LRT ARTĖJA PRIE GENTINĖS SANTVARKOS IR TVIRTINA NESĖKMEI PASMERKTĄ BIUDŽETĄ

(Last Updated On: 2019-07-30)

Reguliariai televizijų reikalus aptariantis tinklaraštis uagadugu mato vis mažiau motyvacijos rašyti apie LRT. Televizija tampa vis mažiau žiūrima, o radijas – mažiau klausomas. LRT kraustosi į auditorijos paribius, todėl diskusijos apie ją, jos paskirtį ir reikmę tampa tik suinteresuotų asmenų būrelio objektu ir vertybe sau. Žiūrovas tiesiog perjungia kanalą.

Po savo desperado, skirto paskutiniajam LRT tarybos posėdžiui (juodu pavydu pavydžiu kolegai blogeriui šitokio moteriškių-guodėjų dėmesio komentaruose), kitame įraše LRT tarybos narys Artūras Račas prisipažino, kad tikroji jo misija šiame organe yra atsiskaitymas už posėdžius savo tinklaraštyje.

Šią misiją uagadugu pripažįsta, nes jos dėka yra galimybių pasipildyti alternatyvia medžiaga. Alternatyvia tai, kurią transliuoja šeima. Tiksliau, šioje situacijoje šeimos tėvu turėtų būti pavadintas šeimos vertybes įvardinęs dainius.org. T.y. tiksliai suorganizuotas LRT tarybos pirmininkas Dainius Radzevičius. Problema – šeimos tėvu, t.y. savotišku Don Corleone jį pavadinti liežuvis neapsiverčia – gal greičiau tėviškojo turinio įgarsintoju.

A. Račas, anot organizuotojo pono Dainiaus, ir turėtų būti tas į skirtingą pusę rodantis pirštas, kuriam vertėtų dirbti kumštyje.

Šeima, kumštis, gentis. Yra viena tokia ideologija – neotribalizmas, teigianti, kad turime grįžti į gentinę santvarką, kurioje visi patirsime pirmykščių santykių pilnatvę ir amžiams būsime laimingi.

Uždaruosius Tarybos posėdžius vieną po kito štabeliavęs D. Radzevičius savo tinklaraštyje parašė vieną juokingiausių frazių, kurias pastaruoju metu esu girdėjęs – LRT tarybos veikla bus dar skaidresnė.

Įsiklausykite į šitą mielą, švelnų ir nuolankų dar.

Muzika. Norėjau iškart patalpinti į tinklaraščio Ufo News rubriką.

Na, bet grįžkime prie A. Račo teksto.

Turiu pripažinti, kad netgi savo individualistiniais piktybiškumais A. Račui nepavyko sugadinti šviesiojo optimizmo, paskleisto Audriaus Siaurusevičiaus lūpomis gentines LRT vertybes ištikimai transliuojančiame Delfi.

Čia LRT generalinis direktorius eksponuojamas, apsisiautęs didžiojo stabilizatoriaus mantija.

Skaityk  TV3: SENASIS “GEDIMINO 11″ - NUO RYTOJAUS

Mataruodamas blizgančiais mantijos kutais, A. Siaurusevičius praneša žiniasklaidai tai, ko neturi teisės viešinti LRT tarybos nariai. Šiems belieka tik komentuoti, ką tas pranešė.

Komentarai vėl nešeimyniški ir dvelkiantys liguistu individualizmu. Unisonu nesidžiaugiama didžiais planais, kad LRT planuoja turėti 64 milijonus litų pajamų, bet skrupulingai suskaičiuojama, jog generalinio direktoriaus ketverių metų darbo rezultatas viršys 20 mln. litų, neskaičiuojant skolų (daugiau nei 10 milijonų). Į minusą.

Beje, LRT tarybos pirmininkas, mojuodamas, mano nuomone, juokingais argumentais, nusišalino nuo Tarybos balsavimo dėl LRT biudžeto.

Juo dėtas irgi nusišalinčiau, nes LRT šiais metais neturi jokių galimybių surinkti 24 milijonus komercinių pajamų, kiek deklaruoja – tam, kad ji surinktų tiek, LRT turėtų padidinti savo apsisukimus apie 50 procentų, lyginant su pastaraisiais metais. Leiskite tai pavadinti ufonautiškai-fantastine vizija. Žiūrimumui krentant, joks atsigavimas nuo krizės neišgelbės.  Todėl biudžetas neišvengiamai neužsisegs ne per planuotus 2.9 milijono nuostolių, o galbūt per tuos pačius, jau reguliariais kasmet tampančius 10…

Beje, Delfi praneša apie paskolą – Taryba antradienį LRT leido derėtis dėl milijoninės paskolos. Ir paslaugiai ištrimituoja tikslus – šie pinigai bus reikalingi perėjimui prie skaitmeninės televizijos reikalingos technikos įsigijimui.

Tačiau Tarybos narys tą milijoninę patikslina ir gauname jau keliamilijoninę, t.y. 4.5 milijono. Jeigu ji visa bus skirta skaitmens technikai, tada Lietuvoj turėsim daug papildomos geležies. Džiaugsmas rasinio inžinieriaus akiai.

LRT toliau dirba sau.

Laukiame atsiskaitymų už kitus posėdžius.

Please wait...
Kategorijos:  Personalijos, Rinka, Technologijos
Tags: , , , , , , , , , , , , ,

23 komentarai:

  1. newcomer | 18 kovo, 2011 at 16:30

    Man tai žiauriai gaila LRT. Kada nors kažkas gero iš jos turbūt gausis. O jeigu ne šitos nesamonės, gal JAU būtų gavęsi. Bet matant nūdienos realijas tiesiog gaila. Išmėtytų pinigų, išsilaksčiusių žmonių, vis dar dirbančių su vietinės propagandos išplautomis smegenimis ir visiškai neišnaudojamų galimybių. Verksiu tuoj… paduokit kas nors servetėlę…

    Please wait...
  2. Bunnie | 18 kovo, 2011 at 17:22

    Labai įdomu, kam LRT reikalinga papildoma technika “perėjimui prie skaitmeninės televizijos”, jei: 1) LRT pati savo programų netransliuoja ir netransliuos; 2) LRT programas jau dabar skaitmeniniu būdu sėkmingai transliuoja LRTC ir TEO.

    Įtariu, kad pasinaudodamas LRT Tarybos narių visišku TV reikalų neišmanymu, LRT Technikos centras vėl prisipirks daug daug brangios technikos, kurią ir toliau pelningai nuomos komercinėms televizijoms.

    Būtų verta atkreipti dėmesį, kad televizijos technikos įsigijimas, priežiūra, išlaikymas ir – svarbiausia – komercinė nuoma – neturi nieko bendro su visuomeniniam transliuotojui keliamų uždavinių vykdymu. Be to, turint galvoje šiais laikais ypač spartų TV technikos moralinį nusidėvėjimą, televizijos kanalui daug pigiau kainuotų visą reikalingą techniką nuomotis konkurencinėje rinkoje iš nepriklausomų tiekėjų, nei išlaikyti neefektyviai dirbantį monopolinį nuosavą technikos centrą.

    Please wait...
  3. kipsas | 18 kovo, 2011 at 19:00

    Taryba nesupranta kad “perėjimas prie skaitmeninės televizijos” reiškia kad bus išjungti analoginiai siųstuvai kuriais dabar tv programas transliuoja LRTC? Nežino kad skaitmeninės tv programų transliacijos vyksta jau dabar, LRTC ir TEO valdomais skaitmeniniais tinklais?

    Kokios technikos prireikė LRT, kad būtų išjungti analoginiai siųstuvai kurie išvis nepriklauso LRT? Jei be naujos technikos negalėtų būti skaitmeninių LTV programų transliacijų, tai kaip tos skaitmeninės transliacijos vyksta jau kelinti metai ? 😀

    Please wait...
  4. vaiduoklis | 18 kovo, 2011 at 19:14

    reikalinga ta technika. pvz, kaip be naujų kamerų pereiti prie 16:9 kadro formato? ar dar nenusibodo naujuose telikuose matyti tokius, švelniai tariant, pavalgiusius žmones? pats laikas tą daryti. nes paskui uagadugu paleis gerklę, kad lrt pramiegojo

    Please wait...
  5. uagadugu | 18 kovo, 2011 at 20:17

    Šventa tiesa, vaiduokli. Paleisiu taip, kad nieks nesutramdys.

    Please wait...
  6. bruno | 18 kovo, 2011 at 21:06

    aišku, LRT nėra vienintelė beviltiškai valdoma organizacija Lietuvoj. tokių turėtų būt ir daugiau. newcommer emocingai paverkė, bet iš esmės didžiosios dalies bent ką suprantančių apie TV lūkesčiai tokie ir yra – nacionalinis transliuotojas (BBC yra turbūt geriausias mums suvokiamas pavyzdys) turi samdyti geriausius specialistus – teisininkus, ekonomistus, finansistus, programerius, žurnalistus ir prodiuserius savo branduoliui. kad TV ir radijas veiktų teisingai. bet tam kažikaip nėr nusiteikimo. visi loja, karavanas sėkmingai tolsta. ir taryboje neturėtų būti nė vieno “nusipelniusio artisto”, menininko ar bet kokio kito veikėjo, nežinančio dėl ko jis toj taryboj sėdi (išskyrus pinigus ar principus), skiriamo, beje, atsakingų institucijų. kodėl paskirtas A. Račas, beje, aš suprantu, ir net sutinku su tokiu sprendimu (jis nėra man patinkantis žmogus, beje). bet ką ten veikia p. Pitrėnienė ir kiti žmonės? alio? kokios srities specialistai jie yra, kad galėtų nagrinėti balansą, planus ar strategijas?

    na bet ką čia jau. išsiliejau ir einu alaus. visvien šituo komentaru nieko nepakeisiu:)

    Please wait...
  7. uagadugu | 18 kovo, 2011 at 21:11

    Kietos putos, Bruno. Sutiksi Račą, perduok linkėjimus.

    Please wait...
  8. placa | 18 kovo, 2011 at 23:22

    Kas dėl LRT nuomojamos technikos ir studijų, tai situacija analogiška reklamos pardavimo kainoms. Kadangi turi tam tikrą biudžetą, tai gali bet ką išnuomoti ar parduoti reklamą už bet kiek. Taip vadinami nepriklausomi prodiuseria tik rankas trina, kai gauna studiją su technika tokiomis kainomis. O reklamos rinką, atvirkščiai, sušika iki idiotizmo. Vietoj tūkstančio parduoda už šimtą. Idiotai.

    Please wait...
  9. uagadugu | 18 kovo, 2011 at 23:38

    Sutinku. Tik jiems nusispjaut, kad juos kažkas vadina idiotais. Nes žaidimas sukasi ne apie rentabilumą, o apie kuo ilgesnį išlikimą savo etatuose. Darbo rezultatai matuojami ne rentabilumu, o metafizinėmis kategorijomis – misija ir t.t. Beje, kolega, jie save parduoda ne už šimtą, o už 2 ar 3 šimtus. Sakysit, nėra skirtumo – vis tiek ne už tūkstantį. Yra, nes tas skirtumas nuo mano minimų 2 ar 3 šimtų iki paties 1 šimto keliauja tiesiai į kišenę ir be jokių mokesčių. Ekonomika dirba, plaučiai alsuoja.

    Please wait...
  10. spyris | 19 kovo, 2011 at 00:43

    Aš dėl tų apsisukimų, norint pasiekti 24 mln. Patalpų, technikos, studijų etc. nuoma sudaro nemažą dalį komercinių pajamų. Kadangi tie ištekliai yra riboti, paklausa rinkoje pakankamai apibrėžta, tų paslaugų kainos nežada keistis, tai čia jokio augimo laukti nereikėtų. Suplanuotų pajamų planą galima įvykdyti tik reklamos pardavimų sąskaita, kurių augimas turėtų būti gerokai didesnis, nei 50%. Tarkim, kokie 65%. Tik ar yra nors vienas žmogus šioje industrijoje, kuris be šypsenos gali kalbėti net apie dvigubai mažesnį augimą. Juk kalbame ne apie TV3 ar LNK, o apie LRT.
    O taryba pritaria pateiktiems nesamoningiems planams net nepasivargindama paprašyti tokių skaičių pagrindimo! Menkystos ir tiek. Akivaizdu, jog Siaurusevičiui šiuo metu paprasčiausiai taktine prasme naudinga pateikti “rožinius” sapnus, paviešinti juos per delfius ir lrytus ir tokiu būdu nustumti į ateitį nemalonius svarstymus.

    Please wait...
  11. placa | 19 kovo, 2011 at 07:50

    Taip, Tarybos kompetencija verslo reikaluose nulinė. Kai dar buvo V.Milaknis, galima buvo tikėtis, kad bent jam miglos nepapūsi. Deja, šiuo metu liko vien demagogai , susireikšminę narcizai ir tarp jų besiblaškantis Račas.

    Please wait...
  12. neformatas | 19 kovo, 2011 at 09:03

    “net nepasivargindama paprašyti tokių skaičių pagrindimo”…
    o kam vargintis? mąstant teoriškai, jei praktiškai pasivarginus paprašyti skaičių pagrindimo paaiškėtų kad skaičiai nepagrįsti, teoriškai įmanoma kad reikėtų vėl praktiškai pasivarginti su eiliniu pasitikėjimo svarstymu. vien galvos skausmas, tsakant, būtų.
    praktiškai susidaro įspūdis kad tarybai mažiau galvą skauda kai ji pati visuomenės akyse atrodo idiotiškai su savo nepasivarginimais. nevargina ji savęs, neleidžia vargintis ir tarybos nariui kuris nori vargintis 🙂 aukščiausia nesivarginimo stadija, ne kitaip.
    kažkodėl lenda į galvą neseniai per radiją girdėta frazė: tabletės čia jau nebepadės.

    Please wait...
  13. spyris | 19 kovo, 2011 at 13:36

    Vaiduokli, ar gali apšviesti kiek kainuoja tavo minima kamera ir kiek jų planuojama įsigyti? Ir ar visi 4,5 mln. bus panaudoti tam tikslui, ar dar ką nors įdomaus žadama įsigyti? 🙂

    Please wait...
  14. Šiaip | 19 kovo, 2011 at 13:41

    Ne į temą. Apie BTV: http://kauno.diena.lt/naujienos/laisvalaikis/btv-ziniuko-paieskos-nutrauktos-339412

    Please wait...
  15. vaiduoklis | 19 kovo, 2011 at 15:37

    turiu pagrindo manyti, kad lrt siandien vos kelios kameros palaiko 16:9, o montaziniu ukyje vyrauja seni betacamai. tai va ir speju, kad bresta pertvarka, sulygintina su ta, kuri vyko atsisakant kino juostos 🙂

    Please wait...
  16. uagadugu | 19 kovo, 2011 at 15:48

    Pritarčiau Bunnie: turint galvoje šiais laikais ypač spartų TV technikos moralinį nusidėvėjimą, televizijos kanalui daug pigiau kainuotų visą reikalingą techniką nuomotis konkurencinėje rinkoje iš nepriklausomų tiekėjų, nei išlaikyti neefektyviai dirbantį monopolinį nuosavą technikos centrą. Turiu tokį vis neblėstantį įspūdį, kad ta technika reikalinga visų pirma ne tam, kad jos pagalba kažkas kažką gamintų, o tam, kad žmonės tiesiog turėtų darbo. Šiaip negaila, bet reiktų atsiklausti mokesčių mokėtojų, ar jie linkę tokią prabangą išlaikyti.

    Please wait...
  17. vaiduoklis | 19 kovo, 2011 at 16:20

    Uagadugu, technikos formatai keičiasi šuoliais: sd 3:4 -> sd 16:9 -> hd -> 3D. Visa kita – tik navarotai, t.y. smulkmenos. Dabar neinvestavęs į santykinai pigią hd įrangą, mano kuklia nuomone, rizikuoji likti šalikelėje, nesusikūręs tinkamos apimties 16:9, o dar geriau – HD archyvo, turinčio išliekamąją vertę. jo labai prireiks pereinant prie naujo transliavimo formato, kai teks užkišti programą 16:9 ar HD turiniu. Šiandien neįsivaizduoju TV programos, kurioje prie atskirų punktų būtų nurodytas kadro formatas, kaip 1976-aisiais prie atskirų laidų rašė:
    20.30 Panorama (sp.) sp=spalvotai 😀
    Nuomotis darbinę techniką didelėmis apimtimis kažin ar apsimoka, nes ji, kaip kalbėjom, morališkai sensta. Nuomotojas užvakar už ją gana brangiai mokėjo, tad šiandieninė nuomos kaina atspindės ne šiandieninę tos technikos vertę, bet užvakarykštę nuomotojo investiciją ir jo pelno lūkesčius. Būtent todėl aš asmeniškai nesinuomoju to, ką esu tikras, jog sudėvėsiu iki galo, dar nespėjus įvykti kitam formato šuoliui. Pavyzdys: negi nuomojiesi džinsus? O smokingą vestuvėms? Norėčiau tikėtis, kad smokingo šįkart LRT nepirks. Jei nusipirks – galėsi paleisti gerklę 😀

    Please wait...
  18. spyris | 19 kovo, 2011 at 19:48

    Mielas vaiduokli, jeigu “nesusikūręs tinkamos apimties 16:9, o dar geriau – HD archyvo, turinčio išliekamąją vertę, rizikuoji likti šalikelėje”, tai visos kitos TV jau turėtų būti pasmerktos prapulčiai. Nes neatrodo, kad tuo keliu eitų. Matyt, mano, jog jų tiklas nėra, kaip pats sakai “užkišti programą 16:9 ar HD turiniu” iš senų archyvų. Užkišinėjimu tegul užsiiminėja LTV (ką beveik ištisai dabar ir daro).

    Please wait...
  19. placa | 19 kovo, 2011 at 22:23

    Vaiduoklio pamąstymuose yra racijos. Viską reikia apskaičiuoti. Aišku, jei važiuoji tuo pačiu traukiniu, tai jokio skirtumo, ar pirmame, ar paskutiniame vagone sėdi. Bet čia jau kalbame apie skirtingas transporto priemones.

    Please wait...
  20. vaiduoklis | 20 kovo, 2011 at 22:37

    brangus spyri, turinį galima įsigyti, sukurti arba, jei aplinkybės leidžia, pakartoti. Jei neturi ką kartoti – lieka leisti pinigus, t.y. įsigyti arba sukurti. Kai aiški judėjimo kryptis, įrašyti vieną kitą renginį ar koncertą jau šiandien verta HD. Archyvavimas geresne kokybe beveik nekainuoja. Tai investicija į ateitį, kuri beveik garantuotai atsipirks tokiai archyvinei tv, kaip LRT. Šioje srityje ji dirba be konkurentų 😉

    Please wait...
  21. uagadugu | 20 kovo, 2011 at 23:28

    Tai čia gal geriau videobiblioteką vietoj LRT steigti, jei toks funkcijų garbingumas garbingai numatytas? Kam ta televizija? Juk vienos problemos, dar dėl kažkokių žiūrovų rūpintis? Nuvažiuoji į koncertą, nufilmuoji, paarchyvuoji… Tada filmuotojai darbo turi ir inžinieriai, nes kažkam filmuojančią techniką prižiūrėt reikia. Ir viskas teisingai groja, algas gaunam, ainiams dirbam, archyvams, amžinybės juk reitingais nesuskaičiuosi, ką čia jau dabar, fanaberijos kažkokios. Siurbi misijai pinigus iš biudžeto ir tiek.

    Please wait...
  22. vaiduoklis | 21 kovo, 2011 at 07:43

    ua…, nekonstruktyvu. nuo diskusijos apie techniką perėjom prie etikečių a la “jie visi vagys”. discovery mažiausiai 5 metus kaupė archyvą ir tik tada atidarė hd kanala. todėl šįkart pasirinkai ne tą taikinį. varyk ant tų, kas nepasijudina, guli lyg vingių jonas ant pečiaus. peace.

    Please wait...
  23. montenegro Mike | 30 sausio, 2020 at 21:45

    Sveiki, pone / ponia

    Pristatau, kad tai ponas Mike’as MONTENEGRO, paskolų pasiūlymuose tarp asmenų yra per daug sukčiavimo atvejų. Aš aplankiau viso pasaulio rimtų asmenų paskolų reklamos svetainę ir pažinojau baisią moterį prancūzės pilietės ponia Claira Duc, kuri padeda žmonėms suteikiant paskolas ir kuri yra aš. suteikiau 170 000 € paskolą, kurią turiu grąžinti per 30 metų su labai mažomis palūkanomis, ty 3% per visą paskolos trukmę, o kitą rytą aš gavau pinigus be protokolo. Reikia asmeninio kredito, bankas atsisako suteikti paskolą, esate bet kurioje pasaulio šalyje, į kurią galite kreiptis, ir būsite patenkintas, tačiau atkreipkite dėmesį į jus, kuriems nepatinka grąžinti paskolų.
    Sėkmės. Nepamirškite pasidalyti ir padėti savo artimiesiems, kuriems to reikia.

    Please wait...

Palikite komentarą