LAURA BLAŽEVIČIŪTĖ IR JOLANTA BUTKEVIČIENĖ: KOBRŲ DVIKOVA BAIGTA

(Last Updated On: 2019-08-14)

TV3 ištransliavo spaudos pranešimą dėl bylinėjimosi su Jolanta Butkevičiene. Jei nieko nežinotum, galėtum pagalvoti, kad TV3 laimėjo. Publikuojame, bet su savo komentarais:

Šiandien buvo paskelbtas teismo nuosprendis, daugiau nei tris mėnesius sprendęs konfliktą tarp TV3 televizijos ir jos buvusios žinių vadovės Jolantos Butkevičienės. Teismo sprendimu ieškovės prašymas grąžinti ją į ankstesnes pareigas buvo atmestas ir paskirta išeitinė kompensacija.

Visų pirma, J. Butkevičienės atleidimą teismas pripažino neteisėtu. O todėl paskyrė ne tik 37.400 Lt išeitinės kompensacijos, bet ir 26 tūkst. 358 Lt darbo užmokesčio bei po 256 Lt už kiekvieną dieną nuo sprendimo paskelbimo iki jo įsiteisėjimo. Apvali sumelė.

„Pirminės išsakytos pozicijos dėl buvusios Žinių vadovės atleidimo iš darbo nekeičiame. Teismas nustatė, kad <… ieškovė pasirašė raštus televizijos programos TV3 padalinio – Žinių skyriaus – vardu.>.

Teismas tikrai nustatė. Bet šitaip:TV3 neįrodė, kad J. Butkevičienės pasirašytas kreipimasis į šalies vadovus turėjo neigiamus padarinius, atvirkščiai, po rašto pasirašymo žurnalistams taikomi apribojimai Seime buvo atšaukti.

TV3 tekstas:

Esame patenkinti, kad teismo sprendimu Jolanta Butkevičienė nebuvo grąžinta į darbą, nes pasitikėjimas darbuotoju neįmanomas, kai yra pažeidžiamos vidaus darbo taisyklės ir viršijamos pareigybinės instrukcijos”, – sako TV3 generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė.

Teismas negalėjo grąžinti J. Butkevičienės į darbą, nes iškart po jos išboginimo TV3 panaikino naujienų tarnybos pareigybę (nukirto naujienoms galvą it kokiam triušiui, pasitelkiant mėsininko leksiką). Todėl galima sakyti, kad patenkinta TV3 pati save ir pasitenkino, o teismui beliko šitą kanalui malonų būvį konstatuoti.

uagadugu nuomone, J. Butkevičienės istorija yra vienas ryškiausių pavyzdžių, kaip dviejų ambicingų asmenybių šakotas bendravimas tampa viešo diskurso dalimi. Tiesa, kaktomušos priežastys taip ir liko neviešos.

Jolanta Butkevičienė

Jolanta Butkevičienė © TV3

Laura Blaževičiūtė

Laura Blaževičiūtė © TV3

Please wait...
Kategorijos:  Personalijos
Tags: , , , , , , , , , , ,

3 komentarai:

  1. kostia | 9 gegužės, 2009 at 16:37

    kai kaunasi tarpusavy kobros, jos nuodu nenaudoja. kitaip neisgyventu ju rusis.

    Please wait...
  2. Alius | 9 gegužės, 2009 at 16:48

    Tai va šitos ir išgyveno.

    Please wait...
  3. JOLANTA BUTKEVIČIENĖ: NAUJAUSIOS BMA MUTACIJOS VĖLIAVA - uagadugu - uagadugu

Palikite komentarą