KOMENTATORIAUS RUBRIKA: SIGITAS APIE LYDERIUS. ATEITIES…

(Last Updated On: 2020-09-24)

Šis tekstukas apie LTV laidą Ateities lyderiai nebuvo patalpintas uagadugu komentaruose, nors rubrika vadinasi būtent taip. Gavau jį laišku, bet talpinu čia, nes nenoriu dar papildomų rubrikų išradinėti.

Puiki panašių laidų parodija. Idėja labai gera, bet ir viskas… Nei vienos laidos nepažiūriu iki galo, nes pasidaro gėda. Kaip dar kažkas drįsta lygintis su „Kas? Kur? Kada?“

Klausimai visiškai nelygiaverčiai, dauguma ypač lengvi. Bet ir ant jų „ateities lyderiai“ stringa. Greičiausiai pirmakursiai neakivaizdininkai…

Anekdotu tapęs klausimas apie Grozno užėmimą. Kaip Grozno tramvajai nugalėjo vienintelį tanką. Atsakinėja VGTU – būsimi inžinieriai! Nė vienas iš 6 dalyvių nežino, kas per transportinė mašina BTR?! Gal pirmakursiai… Viską vainikuoja atsakymas: vikšrais užvažiavo ant bėgių ir užtrumpino. Už tokį sumanymą būsimas inžinierius būtų išmestas iš egzamino be teisės perlaikyti. O čia 5-6 lyderiai atsako. Vedėjas sugėdina. Tada atsakymo patobulinimas – „užkabino su patranka laidus“. O geriausia, kad senatas (eruditai, tikri lyderiai etc..) atsakymą užskaito! Išvada – ateities lyderiui užtenka žinoti, kad tankas su vikšrais, o tramvajus elektra varomas.

Ir visos laidos tokios – atsakymai pateikiami ~trys, dažnai užskaitomi… Kaip dar kažkas drįsta lygintis su „Kas? Kur? Kada?“?

Paskutinėje laidoje klausimas apie Ž.Verno ginklą, riaušėms malšinti, susieta su Leidenu. Čia klausimas studentui lyderiui? Išcentruota kulka…

„Filmukų kanalas<…> Į kur bilietas kainavo vieną Nikę?“ – reikia būt sumaniam, kad dar kažką be kino teatro sugalvot.

„Paminklas kaminkrėčiui“, „atsargiai šuo“. Klausimai gerai besimokančiam 11-okui.

Negi nėra mažiau susikompromitavusio, už stalo bent jau telpančio profesoriaus? Bet kuris iš „senato“ būtų didesnis autoritetas.

Šitas blynas ne tiek prisvilęs, kiek sudegusi blyno parodija…

Skaityk  "UAGADUGU" SKAITYTOJAI ATSAKĖ, KO JIE IEŠKO TELEVIZIJOJE VISŲ PIRMA IR TAI NĖRA KULTŪRA

Kaip dar kažkas drįsta lygintis su „Kas? Kur? Kada?“?..

Komentarą patalpinau, nes jis atitinka ir uagadugu nuomonę apie laidą. Štai ir į paskutinę dirstelėjau – sėdi joje daug savimi patenkintų, laimingų žmonių. Gerai, kai žmonės yra laimingi. Dar jei būtų laimingas ir žiūrovas, kuris, kaip rodo reitingų kreivės, laidos nežiūri (duomenys iš TNS). Nes kai nacionalinis kanalas LTV konkuruoja tame pačiame segmente, kaip, tarkim, antrinė LNK televizija- TV1, tai ką jau ir begalvoti…

Nėra redakcinio darbo kruopštumo – būtent redakciniam štabui reiktų adresuoti priekaištus dėl klausimų kokybės ar jų konstravimo koordinavimo.

Nors, panašu, visuomeniniam kanalui nereikia nei žiūrovų, nei profesionalumo – kam ta profesija, kai misija kelnėse švilpauja.

Aišku, ir lyderiai tokie.

Gera ateitis laukia…

Please wait...
Kategorijos:  Komentatoriaus rubrika, Laidos
Tags: , , , , ,

Vienas komentaras:

  1. SKAIČIAI: USPASKICH IR IRMOS TANDEMAS NEPRILYGSTA NERIBOTAI ŠEDŽIAUS SEKSUALINEI POTENCIJAI | uagadugu

Palikite komentarą