TV REITINGAI: KAIP LIETUVA ŽIŪRĖJO RINKIMUS PER TV

(Last Updated On: 2019-08-15)

LNK ištransliavo spaudos pranešimą iškalbingu pavadinimu Populiariausia rinkimų rezultatų laida – per LNK. Populiariausios laidos nežiūrėjau, nes rinkimų ten neįžvelgiau.

Rinkimų intarpai LNK netrukdė rodyti popso, o sekti Živilės Vaškytės ar Kristupo Baublio minties viražus tokį vakarą nekilo noras. Pagal TNS Gallup ruoštus duomenis LNK rinkosi 11 procentų žiūrovų.

Šiai gėdingai pralaimėjo TV3, pradėjusi laidą valandą vėliau, matyt, tikėdama, kad ant anksčiau rodyto Šuriko it ant oro pagalvės jų raketa nuliuoksės priekin.  Nenuliuoksėjo. Žiūrovai jau buvo negrįžtamai prarasti – jų lygiai dvigubai mažiau, nei LNK – 5.5%.

Tikrų rinkimų laidų segmente laimėjo LTV. Atvirai nuobodų Ritos Miliūtės gaminį žiūrėjo 5 proc. Jau rašiau apie nusivylimą tuo, ką LTV parodė. Jos auditorijos dalis – 5%. Iš LTV tokiomis progomis logiška laukti 8-12%.

BTV surinko mažiau auditorijos, nei buvo verta. Šios televizijos rinkimų laidą vertinu aukščiausiai, bet nedaug kam tos kokybės reikėjo – 3.3%. Deja, bendras kanalo žiūrimumas yra labai svarbus faktorius. Kai žiūrovai užmiršta kelią į tavo eterį kasdien, sunku norėti, kad jie įsijungtų kanalą specialiomis progomis.

Dar aštriau tai junta Lietuvos ryto TV. Kad ir kaip stengtasi, ją rinkosi tik 1.6%.

Susiję rašiniai:

FIKSAVOME: 320 MINUČIŲ RINKIMŲ PER TELEVIZIJAS

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, Rinka
Tags: , , , , , , , , ,

3 komentarai:

  1. bobute | 18 gegužės, 2009 at 17:12

    Ech, tikrai labai liūda, bet LNK žino, ko nori tauta – pramogu ir zaidimu net per rimtus prezidento rinkimus… Tikėtina, kad kitą kartą per rinkimus ir daugiau televizijų nubėgs paskui reitingus būtent tokiu keliu.

    Please wait...
  2. xerksas | 19 gegužės, 2009 at 01:16

    Yep – BeTyVas tokiais atvejais buvo ir yra neįvertinta kokybė. Pamenu, kaip kartą jie ėmė ir pavarė laidą Kovo 11-osios proga. Pagal kokybę – totalus owerkill, bet kas tai matė? :o(

    Please wait...
  3. vilnis | 19 gegužės, 2009 at 08:56

    O aš mažai žiūriu televizijas, bet jau žinau, kad per rinkimus verta žiūrėti BTV kanalą. Tikrai ten buvo įdomi kompanija, o trumpai persijungdama į Miliūtę galėjau tik dar geriau įvertinti BTV laidos kokybę. LNK ir TV3 net nebandžiau.

    Please wait...

Palikite komentarą