DALIA GRYBAUSKAITĖ: IŠSKIRTINIS BURKAVIMAS SU TV3 BANANINIUI ŽURNALISTUI KELIA MINČIŲ…

Vakar TV3 ištransliavo spaudos pranešimą apie tai, kad, cituoju, praeitą penktadienį kvietimo apsilankyti Prezidentūroje sulaukė TV3 projekto „Šok su manimi“ dalyviai – parolimpietis Tomas Kairys ir aktorės Eglės Jackaitės partneris Tadas Rimgaila. Abu šokių šou dalyviai buvo pagerbti už asmeninius sporto pasiekimus. Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė ne tik pasveikino sportininkus, įteikė jiems apdovanojimus, bet ir padėkojo už talentą ir atkaklų darbą.

Dalia Grybauskaitė, Tomas Kairys

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir “Šok su manimi” dalyvis Tomas Kairys © TV3

Prisipažinsiu, man nebuvo keista, kai Prezidentė tiesioginiame eteryje su Saulėnu, atsiprašau, Mindaugu Stasiuliu pasirodė prieš Pasaulio krepšinio čempionato rungtynes su JAV. Lietuva buvo įsitikinusi, kad JAV bus nugalėta. Todėl, esant sėkmingai rungtynių baigčiai, Dalios Grybauskaitės populiarumo reitingai galėtų dar paaugti.

Bet, antra vertus, kur jiems augti?

Dar kartą antra vertus, Prezidentės viešiesiems ryšiams buvo galima žvilgtelt į lažybininkų prognozes, kurios nebuvo tokios rožinės.

Po to suklusau, kai, berods, po poros dienų Prezidentė pasirinko TV3 eterį savo įvairių minčių sukėlusiam interviu lndrės Makaraitytės Savaitės komentarams.

Dabar vėl. Kažkodėl TV3 šokių laidos dalyviai pakviesti į Prezidentūrą, pasveikinti. Kodėl ne LNK Kviečiu šokti ar LTV Triumfo arkos?

Nesinorėtų galvoti, jog todėl, kad TV3 yra populiariausia, o lyderiai juk turi draugauti su lyderiais…

Taip pat nesinorėtų galvoti, kad tokiu išskirtiniu dėmesiu LNK ir LTV nelepinama todėl, kad kažkam prezidentūroje negražūs Mockus ar Siaurusevičius.

Gerai, tebūnie jie kvazimodai, bet kam bausti televizijas?

Todėl po ilgo sėdėjimo susikaupus darau savo išvadą, be abejo, vertą tik bananinės žurnalistikos vardo. Vieni politikai dalyvauja šokių laidose ar Auksiniuose svogūnuose, kiti – ne.

Bet netgi ir juose nedalyvaujant galima prisiglausti prie to šokių populiarumo sacharininio įvaizdžio.

Skaityk  TV3 vs LNK: LAUKIANT "IŠDIDŽIŲ IR PROFESIONALIŲ" APIPJAUSTYMŲ

T.y. prisiglausti prie tautos taip, kaip tą veiksmą įsivaizduoja viešieji ryšiai.

Briuselių Prezidentė stengiasi įsipaišyti į tautinį kontekstą…

Kaip tai vadinasi?

Rausiuosi Burkina Faso tarptautinių žodžių žodyne… Ilgai rausiuosi.

Va, populizmas.

Gerai, nepigus.

Kiek rafinuotesnis.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Keistumai, Personalijos, Visuomenė
Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

19 komentarai:

  1. Bunnie | 7 spalio, 2010 at 12:39

    Reiktų prisiminti ir Prezidentės rinkimų kampaniją, kurios metu TV3 turėjo praktiškai ekskliuzyvą į tuomet dar kandidatės dalyvavimus jų laidose. Ir tai toli gražu ne hiperbolizacija – iš tiesų kandidatė nuolat dalijo interviu TV3 laidoms, o LTV tuo metu draskėsi nagus į aklinai uždarytas duris. Ko gero, tuo metu Balsys dar pyko ant Siaurusevičiaus, kad jo Briuselyje nepaliko… 🙂

    Please wait...
  2. hmm | 7 spalio, 2010 at 12:45

    galima, zinoma, paskirti penkias minutes pagooglinimui pries rasant.

    http://www.lrp.lt/lt/spaudos_centras_392/pranesimai_spaudai/prezidente_lietuvos_sportininku_valia_ir_ryztas_pavyzdys_visai_tautai.html

    stai tas renginys.

    buvo sukviesta per simta zmoniu. visi sportininkai, ta proga dauguma apdovanoti.

    TV3 viska aprase, lyg butu pakviesti tik du ju sokiu projkto dalyviai. beje, abu tie dalyviai ne apdovanojimo negavo, tik siaip buvo pakviesti i tusa (itariu, per savo federacijas visokias). prezidente per tokius renginius fotografuojasi su visais norinciais.

    portalai tv3 propaganda, kad kviesti tik du jos zmones, nepatikrine paskelbe kaip sventa teisybe. ka gi, tokio lygio pramogu zurnalistikos dauguma lietuvoje.

    sisyk iki tokio nepatikrinancio lygio, rodos, leidziasi uagadugu.
    ir dar tolimas isvadas daro…

    ps prezidente yra perejusi ratus per visas televizijas. pasakyk nors viena, pas kuria ji neuzejusi i pokalbiu laidas…

    Please wait...
  3. uagadugu | 7 spalio, 2010 at 13:04

    Na, ką gi, Hmm, reikšmingai papildėte “uagadugu” post’ą. Visus komentatorius laikau įrašo bendraautoriais – kartu tobulinkim “uagadugu” turinį. Antra vertus, Bunnie komentaras irgi sukelia minčių.

    Please wait...
  4. Fishas | 7 spalio, 2010 at 13:13

    Nesuprantu kodel is uagadugu yra reikalaujama tokio informacijos tixlumo kaip is kokio BNS ar Bloomberg. Juk tai paprasciausias afrikietiskas blogas apie televizija, kuri raso paprastas zmogus. Kad ir kaip bebutu gaila, jis turbut nespeja perskaityt visu pranesimu spaudai is visu galu.
    Uagadugu, palaikau Tave 🙂 islepinai skaitytojus savo pakankamai profesionaliais ir issamiais post`ais 🙂

    Please wait...
  5. hmm | 7 spalio, 2010 at 13:20

    net jei Bunnie teisus del tuometinio favoritizmo TV3, tuo metu Grybauskaite buvo kandidate i prezidentus, ne prezidente.

    ju isipareigojimai skriaisi. prezidentas yra valstybes pareigunas, is kurio tikimasi, kad visi bus lygus. kandidatas yra privatus asmuo, kuris stengiasi buti isrinktu. jei jo strategija buti isrinktam susiveda i, pvz., dalyvavima tik LNK sokiu laidoje – tai jo teise

    Please wait...
  6. senolis | 7 spalio, 2010 at 13:24

    Bunnie, kuo pasireiškia ekskliuzyvas dalyvavimui laidose ir nagų draskymas į duris? Tikrai nuoširdžiai klausiu. Gal trūksta išmanymo, ar nebeviską jau dieną matau? Ačių.

    Please wait...
  7. Fish'ui ir kitiems | 7 spalio, 2010 at 14:26

    Manau, kad Uagadugu įžvalgos tikrai yra teisingos. Jaučiasi, kad D.Grybauskaitės favporitai yra TV3. Primenu, kad pas Grybauskaitę praeitais metais žygiavo Lietuvos talentai su išlankstytom iš popieriaus gulbėm. Manau, kad tokie žingsniai prezidentei tikrai nedaro garbės. Ir nuoširdžiai abejoju, ar taip noriai ji priimtų LNK ar LRT.

    Please wait...
  8. Fishas | 7 spalio, 2010 at 14:47

    Uagadugu,
    ar matei, kad Sport1 pritrauke “investuotoja”? Ar tik nebus ruosiamasi subankrotint musu vienintele sporto televizija kaip koki nabaga Star1?

    http://www.delfi.lt/news/economy/Media/sport1-pritrauke-finansini-investuotoja-norex-projects-inc.d?id=37271165

    Please wait...
  9. senolis | 7 spalio, 2010 at 14:53

    Kiek žinau, prezidentė priima visas TV, tik pati nevažiuoja į kanalų studijas. Tokia matyt yra Balsio mintis. Jai dalyvautų LNK laidoje, turėtų vykti ir į Alytaus TV…

    Please wait...
  10. uagadugu | 7 spalio, 2010 at 15:14

    Senoli, LNK palyginimas su Alytaus TV yra įdomus.

    Please wait...
  11. uagadugu | 7 spalio, 2010 at 15:14

    Fishai, krapštausi galvą rašyt ar nerašyt post’ą. Bijau, kad nesu mokesčių specialistas…

    Please wait...
  12. Fishas | 7 spalio, 2010 at 15:29

    Tai cia nereikia but mokesciu specialistu, kad suprastum, kad permetus turta vienai imonei, kita gali sau ramiai bankrutuot (galima sakyt) be jokiu nuostoliu 🙂
    Zinant kad naujas investitorius yra kovo men ikurta kompanija su 3000+ USD istatiniu kapitalu… Kazkaip sunku butu patiket, kad atsirado tikras investuotojas su gerais norais. Sport1 kredito reitingas turejo turbut gerokai sumenkt 🙂

    Please wait...
  13. hmm | 7 spalio, 2010 at 17:45

    tam, kad pasirse “fishui ir kitiems”

    siaip jau prezidente demesiu reme ir LNK “aukokime pinigus” akcija
    http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/lietuva/gerumo-diena-prezidente-ragina-padeti-sergantiems-veziu-56-88345

    ir visai rimtai – rask televizija, su kuria prezidente nera snekejusi. TV3 snekejo, LNK snekejo, LTV snekejo, Lietuvos ryto TV snekejo. tikrai nematau rimtu argumentu, kad viena is televiziju butu isskiriama.

    Please wait...
  14. Saulius | 7 spalio, 2010 at 22:02

    as tai pamenu puiku V.Savukyno interviu per LTV dar iki rinkimu su Grybauskaite. Tad nesuprantu, kaip Grybauskaite ignoravo LTV. Bunnie, kazka maisote

    Please wait...
  15. Darius | 12 spalio, 2010 at 16:20

    Neteisinga interpretacija. Šitie pamineti sportininkai buvo apdovanoti kartu su daugybe kitų nusipelniusių sportininkų per grupinį apsilankymą prezidentūroje. Jei TV3-ijų PR savo pranešime kitų nepaminėjo, tai nereiškia, kad šokių projektų dalyviai pelno išskirtinį kažkieno dėmesį.

    Please wait...
  16. uagadugu | 12 spalio, 2010 at 18:39

    Sutinku, Dariau, bet siūlyčiau perskaityti ir šį susijusį įrašą: https://uagadugu.lt/2010/10/tv3-mus-visus-isdure-vienos-pustieses-anatomija/

    Please wait...
  17. Veski | 10 gegužės, 2023 at 13:45

    Ačiū už pranešimą.

    Please wait...
  18. Varnas | 11 balandžio, 2024 at 15:28

    Aš visai norėčiau kad ji būtų prezidentė vėl 🙂

    Please wait...
  19. TV3 MUS VISUS IŠDŪRĖ! VIENOS PUSTIESĖS ANATOMIJA | uagadugu

Palikite komentarą