JAUTRIOJI LRT AUSIS ĮSPĖJA NEDRAUSMINGĄJĮ LIEŽUVĮ

(Last Updated On: 2019-11-03)

Aš raginčiau Lietuvos politikus labai atsargiai pasverti savo žodžius kalbant apie spaudą bendrai ir apie visuomeninį transliuotoją atskirai.

Tie žodžiai yra išgirstami ir stebimi.

Audrius Siaurusevičius

© LNK

Audrius Siaurusevičius, LNK TV laida Kakadu, 2009.10.26

Please wait...
Skaityk  SKAIČIAI: LNK SĖKMĖS DAUGINIMO RECEPTAI - RADŽI IR JURGELEVIČIŪTĖ
Kategorijos:  Nuklausiau, Personalijos
Tags: , , , ,

8 komentarai:

  1. Bunnie | 28 spalio, 2009 at 12:47

    Man sirdis dziaugiasi, kai Bartkus jau koki pusmeti taip smagiai smaugia Siauruseviciu. Bet tik kazkaip kvailai atrodo, kai tokius nesamoningus skaicius pateikineja apie laidu kainas ir atlyginimus. Nugi nera LRT nei tokiu laidu kainu, nei tokiu atlyginimu. Prasilenkta ne procentais, o kartais. Beveik 10 kartu.

    Ir dar apmaudu, kad ne ant to medzio loja. Nes loti tai netgi labai yra ant ko, bet suo taigi visai ne po tuo medziu pakastas 🙂

    Girdejote LRT agitpropo valandele 🙂

    Please wait...
  2. Alius | 28 spalio, 2009 at 12:51

    Tai pavaryk apie tą medį, Bunnie. Ir skaičius tikslius pasakyk – tada Bartkui nebus ko loti. Juk viskas iš to nežinojimo.

    Please wait...
  3. Bunnie | 28 spalio, 2009 at 14:49

    Kadangi abu zinom, kiek mazdaug kainuoja ta pati Kakadu, tai galiu pasakyti, kad pvz. 1 dvieju valandu Triumfo arkos laida mokesciu moketojams kainuoja mazdaug tiek, kiek 2 pusvalandines Kakadu, arba lygiai du kartus maziau, nei 1 TV3 laida “Nerealieji”, arba tiksliai tiek, kiek TV3 moka uz LTV studijos, KTSo ir viso aptarnaujancio personalo nuoma laidai “Sok su manim”. Tai reiskia, kad LTV, nuomodama savo technika TV3 shokiams, pilnai kompensuoja tiesiogines Triumfo arkos islaidas, o tai reiskia, kad is esmes Triumfo arka mokesciu moketojams nekainuoja nieko. Beje, daugiau kaip puse sumos sumokama Kauno simfoniniam orkestrui ir dirigentui (is viso 42 zmones).

    Zinoma, cia tuojau atsiras gudruciu, kurie prisimins, jog LTV turi visa transliacijoms reikalinga technika ir etatini aptarnaujanti personala. Kas yra tiesa. Todel, prie tiesioginiu islaidu virtualiai prideje ta suma, uz kokia visa ta technika is LTV nuomojasi TV3 (sakykime, kad tai – LTV technikos ir personalo rinkos kaina), gautusi suma, kuri butu mazdaug lygi TV3 laidos “Sok su manim”, ir siek tiek mazesne nei LNK “Zvaigzdiu duetu” kaina. Tik, lygindami, nepamirskite, kad Triumfo arka moka uz didziuli simfonini orkestra ir orkestruotes, o TV3 sokejai soka pagal fonushke. Kitas dalykas – net jei LTV Triumfo arkos nekurtu ir nerodytu, technika ir etatinis personalas mokesciu moketojams kainuotu tiek pat, tik tiesiog sedetu be darbo.

    Zinoma, kiti gudruciai sakys, kad LRT laidos is viso neturetu papildomai nieko kainuoti, nes tam yra 600 darbuotoju, kurie ir turetu viska padaryti. Deja, po Milaknio reformu, is tu 600 darbuotoju neliko ne vieno, kuris galetu atlikti kurybini darba – todel laidu vedejus, redaktorius, zurnalistus ir kita kurybini personala LRT yra priversta samdyti is pasalies (kazkokia nesamone, bet taip yra). Jeigu jums kyla klausimas, ka veikia tie 600 darbuotoju, jei nekuria laidu, tai jus atsidurete labai arti to medzio, ant kurio is tiesu reiketu smarkiai ir rimtai paloti.

    Beje, R.Miliute gauna minimalu atlyginima, o jos honoraras uz menesi su visais mokesciais yra bent 3 kartus mazesnis, nei mokesciu moketojams kainuoja Seimo pirmininke I.Degutiene.

    LRT naujo KTSo ne neketina pirkti ne del to, kad neturi tam pinigu, bet del to, kad jo tiesiog nereikia – dabar, iskaitant pernai isigyta, dirba 3 KTSai, kas pilnai patenkina LTV, LTV2, TV3 ir LRTV poreikius. Pernai i tarnyba stojes naujas KTSas buvo nupirktas dar K.Petrauskio, itrauktas i oficialia Vyriausybes investiciju programa, kurioje finansavimas buvo nustatomas dalimis per 3 metus. Dabartinei administracijai jo kaina irgi kelia dideliu abejoniu, taciau cia jau – shaukshtai po pietu.

    Atsiprasau uz paklode, bet jokia jau ta agitpropo funkcija 🙂

    Please wait...
  4. Alius | 28 spalio, 2009 at 15:24

    Bandysime šifruoti. Aišku, trukdo netiksli prielaida – deja, neturiu žalio supratimo, kiek kainuoja “Kakadu”…

    Please wait...
  5. vilnis | 28 spalio, 2009 at 23:02

    Nelabai ką supratau, bet dėl Miliūtės tiek paaiškėjo: per mėnesį ji gauna TIK 800 litus, na ir dar trečdalį Seimo pirmininko atlyginimo. Vaje, turbūt ir į komandiruotes už savo pinigus važinėja… 🙂

    Bet negaliu nesutikti, kad tikrai sunki padėtis su tais nieko neveikiančiais žmonėmis, kurių vis tiek negalima atleisti. Tokia padėtis, esu tikra, ir įvairiose ministerijose bei jų priedėliuose. O kai vargšai reformatoriai prabyla apie būtinybę pereiti prie kontraktų valstybės tarnyboje, tai atsiranda daug įtakingų pasipiktinusių.

    Please wait...
  6. PRASTA ŽINIA IŠ LTV: R. PALECKIS PAGELTONAVO
  7. PRASTA ŽINIA IŠ LTV: R. PALECKIS PAGELTONAVO | uagadugu
  8. GEROS ŽINIOS: TIK POZITYVAI PER “PANORAMĄ” | uagadugu

Palikite komentarą