaįvykio svarbą Lietuvai.

Lietuvai – taip. Krepšinio šaliai tai bus megaįvykis. Krepšinio šalies viešbučių savininkai pasikabino ant šitos retorikos ir užsišaukė megakainas. O kokiais megaargumentais organizatoriai dabar malšins viešbučių verslo įkarštį?

Atsiras garantuojančių turistų megaantplūdį?

Please wait...
Kategorijos:  Krepšinis, Sportas
Tags: , , , ,

5 komentarai:

  1. bukoptimistas | 21 vasario, 2011 at 11:10

    Šiaip būtų įdomu, jei kas nors tas kainas palygintų 😉 O ne šiaip iš lubų kabintų skaičius. ale 1000lt už parą, kuriame viešbutyje? Ar kaip prancūzai prabilo, kad kainos didelės, bet nieko tikslaus. Gal teks pačiam daugiau pasidomėti ir apžvelgti 🙂
    O šiaip dėl to pačio įdomumo ir krepšinio populiarumo, tai tikrai pritariu.

    Please wait...
  2. Šiaip | 21 vasario, 2011 at 13:08

    Kaip grandams sekėsi kovoti vakar?

    Please wait...
  3. Jonas Baronas | 21 vasario, 2011 at 13:30

    dar vienas pvz. kaip spauda hyperbolizuoja, o kiti pasiduoda… paziurejau viesbuciu kainas tam laikotarpiui pats. nuo 200 Eur iki 50 Eur viesbuciuose. O dar Guesthaus’ai visokie ir t.t. Spauda, kaip visad tendencingai pateikia, paiima lubas, suapvalina i didziaja puse ir dar skandala pagamina. booking.com ar kitam rezervavimo puslapyje galit patys pasiziureti.

    Please wait...
  4. Eimantas | 21 vasario, 2011 at 14:18

    kainos kažkiek sukilo, bet nelabai ženkliai. Nemaža dalis viešbučių didelę dalį kambarių jau užbookino europos čempionatui – vadinasi arba tas krepšinis nėra toks labai nepopuliarus, arba kažkas grandiozinio dar vyks tuo pačiu metu Lietuvoje. Nereikėtų užkibti ant kitų žurnalistų pučiamo burbulo, kai nėra ką rašyti, bet reikia sukurti kažkokį skaudulį kurį skaitytų visi. Rinka pati viską sureguliuoja 🙂

    Please wait...
  5. uagadugu | 21 vasario, 2011 at 15:17

    Gal… Bet štai dabar, šią minutę klausau Žinių radijo laidos, kur organizatorių viršininkas Mindaugas Špokas ir kelia klausimą apie nepakeliamai dideles viešbučių kainas.

    Please wait...

Palikite komentarą