GLOBALIZACIJA: TELEKARUSELĖ #3

(Last Updated On: 2019-08-06)

Kaip praneša The New York Times, didžiosios JAV kino ir televizijos studijos neviltyje. Neviltis tęsiasi jau ne pirmus metus, nes visos pastangos nutraukti nelegalų vaizdo įrašų pumpavimą lieka bevaisės. Globalizacija, kuri JAV kino pramonei tik padėdavo, dabar kiša koją. Uždaromos piratinių įrašų svetainės iškart atsidaro kitame pasaulio taške. Google žemėlapio dėka matome pasaulio vaizdelį su taškais, žyminčiais šalis, prisijungusias prie The Pirate Bay P2P svetainės, kuri labiausiai lankomų pasaulio interneto svetainių sąraše yra 192 vietoje.

Paspaudę pele ant Lietuvos, rasime, kad vien iš šios svetainės įrašus pumpuoja 2294 asmenys per minutę, o tai tik 0.15 proc. visų The Pirate Bay vartotojų. Čia lyderiai Kinija – 25 proc., Taivanis – 8.6 proc. ir Ispanija – 7.7 proc.

Samsung Mobile gviešiasi lyderiauti mobiliųjų telefonų gamybos pramonėje, anonsuodama pirmą 8 milijonų megapikselių foto kamerą, instaliuotą mobiliajame telefone. “Samsung Memoir” aparatas, kurį kol kas įmanoma nusipirkti tik T-Mobile parduotuvėse yra su liečiamu ekranu, QWERTY klaviatūra, Xenon blykste,, 16 kartų didinimu ir penkiais fotografavimo nustatymais.

Šis prietaisas užpildo nišą tarp pilnai aprūpinto skaitmeninio fotoaparato ir 3G kartos mobilaus telefono aparato.

Kaip jau anksčiau yra pranešęs The Baltic Course, estų sporto TV kanalo Kalev savininkai pardavinėja akcijas. Jie jau atleido dalį stoties darbuotojų, o tai ženklas, kad TV stočiai sekasi nekaip. Kodėl jomis nesusidomėti ponui Vladimirui Romanovui, lietuviškojo Sport1 savininkui?

Nusipirkus dar kokią stotį Latvijoje, galima būtų suburti vietinės kilmės Pan-Baltic sporto kanalą, alternatyvą Viasat iniciatyvoms. Ir tai visai ne Maskvos – Vasiukų projektas. Perkant sporto varžybų teises trims šalims iškart, ženkliai mažėtų jų kaina vienai valstybei ir būtų daugiau galimybių tapti rentabiliais. Nes labai jau negeras signalas buvo “Sport 1” eteryje atsisakyti prieš kameras skaitomų sporto žinių.

Skaityk  LNK: 90 MINUČIŲ INFORMACIJOS IR PRAMOGOS MONOLITAS KOL KAS VEŽA

Taip galima ir ką nors bloga pagalvoti…

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Margas pasaulis, Rinka, Sportas, Technologijos
Tags: , , , , , , , , , ,

2 komentarai:

  1. kikiszs | 8 vasario, 2009 at 21:37

    Įdomu buvo paskaityti, tik pirmame straipsnyje praleidai JAV 12% 🙂

    Please wait...
  2. alius | 9 vasario, 2009 at 12:46

    Aciu uz pastaba. Ir praleidau, ir ne. Va dabar, kai rasau, yra netgi 13.4. O kai kai amerikonai straipsnyje visus skaiciukus pateikinejo, JAV buvo 7.5 🙂 ir todel ju nepatalpinau i trejetuka. Kinta ta aritmetika.

    Please wait...

Palikite komentarą