ŠOKIAI POKIAI: BURTAS MESTAS

(Last Updated On: 2020-05-10)

LNK ir TV3 galų gale debiutavo su šokiais. Tai – pagrindinis vienos ir kitos televizijos sezono tinklelio akcentas, todėl televizijos būtent jo eksponavimui vasarą skyrė daugiausiai energijos.

O uagadugu tai įvertino.

Antra vertus, LNK ir TV3 nesunku atrodyti gerai, kai kaimynų kūnai nusėti lavondėmėmis.

Tiesa, debiutuota skirtingais formatais.

LNK “Kviečiu šokti” suženijo su kanalo sezono atidarymu, o TV3 iškart čiupo jautį už ragų ir išleido į eterį pilnai suformatuotą, rimtą laidą.

Iš pradžių galvojau, kad nebus ką lyginti.

Tačiau nuo antros pusės LNK atidarymas darėsi vis panašesnis į šokių laidą, todėl panašių elementų atsirado.

Tiesa, negaliu lyginti formatinių savybių, nes jų LNK laidoje buvo atskleista labai nedaug.

O Šok su manimi man, kaip ir pastarąjį sezoną, iškart užkliuvo formulės painumas. Trys poros nežinia kodėl slepiamos ir konkurse kol kas nedalyvauja. Kai kitoms yra įjungtas iškritinėjimo skaitliukas. Tai, jeigu jau vadovausimės sportiniu principu, nėra garbinga. Dar yra kažkokie neliečiamieji. Kam jie reikalingi? Kad dar painiau būtų?

Bet grįšiu prie to, ką galima lyginti. Televizijoje vaizdelis yra, kaip žinia, beveik viskas. Todėl kanalas, laimėjęs vaizdelį, ir laimi beveik viską. Nors tas beveik kartais fatališkai pakiša koją.

Lyginkime. LNK savo laidą ruošia Teatro arenoje, o TV3 LTV Didžiojoje studijoje. Ta studija, nors ir didžiausia TV studija Lietuvoje, savo erdve Teatro arenai nusileidžia. LNK padarė viską, kad šis skirtumas būtų kuo ryškesnis. Kviečiu šokti dekoracijos sukonstruotos iš permatomų arba ažūrinių elementų, o TV3 – iš daug stabilesnio konstruktyvo. Pasijunti tarsi futuristinio kosminio laivo viduje.

Viduje…

O LNK savo erdvės tarsi ir neriboja. Už kolonų patalpintas ažūras sustiprina gilios erdvės įspūdį kaip miesto žiburiai nuo Tauro kalno naktį.

Ir vienos, ir kitos laidos režisieriai prie pulto dirbo gerai, todėl pastabų dėl kamerų planų neturiu, bet LNK, disponuodama didesniais arenos išmatavimais, iškart įgavo pranašumą dėl jų išdėstymo. Planai iš viršaus buvo efektingesni.

Skaityk  UFO NEWS: JEFREMOVAS

Abi televizijos sumaniai dirba su šviesa, bet LNK perėjimai nuo vienos spalvos į kitą vėl labiau veiksmingi, nes permatomi elementai susišviečia daug gryniau, nei neišvengiamai stabiliomis spalvomis nudažytos daugiau ar mažiau klasikinės TV3 stavkės.

Taigi, mano galva, LNK vaizdelį laimi.

Vedėjai. Neapsiriksiu pasakęs, kad yra ne vienas žiūrovas, žiūrintis Šok su manimi dėl Vytauto Šapranausko benefiso. Tai – puikiai improvizuojantis aktorius. Nedaug tokių yra. O šalia improvizacinių gabumų turinčių dar ir humoro jausmą rasi tik kelis. Tiesa, šis humoras yra šaižokas, ciniškas, balansuojantis ties riba su taip vadinamu geru skoniu

(tiesa, tie vadinantys niekaip jo neapibrėžia).

Bet dėl šios savybės yra kita, labai didelė grupė mainstream‘inių žiūrovų, kuriems Šok su manimi gali pasirodyti nepriimtinas.

Tačiau improvizacinis talentas V. Šapranauskui padeda labai sudėtingose situacijose. Štai ir šioje laidoje atsitiko mažų mažiausiai trys prakeikimai su Rūta Grinevičiūte. TV3 vadovybė, panašu, turėjo prakeikti pati save, kad privertė R. Grinevičiūtę pristatyti vieną Šok su manimi porų. Tekstas, kurį žurnalistė sugeneravo, buvo it šluotkočiu trenkto žmogaus. Prakeikė save ir V. Šapranauskas, kuriam teko šitą keistą situaciją nugesinti, tarsi sunkų ligonį Rūtą pasodinant į kėdę. Prakeikė save ir R. Grinevičiūtė – žurnalistė, kurios pasirodymą kontoroje verslininkai ar politikai laiko lemties fatalizmu, turėjo paklusti komercinės televizijos taisyklėms ir dar kartą sutikti daryti tai, kas jai fatališkai nesiseka.

Bet, kas moka, tas ir užsako muziką. Net Rūtai Grinevičiūtei.

Tiesa, kažkas analogiško atsitiko ir LNK. Algis Ramanauskas ir Marius Jampolskis, nors ir pareigingai išdeklamavo jiems į lūpas įbruktą tekstą apie Lietuvos dainą, tačiau tai padarė tokia perversiška maniera, kad potencialūs laidos žiūrovai niekaip negalėjo suprasti šios žinios taip, kaip to norėjo tekstą surašę.

Skaityk  "UAGADUGU" TIESIOGIAI: "DVIRAČIO ŽVAIGŽDĖ" vs "AUKSINIAI SVOGŪNAI"

Gal taip reikia…

Antra vertus, juk galima rasti žmonių, kuriems laidos vedimas yra rimtas iššūkis, o ne šiaip bajeris, už kurį mokamos sočios babkės.

Jurgita Jurkutė šalia V. Šapranausko atrodo tarsi angelas šalia šėtono. Bet ne balta varna. Duetas vykusiai susigrojęs.

LNK Kviečiu manimi debiutavo nauja vedėjų pora – Inga Valinskienė ir Rolandas Vilkončius. Tarpusavio bendravimas – labai gyvas, kibirkščiuojantis provokacijomis bei intrigomis ir žadantis daug netikėtumų.

Įdomi pora. Bet nesuteikčiau jai pranašumo prieš J. Jurkutės Ir. V. Šapranausko. Jei pastarasis visą laiką bus geros formos (tikite?), tada jėgos – lygios.

Žiuri. LNK nuvylė. Vytenis Pauliukaitis dirba savo amplua, nors Jurijaus Smorigino jam desperatiškai trūksta. Donalda Meiželytė tryško vulgarumo fontanais, bet Lietuvai tai patinka, todėl nemanau, kad populiarumui pakenktų. Nors su projekto elegantišku audiniu kertasi.

Sunku kažką pasakyti apie Eglę Modzeliauskienę, nes ši stengėsi apie nieką nepasakyti nieko blogo. Geras žmogus, neaišku, ar geroj vietoj.

Ir pykau, ir nervinausi žiūrėdamas į baleto primarijaus Edvardo Smalakio bandymus vikriau vartyti liežuvį. Kojas krutinti, panašu, daug lengviau.

TV3 iškart pribloškė žiūrovus, pasakiusi, kad atsitiko siurprizas – Jurijaus Smorigino nebus. Ar jo nebus visai, ar tik šioje laidoje, liko neaišku.

Antra žinia, kuri nustebino, buvo lietuviškai nešnekančios Margaritos Drobiazko atsiradimas žiuri. Labai sunku bendrauti su svetimšaliais pramoginėse laidose. Toks bendravimas neišvengiamai stabdo laidos ritmą, nes, anot Kalbos įstatymo, reikia jų pasisakymus versti. TV3 išsisuko iš situacijos paprastai – pirmą pusvalandį nevertė, o po to išsivairuodavo punktyriškai, vienu dviem žodžiais sukonspektuodama ištisas pastraipas.

Bet M. Drobiazko šnekėjo su ugnele, todėl jos pasirodymą vertinu tik teigiamai. Pozityviai apibūdinčiau ir Povilo Vanago pasirodymą.

Skaityk  KRISTUPAS KRIVICKAS: NUODĖMINGI KAULŲ LŪŽIAI

Gytis Ivanauskas, laidoje pakeitęs Jurijų Smoriginą, taip pat nenuvylė.

Patiko Edita Daniūtė. Į vatą žodžių nevyniojanti, labai tiksliai šokėjų klaidas į lentynėles sudėliojanti ir nesistengianti niekam prisigerinti baudikė. Arba skarda, kaip ją išvadino V. Šapranauskas.

Daugiau tokių skardų…

Jei LNK neatsiras talentingo provokatoriaus, kuris dar ir būtų kompetentingas vertinti šokius,  žiūrovams Vytenio Pauliukaičio elegantiški pašmaikštavimai ilgainiui pradės atrodyti lėkšti. Tai bando atsverti R. Vilkončius, bet jo vargu ar pakaks.

Žiuri varžybose TV3 atrodo pranašesnė.

Deja, menkai suprantu choreografijos subtilybes ar šokėjų meistrystę. Labai akivaizdžių buratinų yra ir LNK, ir TV3. V. Pauliukaičio teigimu, Kviečiu šokti pirmojoje laidoje dalyvavo geriausiai paruošti šokėjai iš visų kažkada Lietuvos televizijose pasirodžiusių šokių pirmųjų laidų.

Gal…

Bet tas Andrius Šedžius…

Todėl nesilažinčiau.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

20 komentarai:

  1. praeivis | 23 rugpjūčio, 2010 at 10:22

    Mano durna galva smarkiai jaučiamos Jūsų simpatijos LNK televizijai 🙂

    Please wait...
  2. uagadugu | 23 rugpjūčio, 2010 at 10:36

    Įdomu, ar taip pasakytų pats LNK…

    Please wait...
  3. Šiaip | 23 rugpjūčio, 2010 at 11:26

    O abiejų laidų reitingų dar nėra? O kaip su talentų laidomis, kuris kurį nugalėjo?

    Please wait...
  4. praeivis | 23 rugpjūčio, 2010 at 11:30

    Aš turiu omenyje Jūsų palankumą LNK, kai lyginat juos su TV3 😛
    Aš LNK renginio labai nedaug temačiau, todėl stengiuosi susilaikyti nuo vertinimų. Bet sakykim Vilkončiaus+Valinskienės prilyginimas Šapranausko+Jurkutės duetui man skamba neįtikėtinai. Pirmasis man atsiduoda tik vulgarumu, antrasis charizma. Taip pat ir su studija – gal čia skonio reikalas, bet TV3 studija man pasirodė kur kas labiau tinkanti televizijos projektui. Jeigu tai būtų atidarymas, tai didelė erdvė nieko blogo. Kassavaitiniam renginiui tai… nors Jums Afrikoje turbūt geriau matosi 🙂

    Please wait...
  5. Stebetoja | 23 rugpjūčio, 2010 at 11:32

    jo… velniškai įdomu būtų sužinot tuos skaičiukus: kas rankomis plos , o kas liežuvį prikandęs liks ir pergalvos taktinius manevrus.

    Please wait...
  6. senolis | 23 rugpjūčio, 2010 at 11:36

    uagadugu! Tai gal jau laikas reitingus paskelbti?!

    Please wait...
  7. Djdead007 | 23 rugpjūčio, 2010 at 11:58

    Labai geras tekstas.Teisingos mintys.Pauliukaitis ne virs,o jau virtes lekstu,manau po keleriu metu mes jo nematysim.Kaip atsirado taip ir isnyks.

    Please wait...
  8. Corot | 23 rugpjūčio, 2010 at 12:18

    LNK jau trimituoja: “Beveik penkių valandų tiesioginę transliaciją su Inga Valinskiene ir Rolandu Vilkončiumi šeštadienio vakarą, preliminariais TNS Gallup duomenimis, per LNK stebėjo 1 milijonas 53 tūkst. žiūrovų, o tuo metu per TV3 rodytą „Šok su manimi 2“ – 906 tūkst. (reach)”. UAgadugu tuoj, tikėsimės, paaiškins, ar nėra čia klastos jokios šituose skaičiuose. 🙂

    Please wait...
  9. Djdead007 | 23 rugpjūčio, 2010 at 13:01

    Tai cia daugiau tik del atidarymo kartu su sokiais.Ziuresim ar Lnk bus tokie mandrus si sestadieni

    Please wait...
  10. Corot | 23 rugpjūčio, 2010 at 13:14

    Lygiai po 30 minuciu TV3 jau rėkauja, pateikdami SHARE: “Preliminariais tyrimų agentūros „TNS Gallup“ TV metrų duomenimis rugpjūčio 21-ąją 19.00–22.00 val. TV3 šokius rinkosi 31,5 % visų amžiaus grupių ir 35,6% aktyviausios grupės 15–49 m. amžiaus žiūrovų, tuo metu buvusių prie televizorių ekranų. Atitinkamai LNK – 28,3% ir 26,1% žiūrovų”. 🙂

    Oziukai remiasi ragais viens į kitą toliau 🙂

    Please wait...
  11. Šiaip | 23 rugpjūčio, 2010 at 13:19

    to Corot
    O, kuris yra svarbiausias, tas share ar reach televizijoms? Ir kuris reklamdaviams?

    Please wait...
  12. Nerijus | 23 rugpjūčio, 2010 at 14:43

    Smoriginas jau bus šeštadienį:)

    Please wait...
  13. praeivis | 23 rugpjūčio, 2010 at 15:05

    LNK tik ir belieka džiaugtis “reach” nutylint, kad jų transliacija truko berods pusantros valandos ilgiau. Įdomu, koks tas “reach” įskaitant ir TV3 krepšinio transliaciją 🙂

    Please wait...
  14. Ingis | 23 rugpjūčio, 2010 at 15:33

    Manyčiau, kad svarbiausi duomenys – 15–49 m. amžiaus žiūrovų pasiekiamumas, taip vadinama “target group”. Reklamos davėjams. Nes šioji grupė turi didžiausia vartojimo indeksą.

    Please wait...
  15. uagadugu | 23 rugpjūčio, 2010 at 15:35

    Taip, bet tik reklamos davėjams.

    Please wait...
  16. praeivis | 23 rugpjūčio, 2010 at 15:48

    O kam be reklamos “davėjų” ši statistika išvis įdomi? 🙂

    Please wait...
  17. uagadugu | 23 rugpjūčio, 2010 at 16:29

    O kam rašyti komentarą tam, kas neįdomu?

    Please wait...
  18. Djdead007 | 23 rugpjūčio, 2010 at 17:04

    Praeivi tipo mandras lb ar ne?

    Please wait...
  19. praeivis | 23 rugpjūčio, 2010 at 17:59

    Ne, man tik įdomu, kam ši statistika įdomi be reklamos “davėjų” ir kelių besi dominančių šiais klausimais? Žiūrovams tai tikrai ne 😀

    Please wait...
  20. skirtumas | 24 rugpjūčio, 2010 at 15:22

    Užmeskit kad akį į čia: http://www.gala.lt/metrai/reach_daily/. Gala klientų jau nemažai. Aš net manau, kad šie matavimo rezultatai yra tikslesni, nes matuojami visi klientai, o ne tik kokie tai “key”, katrie spaudžia arba nespaudžia ten knopkę ant įrenginio pajungto prie telefono linijos (jei dar taip vyksta tie matavimai).

    Please wait...

Palikite komentarą