TELEVIZIJŲ PRIEŠRINKIMINĖ PROBLEMA YRA “PECKELIAI” IŠ VRK

(Last Updated On: 2011-02-02)

Šiandien darbščioji uagadugu vieno žmogaus redakcija gavo du mus labai nustebinusius pareiškimus iš LNK ir TV3. Abi, kas nedažnai pasitaiko, viena kitai atitarė.

Ir TV3, ir LNK ginasi nuo kaltinimų, jas smeigiančių prie gėdos stulpo dėl neteisėto kandidatuojančių eksponavimo savo populiariosiose laidose prieš  Savivaldybių rinkimus.

TV3 netgi pamini šio smiginio šaltinį, jam padarydami, mano nuomone, nepelnytą reklamą. Tai – laikraštis Lietuvos žinios, kurio puslapiuose šiandien pasirodė TV kanalus smerkiantis rašinys.

O LNK pamini ir konkretybes, tarkim, cituoju, į laidos „Lietuvos supermiestas“ filmavimus atvyksta gausios miestelėnų palaikymo komandos. Niekas negali garantuoti, kad tarp publikos nebus ir vietos savivaldybių politikų.

Tačiau ypatingai mus suintrigavo šis sakinys: didžiausia problema ta, kad nėra vienos duomenų bazės, kurioje būtų visų kandidatų pavardės. Tikimės, kad ši sistema bus modernizuota, – sako LNK generalinė direktorė Zita Sarakienė.

Patikrinom. Testo tema: BTV laidoje Sąmokslo teorija šį pirmadienį su Rolandu Paksu čiulbėjo ir ulbėjo bei kitaip į vieną dūdą pūtė Lietuvos žinių vyr. redaktorius Valdas Vasiliauskas. Paaitrinti šiandieninio Irenos Degutienės pasipiktinimo dėl europarlamentarų dalyvavimo Savivaldybių rinkimuose, nusprendėme patikrinti ar Tvarkos ir teisingumo partijos pirmininkas pats nėra į rinkimus kandidatuojančių sąrašuose. Šių eilučių autorius nėra politiniuose žiniasklaidoje dirvonuose kiekvieną dieną praleidžiantis žmogus, todėl be jokio maivymosi, iš tiesų neturiu žalio supratimo, kas kur dalyvauja. Bet labai noriu sužinoti.

Tokia intencija vedamas nuėjau į VRK elektroninę svetainę. Spaudžiu skyrelį Kandidatai. Randu išvardintus rajonus, kur, vėl paspaudęs, matau partijų sąrašą ir atskirus kandidatus. Galima paklausti, kur man to R. Pakso ieškoti? Ant kiekvieno rajono spaudalioti?

VRK neturi abėcėlinio visų kandidatų sąrašo, kuriame būtų galima rasti konkrečius žmones.

Skaityk  LAURA BLAŽEVIČIŪTĖ IR JOLANTA BUTKEVIČIENĖ: KOBRŲ DVIKOVA BAIGTA

Ponas VRK viršininkas Zenonas Vaigauskas nėra jaunyvo amžiaus žmogus – ne visi jo metuose kompiuteriu moka naudotis, bet juk yra ten jaunesnių valdininkų – galėtų kažką pareguliuoti.

uagadugu nėra televizijas paplaukiui glostantis tinklaraštis, bet šiuo atveju jas visiškai galima suprasti – į kokį Lietuvos supermiestą gali susirinkti ir keli šimtai dalyvių – kaip juos visus patikrinti? Mokėti už konsultacijas kokiam nors VRK pareigūnui?

Tokia išvada ir peršasi…

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Keistumai, Laidos, Personalijos, Visuomenė
Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

5 komentarai:

  1. zorge | 2 vasario, 2011 at 14:02

    Niu zodis “peckelis” cia nevartotinas.
    Cia garbinga profesija isrinktosios tautos 🙂

    Please wait...
  2. info2 | 3 vasario, 2011 at 09:41

    Patarimas TV3, LNK ir uagadugu. Tereikia nueiti į VRK puslapį, pasirinkti savivaldybių rinkimus, tada kandidatus ir paieškos langelyje įvesti norimą pavardę. Ir “iššoks”, kad Juozas Imbrasas išsikėlė Vilniuje, kartu su Raimondu Imbrasu. O Palaitis štai Palangoje. Paksas neišsikėlė. Taip kad nereikia ieškoti po visas savivaldybes, tereikia įrašyti pavardę paieškos langelyje. Nemanau, kad televizijos to nežino, tiesiog labai patogu nežinoti….

    Please wait...
  3. uagadugu | 3 vasario, 2011 at 11:50

    Beveik 100 procentų su Jumis sutikčiau. Bet aš labiau įsivaizduoju prie studijos, kur filmuojamas Lietuvos supermiestas, stovinčius kelis administratorius su atprintintais kandidatų abėcėliniais sąrašais, pagal kuriuos sutikrinami atvykusiųjų asmens pažymėjimai, nei kažką ieškantį VRK paieškos laukelyje. Juolab, kad, kaip rodo mano asmeninė praktika naudojantis paieška, net ir tobuliausios search engines per dažnai apsirinka, kad jų paieškos rezultatus būtų galima laikyti oficialiu įrodymu. Galų gale, jeigu dabar į VRK paieškos laukelį įvedus paksas, man išmeta kažkokią Leikauskienę ir Kamblevičių (o juk galėtų parodyti paieškos rezultatas – nulis (0), kaip turėtų būti tokio tipo paieškos sistemose) tai kokia garantija, kad ieškant kokio Zūzelevičiaus, man neišmes Pakso?:). Visu 100 procentų Jums pritarčiau, jei VRK savo svetainėje turėtų atskirą, specialiai suformatuotą kandidatų paieškos laukelį. Tada būtų oficialu.

    Please wait...
  4. info2 | 3 vasario, 2011 at 12:03

    O parašius Paksas, jumi išmetė kitas dvi personas, nes yra jo padėjėjai, t.y. įvardina jį kaip darbdavį. Ir tikrai nereikia visų piliečių prie studijos tikrinti. Juk jie ten nešaukia: “Auu, aš einu į rinkimus”. Kur kas svarbiau, kad tie kandidatai nesirodytų visokiose pseudopublicistikos ir gražaus gyvenimo būdo laidose. Arba partijų lyderiai, nors ir neeinantys į rinkimus, pseudodiskusijose sakytų: “Ai, kokia graži ir svarbiausia teisinga mano partija”.

    Please wait...
  5. ztkp.lt (Paulius) | 3 vasario, 2011 at 13:15

    Man rodos, čia televizijos dramatizuodamos perlenkia lazdą – gal gali pakentėt mėnesiuką be Šedžiaus stambiu planu visokiose “gyvenimo būdo” ar “infošou” laidose. Niekas nesikabins prie to, kad viešame renginyje, kaip Eurobasket 2011 burtų traukimai tris sekundes sušmėžuos salėje sėdinčio kandidato veidas. Turi gi būti kažkokie protingumo kriterijai.

    Please wait...

Palikite komentarą