ŠOKIAI IR TELEVIZIJOS: AMBICIJOS VALDO MUS

(Last Updated On: 2019-10-27)

TV3 Šok su manimi filmuojamas LTV didžiojoje studijoje.

Anokia čia ir staigmena. Ne viena TV3 laida filmuojama LTV studijose.

Bet čia ypatingas atvejis.

Pamename, kokiu fenomenu buvo LTV Šokių dešimtukas. Laida, kuri pirmą kartą per daug metų tapo realia LTV alternatyva reitingų dešimtukuose dominuojančioms komercinėms televizijoms. Pirmą kartą po TV rinkos komercializacijos visuomeninis transliuotojas galėjo girtis žiūrimumu, atsiradusiu ne dėl Eurovizijos, olimpiados ar kokio iškilaus žmogaus laidotuvių.

TV3 Lietuvos televizijos Didžiojoje studijoje filmuoja su LTV kameromis, LTV operatoriais ir netgi su ta pačia transliacijos režisiere, kuri dirbo prie Šokių dešimtuko – LTV vyr. režisiere Asta Einikyte.

Panašūs planai, kadro kompozicija. Panašios kūrybinės idėjos.

TV3 elgiasi be jokių skrupulų – šaltas komercinis instinktas laimi. Ji netgi pasitelkia tuos pačius žiuri narius, kaip ir Šokių dešimtuke – Vytenį Pauliukaitį ir Jurijų Smoriginą. Patikrintas duetas.

TV3 Šokių dešimtukui praktiškai parašė dešimtuką.

Ko nepadarė pati LTV.

Ironiška, kad dabartinė LTV valdžia, atsisakiusi laidos praėjusiais metais, dabar uždirbinėja skatikus iš studijos nuomos.

Kai būtų galėjusi turėti auksinus iš Šokių dešimtuko reklamos pajamų.

Tada nugalėjo ambicijos. Buvo per sunku pripažinti, kad televizijoje iki A. Siaurusevičiaus būta kažko gero.

Ironiška, kad komercinė televizija šeštadienio vakarą rodo šokius tiesiogiai.

Kai etaloninių profesionalų LTV savo Triumfo arką, transliuosimą tą patį vakarą, rodys įrašiusi. O juk esami ar būsimi operos, operetės ar miuziklo profesionalai pajėgūs dainuoti tiesioginiame eteryje.

Jie juk ne šokių buratinai.

Ironiška ir kita. Kad jo nepadarė LNK. Būtent jos gretose yra Šokių dešimtuko prodiuserė Indrė Zelbaitė-Ciesiūnienė.

Bet kūrybinę svajonių komandą turinčiai televizijai imtis projekto, kuris neišvengiamai žiūrovui būtų asocijavęsis su mažiau žiūrima LTV, nebuvo prestižiška.

Skaityk  TV6 PRADEDA SUBTITRUOTI FILMUS: ŠVIETIMAS IR NAUDA

Ambicijos valdo mus.

Iki paskutinės vinies į grabą…

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, Rinka
Tags: , , , , , , , , , , ,

4 komentarai:

  1. Smalsioji | 31 rugpjūčio, 2009 at 14:53

    viskas teisingai, išskyrus gausiai byrančius auksinus. Tik jau ne šiais metais..

    Please wait...
  2. bunnie | 31 rugpjūčio, 2009 at 16:07

    Labai labai pritariu. Tik vienas patikslinimas – jeigu tuomet Taryba (su Siauruseviciaus palaiminimu) nebutu uzdraudusi rodyti sokiu desimtuko, TIKRAI nebutu atsidares toks projektas kaip Triumfo arka – juk tik uzdraudus Sokiu desimtuka, LTV kurybinis kolektyvas (arba kas is jo liko), paskubomis puole galvoti, kuo galima vos per menesi pakeisti valdzios “nuimtus” sokius. Idomu, kad net ir sugalvojus operos projekto ideja visi iki vieno LTV profesionalai atsisake prisiimti atsakomybe ji paleisti i eteri. Jeigu ne Rickevicius, tai ko gero Triumfo arkos irgi nebutu buve. Dabar galima butu padiskutuoti – ar verta buvo LTV keisti Sokiu desimtuka i Triumfo arka.

    Please wait...
  3. G | 31 rugpjūčio, 2009 at 17:09

    TV3 neturi nei vienos “savo” laidos. Is prodiuseriu perkamas gatavas produktas, o cia jau pastaruju reikalas kur ir kaip pigiau susisukti

    Please wait...
  4. tukas | 1 rugsėjo, 2009 at 16:18

    Beje, gal kam nors idomu, kad Seime jau pradedama kampanija, siekiant LRT paversti tiesiogiai Seimui pavaldzia institucija. Stai oficialiai uzregistruotas istatymo pakeitimo projektas: http://www3.lrs.lt/pls/inter2/dokpaieska.showdoc_l?p_id=351518

    Please wait...

Palikite komentarą