KURTINAITIS, KEMZŪRA IR SKEPSIS DĖL LIETUVOS RYTO

(Last Updated On: 2019-08-09)

Eurosport 2 komentatoriaus teigimu, šįvakar Khimki will fight against mighty Latvians from Vilnius.

Žiūrėsim, aišku. O vakar sirgome už mighty Portugals from Bilbao.

Kurie pralaimėjo mighty Byelorussians from Moscow region.

Už baskus sirgome ne tik todėl, kad ten žaidžia Renaldas Seibutis. Aišku, tai svarbiausia priežastis – visuomet sergu už klubus, kuriuose yra lietuvių. R. Seibutis, beje, nors rungtynes ir pradėdavo starto penketuke, po to, atsisėdęs pailsėti, nusėsdavo ten ilgam. Panašu, kad treneris, paskyręs konkrečias užduotis uždengti Chimki lyderius, vėliau spjovė į savo paties užmačias, nes kokio Carlos Delfino vakar vakare uždengti tiesiog nebuvo įmanoma. Metė kaip norėjo ir iš kur norėjo. Ir įmetė.

Chimki man nesimpatiški dar ir todėl, kad, sezonui nė neįpusėjus, išmetė Kęstutį Kemzūrą. Ne tik todėl, kad jis lietuvis. Laikau necivilizuotumu, kai konflikte tarp trenerio ir žaidėjo, komandos savininkai palaiko pastarąjį. Neįsivaizduoju, kokios žaidybinės drausmės iš tokios komandos gali išsireikalauti kitas treneris.

Bet labiausiai Iurbentia palaikiau dėl to, kad jie lietuviams parankesni varžovai už Chimki. Taip, visi Lietuvos ryto žaidėjai, klausiami prieš TV kameras, kartojo tą pačią mantrą, kad jiems visi varžovai vienodi.

O man atrodo, kad taip nėra. Lemiamas faktorius šiuose ketvirtfinaliuose yra Eurosport 2 reikmėms pritaikyta viena laisva diena, kurią turėjo Lietuvos rytas ir neturėjo Iurbentia ir Chimki.

Iurbentia išėjimo į finalą atveju būtume turėję nuovargio paranašumą, nes komandos lygios pagal suolelio kokybę. Chimki šiuo požiūriu už mus daug pranašesni. 35 milijonų dolerių biudžetas – ne Lietuvos ryto3.5 milijonų eurų.

Galėtume galvoti, kad nuovargis išlygins komandas, todėl lietuviai nuskins prisirpusią uogelę. Kažkiek palygins, bet čia turėtų nulemti suolelio ilgis. Mūsiškis trumpesnis.

Skaityk  FUTBOLAS: PRANCŪZAI MŪSŲ BIJO

Turime du kozirius – K.Kemzūros jau anksčiau kažkur atskleistą Chimki žaidimo banguotumą ir to paties K.Kemzūros informacinį palaikymą.

Jei toks yra, tai Rimas Kurtinaitis turėtų jį semti ne rieškučiomis, o kibirais.

Please wait...
Kategorijos:  Krepšinis, Sportas
Tags: , , , , , , , ,

Palikite komentarą