“VAIKŲ BALSAS”: VIENI DIRBA, KITI SKINA UOGELES

(Last Updated On: 2019-08-08)

Vilniaus diena stebisi, kad TV3 organizuojami rinkimai Vaikų balsas, kartais ironiškai pavadinami Suaugusiųjų balsu, Vaikų metų dainininko nominacijoje ignoruoja LTV laidų dainorėlius. O kitur LTV laidų herojų apskritai nepastebi.

Tiksliai pagauta, bet jų vietoje nesistebėčiau. Televizijos, tokio tipo rinkimus skelbdamos nacionaliniais, iš tiesų rūpinasi tik savo interesų eksponavimu. Kitų kanalų herojų čia būti negali. Nebent dėl kvapo. Šiuo atveju situacija apskritai anekdotiška – raskite, prašom, TV3 tinklelyje bent vieną laidą, skirtą tik vaikiškai auditorijai. Su žiburiu nerasite, nes jų nėra. Jų vietą užima JAV ir Japonijoje iškepta animacija. Serialai ir pilnametražiai filmai.

Šnekėkim tiesiai – tokius rinkimus ir turėtų organizuoti LTV, nes ji vienintelė tas kelias vaikams skirtas laidas ir pagamina. Deja, būtų dar ir gerai, jei vaikai jas žiūrėtų. Tyrimai rodo, kad jie tuo metu lindi toje pat TV3 ir žiūri jos filmus.

Todėl TV3 visiškai ciniška nepavadinsi. Ji turi moralinę teisę tokius rinkimus organizuoti. O išstatydama į konkursą tokius, gerokai paaugusius vaikus, ji tarsi sako: mes teisūs, vaikai ekrane nori matyti ne vaikus, o suaugusius. Tiesa, ji nesako, kad taip ji pritraukia prie ekranų ir suaugusiuosius, kurių Lietuvoje žymiai daugiau, nei vaikų. O daugiau yra daugiau reitingo procentų.

Toks mažas TV3 rinkodaros triukas. Beje, labai tipiškas šiai televizijai.

Dar ji nesako, kad, neruošiant laidų vaikams, galima gerai sutaupyti. Bet nesuversčiau šito ant krizės. Taupoma jau daug metų.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Rinka
Tags: , , , ,

Vienas komentaras:

  1. kostia | 10 kovo, 2009 at 11:24

    manau siuo atveju reikia kaltinti ne TV3, o LTV.Uz neveikluma. LTV apemes gilus zastojus. Novatoriskumas, bendrai naujos idejos ar projektai yra atmetami, o ju vietoje atsiranda man nesuprantmas laidos, tipo " tuk tuk indija", " afrika.lt'', ''keliaukim" ir pan. Auksinis eterio laikas atiduotas visiskom nesamonem. Kaltu nera – kalta LTV. O kad TV3 naudojasi proga – kodel gi ne.

    Please wait...

Palikite komentarą