KYŠIS, KURIO DUOTI NEREIKIA

(Last Updated On: 2019-08-15)

Žinių radijas, logo

Mes niekam nemokėjome kyšio. Buvo įdomi istorija, kai reikėjo atskirai užregistruoti gręžinį ir niekas nežinojo, kaip be kyšio tai padaroma. Tokia pati istorija pasikartojo, kai (…) norėjome užregistruoti valymo įrengimus. Paprastai jie neregistruojami, namas jau buvo priduotas, jo priduoti be valymo įrengimų nebuvo galima , jie buvo priduoti; ir mes norėjome užregistruoti atskirai valymo įrengimus – išimti jiems registro numerį. Vėl ta pati istorija. Mūsų žmonės užsiregistruoja per kyšius, o kai mes nuėjome perregistruoti su gatavais dokumentais,- apskritis apstulbusi sprendė šitą klausimą tris savaites. Niekaip nesuprato, kaip galima turint pilnai sutvarkytus dokumentus užregistruoti valymo įrenginius. Tai noriu pasakyti, kad galima viską daryti be kyšių, tvarkingai. Bet reikia žinoti įstatymus.

Klaipėdos verslininkas ir muzikantas Saulius Balčiūnas Žinių radijo laidoje Prie pietų stalo (05.20 d.) (kalba taisyta – uagadugu).

Patiko man ši laida. Kelianti optimizmą. Kiek narciziškas šįkart buvo Gino Dabašinsko pašnekovas, bet atleistina, kaip pusiau menininkui. O jeigu bent pusė yra tiesos, ką jis šneka, tebūnie tas jo ego išsikerojęs kaip baobabas. Daugiau tokių.

Ištrauką patalpinau todėl, kad joje, kaip Krylovo pasakėčiose, įžvelgčiau naudingą moralą.

Nemokėkim, tautiečiai, kyšių, ką? Visi gramatni, gal geriau pasistudijuokim įstatymus ir eikim pas valdininką popierius susitvarkę. Kaip ponai, o ne mužikai.

O jei reikalaus pinigų – į kaliūzę.

Nes patys tepam, o po to valdžią keikiam.

Please wait...
Kategorijos:  Nuklausiau, Visuomenė
Tags: , , , , , , , ,

6 komentarai:

  1. alexandra | 24 gegužės, 2009 at 14:16

    ponas Saulius minejo intriguojanti puslapi, bet jei kas nors primintu www adresa – butu puiku. aciu!

    Please wait...
  2. i sarasa | 24 gegužės, 2009 at 14:51

    mums buvo analogiskas atvejis, kai bute nusprendeme padauginti radiatoriu ir norejome tai uzregistruoti.

    visi *patyrusieji*, i kuriuos kreipemes patarimo, kai tai daryti tik peciais guzciojo nesuprasdami, kaip tai galima be kysio daryti. silumos tinklai irgi buvo suglume. galu gale susitvarkeme (legaliai).

    Please wait...
  3. Alius | 24 gegužės, 2009 at 15:02

    Alexandrai: Nepamenu to adreso. Bet rašinio antroj pastraipoj nuo viršaus yra paryškinti keli žodžiai. Spustelkit ir nukeliausit į Žinių radijo archyvo puslapį su ta laida. Pasikraukit ir pasiklausykit.

    Please wait...
  4. Goat | 24 gegužės, 2009 at 17:46

    Teisybe, teisybe, kai pasiklausai zmoniu statanciu namus istoriju tai paciam ateityje nelabai ir norisi uzsiimti savo busto kurimu..

    Please wait...
  5. :] | 25 gegužės, 2009 at 09:12

    😀 . Pabandykit Jūs taip kelių policininkui kelių eismo taisyklių knygele pamosuot ir paaiškint savo tiesą….

    Tas pats ir su valdininkais. Savo teisių žinojimas jiems kaip buliui raudonas skuduras. Nors, jei mandagiai, gal ir įmanoma. Bent jau su manim labai maloniai žemėtvarkos kalbėjo po kokio 10 vizito.

    Please wait...
  6. Aurimas | 26 gegužės, 2009 at 16:33

    Viskas korumpuota 🙁

    Please wait...

Palikite komentarą