LRT DREBINIMAI

(Last Updated On: 2019-08-12)

lrt.lt logotipas

LRT skelbia baigusi pirmąjį LRT organizuotą kūrybinį konkursą „Sudrebink eterį!”. (…) Konkurso „Sudrebink eterį!” nugalėtojams atiteks 3000 litų prizas ir galimybė dalyvauti jų idėjos laidai kūrime ( jei tokia laida bus kuriama).

Šitas jei tokia laida bus kuriama duoda daugiau peno galvoti apie tokios laidos neatsiradimą, nei atsiradimą. Jau ne spaudos pranešime, o kitur viešojoje erdvėje kalbusis LTV direktorius Rimvydas Paleckis nieko labai originalaus pateiktuose projektuose neįžvelgė. O uagadugu galvoja, kad atlikta gerai įgarsinta viešųjų ryšių akcija ir tiek. Apie Sudrebink eterį! LRT sau pavaldžiomis žiniasklaidos priemonėmis orą drebino ženkliai.

Televiziniuose sluoksniuose į šį konkursą žvelgta ironiškai. Televiziją tik žiūrintiems žmonėms atrodo, kad paprastas ir linksmas vaizdelis televizoriuje gaminamas taip paprastai ir linksmai, kaip matosi. Klaiki apgaulė!

Ir, beje, kuo tas vaizdelis linksmesnis (jeigu tai ne Grybauskų lygio chaltūra), tuo sunkiau kuriamas. Tegu smagiai draugų kompanijoje padurniuojantys pabando parašyti tekstus peliukams Sūrskiui ir Mauzeriui, o po to dar ir pavaidina jų sceneles!

Todėl nuo paprastai apie televizijos kūrybą galvojančių žmonių iš gatvės žmonės televizijose serga alergija. Nuo jų atsiribojama visais įmanomais ir neįmanomais būdais. Nors tai, aišku, gresia kitais negalavimais, kurie jau išryškėję. Tai užsidarymas savotiškoje kastoje. Užsidarius gali prarasti erdvės nuovoką. O iš čia ir į Seimą netoli.

Sudrebink eterį! pasidarbuos bent jau kaip garo nuleidėjas.

Nežinau, sąmoningai ar ne, bet varžybos mėgėjams pasidarbavo dar ir kaip maskuojamoji priemonė. Garsios Sudrebink eterį! orkestruotės priedangoje paskendo tikrasis konkursas. Mažai kas pastebėjo, kad paraleliai, tuo pačiu metu vyko Nacionaliniam transliuotojui daug svarbesnis įvykis – LTV Programų konkursas. Jo vaisiais LTV papildys savo kito sezono tinklelį. Čia trimituota nebuvo. Iki tolimesnių kosmoso objektų signalas nenuėjo, artimesni iki balandžio 6 d. sunešė lūkesčius atitinkančias paraiškas ir tiek žinių. Tyliai ir be triukšmo.

Skaityk  FIKSAVOME: 175 MINUTĖS RINKIMŲ Į EUROPOS PARLAMENTĄ PER TELEVIZIJAS

Viešumo ir informacijos tiek, kiek turinčiuose būti viešais LRT tarybos posėdžiuose. Lygiai nulis su mažu trupučiu.

Užtat pagal įstatymą.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos
Tags: , , , , , , ,

Vienas komentaras:

  1. backstage | 18 balandžio, 2009 at 11:56

    na, programu konkursas – ne administratores vieta i kuria reikia 500 cv. reikalavimai visvien toki kokie ir turi mano galva buti – zmones, kompanijos su patirtimi. kai kompanija su patirtimi, tai ir zino kur ieskoti, ko ir kada. bo metu metus jau vyksta tie konkursai. tik naivuoliai gali tiketis kad apie rudens sezona tartis imanoma rugpjuti. beveik visu tv rudeniniu tinkleliu esme suplanuota.
    ltv turi dar kelias laisvas vietas. i kiekviena pretenduoja mazdaug 50 projektu vien is tu, kuriems nereikia garsiai trimituojamo konkurso skelbimo..

    Please wait...

Palikite komentarą