JURGITA JURKUTĖ VALO TV3 ŠOKIUS NUO GAŠLYBIŲ

(Last Updated On: 2020-07-24)

Šį savaitgalį pilka televizinė rutina gal ir nepasiūlė nieko naujo, nors vis dar yra apie ką parašyti.

Gal mažiau apie šokius – jų tarpelenkatrioškinė situacija tampa pastovi ir nuobodi. Aišku, tas nuobodulys yra palankus TV3-ims…

Šis kanalas ėmė ir pražydo penktadienio vakarą, kur staiga nublanko Lietuvos dainos skaičiai (duomenys iš TNS). Nublanko prieš čihuahua veislės šunį TV3 filme. Pastarasis penktadienis buvo pirmas, kai TV3 nukneckino “Muzikos čempionų taurę” ir šis testas gali tapti mirties nuosprendžiu laidai, jeigu ji, tarkim, nėra nuimta, o tik laukianti sprendimo dėl likimo.

Šitos visos spekuliacijos netobuloje uagadugu galvoje vyksta tik iš nežinios. Nėra čia ko pykti…

Filmo apie kalytę Chloją reitingai prilygo Lietuvos dainai – dar vienas liūdnas reiškinys servetėlių padangėje. Ši penktadienio dienos auditoriją pralaimėjo jau daugiau, nei septyniais procentais.

Liūdna LNK televizijai turėtų būti ir sekmadienį – ši diena buvo bene vienintelė, kai LNK pirmaudavo. Ir pirmaudavo visų pirma sėkmingos dieninės ir vakarinės programos dėka (ir viena, ir kita pasitaiko retai). Tačiau užteko TV3-ims atkreipti dėmesį į šitą aplinkybę, kiek perdėlioti programą, implantuoti Daivą Tamošiūnaitę-Budrę, kurios Tik tarp mūsų vėlyvą popietę dirba stebinančiai gerai – apystipriu falusu (atsiprašau, užsikrėčiau nuo Vytauto Šapranausko) taršydama Ne vieną kelyje, kurio kreivė, ką jau čia slėpsi, nulinko. Na, o po to nuo pat 18.44 iki gilios nakties TV3 juodai talžo savo konkurentą – šiame fone net ir archaiškas  Teleloto LNK televizijai atrodo tarsi aukselis.

Šok su manimi laidoje pasakota gerų anekdotų: po to, kai Jurijus Smoriginas buvo klonuotas, jis padavė į teismą dėl seksualinio priekabiavimo; intelektualinių susipainiojimų: kai laisvas šokis susipainiojo su laisvu elgesiu, o Isadora Duncan su George Sand; netikėtų įsikūnijimų: kai Žilvinas Šilgalis po transvestito įsikūnijo į romantišką lietuvišką bernelį, anot J. Smorigino veltui gintarus pajūry berankiojantį ir niekaip neįsikertantį į tiesias ir nedviprasmiškas svetimtautės (Karina Jeremian) viliones – buvo juokinga tarsi saviveiklinio teatro spektaklį žiūrint; gyvenimiškai balerūniškos J. Smorigino išminties: meilė būna ne tada, kai kiši liežuvį į burną ir iškart po to tam pačiam personažui adresuota pastaba, jog moterys nemėgsta svajotojų.

Žilvinas Šilgalis, Karina Jeremian

nuotrauka nuo ekrano © uagadugu

TV3  laida tik menkomis V. Šapranausko užuominomis leido sau priminti apie Irmą Jurgelevičiūtę, nors šios sukelta aura laidą gaubia. TV3 laidoje randasi įdomių transformacijų – panašu, kad prodiuseriai ir redaktoriai bando stabdyti necenzūrinės saviraiškos srautą – Jurijus Smoriginas netgi davė pastabą V. Šapranauskui, apeliuodamas į prodiuserio reikalavimą mažinti kalbos šiukšlių kiekį, tiesa, pats nevengdamas visokių Jeremian dupcių. “Šok su manimi” prodiuserio įrankiu, savotiška terminatore laidoje yra tapusi Jurgita Jurkutė, kuri ne kartą gesino situacijas, kai V. Šapranauskui liežuvis jau tarsi ir kildavo nuskraidinti kokią iš pirmo žvilgsnio nekaltą situaciją į seksualų arba užpakalinį lygmenį. Žiūrovui tai, ko gero, netrukdo, nes J. Jurkutės daug yra labai gerai. Šiai merginai nereikia būti įvardinta kokia nors banalia O lia lia pupyte, kad ji scenoje blizgėtų.

Skaityk  BTV: MIRONĄ KEIČIA LELKAITIS. O PINIGŲ BUS?..

Deja, to nepasakysi apie Kviečiu šokti vedėjus. Laida šiame segmente yra labai prastai besikapstanti, jos pakalbėjimus bando gelbėti Zita iš Mažeikių, bet jos humoristinės gražbylystės nepakanka.

Lietuvos ryto televizija sekmadienį lenkia PBK – jos skaičiai dominuoja mažųjų televizijų kreivių peizaže, o į vakarą netgi varžomasi su BTV ir LTV. Pastarosios Triumfo arkai nepadėjo paankstinimas pusvalandžiu – nuo 20.45 iki 20.55 reitingas krinta nuo 7.4 iki 2.1 procento. Elitinis reginys elitui.

Nustebino, kad visuomet gerai LTV programoje dirbęs Grok, Jurgeli 2010 renginys buvo šeštadienį taip prastai žiūrimas. Nežinau ir ką galvoti…

Tą patį šeštadienį bet jau prie vėlyvųjų pusryčių stebėjau tikrą trilerį Ryčio Zemkausko Pasivaikščiojimuose, kurie šįkart tapo pasiplaukiojimais. Čia LNK balsas romantiškai plukdė Jurgą Šeduikytę valtimi, laiks nuo laiko nusiirdamas į meldus ir dainininkę įkyriai klausinėdamas, ar ši yra sau patinkanti. Trileriu šią intelekto fiestą vadinu todėl, kad vienas operatorių stovėjo valtyje už irkluojančio R. Zemkausko nugaros ir, dievaži, laukiau, kada pastarasis su brangiu filmavimo aparatu atbulas įkliurks tamsion nurudenėjusio ežero gelmėn.

TV1 perkėlė R. Zemkausko laidas iš geriausio laiko zonos – pirmadienio vakaro į gal nebent tik uagadugu užpelenguojamą šeštadienio 12.10 val.

6-9 tūkstančiai žiūrovų.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, Rinka
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Palikite komentarą