OŽELYTĖ APIE ISTORIJĄ

(Last Updated On: 2011-01-20)

Nemanau, kad būsiu pirmas, bet negaliu susilaikyti neįdėjęs šio vaizdo įrašo, kur signatarė mokiniams neformaliai paaiškino, kas yra istorija. Jei šitaip būtų atrodžiusi tos dienos televizijų TV programa, reitingai būtų milžiniški:

Beje, aišku, būsite teisūs apkaltinę uagadugu nesveiku apsėdimu dėl tų vėliavėlių, bet pastebėsiu, jog Nijolė Oželytė teisingai prisisegė tą, kaip ją bepavadintum, kokardėlę ar vėliavą – t.y. pagal Vėliavos įstatymą, jei jis čia taikytinas.

Please wait...
Skaityk  MIDSOMERIO ŽMOGŽUDYSTĖS: REALYBĖ PASIVIJO FIKCIJĄ
Kategorijos:  Aplink TV, Nuklausiau, Visuomenė
Tags: , , , ,

33 komentarai:

  1. Mykolas | 20 sausio, 2011 at 20:55

    Visada patiko p. Nijolės pasisakymai – tikslūs ir visada pasakantys viską, ką mąsto. 🙂

    Please wait...
  2. uagadugu | 20 sausio, 2011 at 21:36

    Jo. Per ta energiją bei ryžumą ir blogas dviem valandom užlūžo.

    Please wait...
  3. Šiaip | 20 sausio, 2011 at 22:03

    Nauji vėjai LTV: http://verslas.delfi.lt/Media/article.php?id=41076035&com=1

    Please wait...
  4. Ingis | 20 sausio, 2011 at 23:53

    Oželytė gerai pakalbėjo. Manau, kad nuoširdžiai. Idealistė.

    Please wait...
  5. Soolo | 21 sausio, 2011 at 00:14

    Ko gero, kad nuoširdžiai pakalbėjo. Tik iš to nuoširdumo ir neribotos arogancijos kelis kartus apsimelavo. Paklausiau ir prisiminiau Oželytę – konservatorių daugumos Seimo narę. Po tos kadencijos konservatoriai smarkiai gavo į kaulus per naujo Seimo rinkimus, o pati Oželytė susipjovė tiek su savais, tiek su svetimais. Tuo metu visuomenėje ji buvo tiek populiari, kiek dabar Valinskas. Toks moteriškasis Valinsko analogas 🙂
    Ak, jau tie radikalai. Žmonėms jie patinka… kol tik kalba, bet nieko nedaro…

    Please wait...
  6. uagadugu | 21 sausio, 2011 at 08:24

    Gal patikslinkit dėl to melavimo. Kitaip turiu pagrindo galvoti, kad pats/pati meluojat. Ak, jau tie pragmatikai…

    Please wait...
  7. Soolo | 21 sausio, 2011 at 09:40

    Na ką gi, gerai. Oželytė teigė, kad Aukščiausioji Taryba-Atkuriamasis Seimas buvo paleistas todėl, kad išmintingi AT nariai nusprendė, jog valstybę turi valdyti profesionalai. Kaip priešprieša nurodytas dabartinis Seimas (prisimintas Šedžius), kuris to niekada nepadarytų.
    Bet turintys atmintį žmonės žino, kad buvo ne taip. Prisimenate Landsbergio vadovaujamų parlamentarų grupės “parlamentinę rezistenciją”? Nepriklausomybės Akto signataras V. Plečkaitis: “– Mus taip pasielgti vertė viena svarbi priežastis – Aukščiausioji Taryba-Atkuriamasis Seimas tapo nedarbingas, ir mes jau negalėjome tęsti darbo, nes vienu metu pasidaliję į dvi dalis posėdžiavome skirtingose salėse. Bendrai susirinkti nepajėgėme, nebuvo priimami sprendimai. Tuomet visi parlamentarai suvokė, kad neliko kitos išeities – tik paleisti Aukščiausiąją Tarybą ir skelbti pirmalaikius Seimo rinkimus.”
    Ir V.Landsbergis nepaleido Seimo, kaip teigia Oželytė, nes neturėjo tokių įgaliojimų. Seimas paleistas visų Seimo narių balsavimu, suvokus, kad jau tiek susipjauta, kad dirbti nebeįmanoma.

    Apie Prunskienę. Nemėgstu Kniaginios, tačiau svaidytis tokiais kaltinimais, kurių niekas negali nei patvirtinti, nei paneigti, nes atseit buvo pasakyta vienintelei Oželytei į ausį, yra žema. “Nijole, kam jūs tarnaujat? Jau jūsų tas SNARGLĖTAS profesorius seniai Amerikoj”, – pasakiusi Prunskienė. “Snarglėtas” – tai žodis iš Oželytės, o ne Prunskienės žodyno. Be to, tuo metu visa Lietuva žinojo, kad Landsbergis yra Aukščiausioje Taryboje. Kam Prunskienei reikėjo taip kvailai ir akivaizdžiai meluoti? Kad Oželytė po 20 metų turėtų ką “prisiminti”?
    Nuėjusi į Vyriausybę Prunskienė atseit pareiškė, kad Landsbergis liepė jai vadovauti Vyriausybei. Bet per 20 metų “NIEKAS NEDRĮSO to garsiai pasakyti”! Man atrodo, per tuos du dešimtmečius apie Prunskienę pasakyta viskas, kas įmanoma, įskaitant ir tai, kad ji buvo KGB informatorė Šatrija. Ji turi tiek priešų dešiniojoje stovykloje, kad jos asmenybė ir elgesys išnarstyti po kaulelį. Ir tokie svarbūs faktai išlenda tik dabar? Tikrai nuostabu, kai kuo senesnė praeitis, tuo geriau ją prisimena kai kurie veikėjai. Alzheimerio ligos požymis?

    Ar atsakiau į Jūsų prašymą patikslinti? Oželytė yra aktorė. Ji kalbėdama kuria, improvizuoja, apipina įvykius naujomis spalvingomis detalėmis. Tai retorikos triumfas, emocijų, bet ne faktų kalba.

    Atsiprašau už tokį ilgą komentarą.

    Please wait...
  8. uagadugu | 21 sausio, 2011 at 09:56

    Į prašymą patikslinti atsakėte. Ačiū. Tikrai neturite dėl ko atsiprašinėti. Šiame tinklaraštyje ilgi komentarai labai laukiami.

    Please wait...
  9. vlkf | 21 sausio, 2011 at 10:21

    prisidedu prie ozelytes gyneju gvardijos. tiesa sakant, Soolo komentaras paskambejo taip, lyg butu rasiusi pati kazimira arba geras jos draugas. tikiu, kad siu zmoniu cia nerastume, kas inesa dar daugiau sumaisties. gal tiesiog zmogus jaunas ir megsta pasigincyti tuscioj vietoj. nes siek tiek tuscioj vietoj randami paaiskinimai, kad ozelyte apsimelavo. zodis “apsimelavo” kaip man tai isvis nebuvo paaiskintas. “sutirstino spalvas”- galbut, bet del apsimelavimo tai nesutinku. manau, kad nebudami kazimiromis, nijolemis ir pastaruju draugais ar advokatais, o tik triuksmingo burkina faso ruporo ausimis (akimis), negalime ir patys zinoti teisybes. t.y. paleido ar nepaleido. ar tai kitaip tada vadinosi. pasake apie snargli ar nepasake. ir isvis – is kur toks gilus kazimiros psichologinio portreto ir leksikono zinojimas? tai va. apie ka norejau pasakyti – kai as nezinau teisybes, o man is dvieju pusiu ja bando pasakyti a) kazimira, b) nijole, be jokios abejones (BE JOKIOS ABEJONES) renkuosi nijoles versija. nes, nors patikrinti faktu ir negaliu, faktu atstove nijole man atrodo zymiai zymiai patikimesne, nei faktu atstove kazimira.
    beje, kazimira mostelejo uzsakomaji straipsni i respublika butent sia tema – mane apkaltino isdavyste!!! netikekit oziuko barzdele ir panasiai (taip, “oziuko barzdele” ne is kazimiros leksikono – cia as pats ja igarsinau)
    o kazimiros gynejus noretusi kartu su visa kazimira iskelti kur nors arciau menulio. ir geriausiai tamsiosios jo puses. (tam atvejui, jei kas nors nores apkaltinti susidorojimo kurstymu, noriu pazymeti, kad paskutini sakini rase ne pats viso komentaro autorius, o staiga prie kompo prisokes neformalas – cia kaip su dedes fiodoro laisku is rugpieniu kaimo)
    apie rugpieniu kaima rase jau trecias zmogus.
    pys

    Please wait...
  10. Vaclovas | 21 sausio, 2011 at 11:04

    Labiausiai patiko,kad pasirodo TIE blogiečiai [pigiai pirkdavo-gaudavo],o AŠ gerietė būdama DARBINGO amžiaus gaunu VARGANĄ RENTĄ.

    Please wait...
  11. Soolo | 21 sausio, 2011 at 11:45

    vlkf, politika ne religija, kad būtų galima tiesiog tikėti, nes man taip labiau patinka. O įrodinėti visada tenka teigiančiajam (čia kaip su Dievo buvimo įrodymais 🙂 Jeigu Oželytė teigia, ir ne šiaip sau teigia, bet viešai kaltina žmogų valstybės išdavyste, tai turėtų pateikti rimtesnius įrodymus, nei 20 metų senumo prisiminimus, apie kuriuos iki šiol “niekas nedrįso” prabilti (kokioje baimės valstybėje gyvename, tiesa?). Vieninteliai jos įrodymai – tai retoriniai sugebėjimai, klausytojus žavinčios emocijos (kokia nuoširdi!) ir kūno kalba. Ji gera aktorė, talentinga TV laidų vedėja, mokanti komunikuoti su auditorija. Bet nuo to jos teiginiai, dažnai ne tik “sutirštinantys spalvas”, bet ir prasčiokiškai įžeidūs (ir kuo jai visada taip užkliūva Juršėnas?), netampa teisingesni.
    Taigi pakartosiu, kad savo kalboje Oželytė sumelavo apie AT paleidimo motyvus (sumelavo, nes būdama politike tikrai žinojo, dėl kokių priežasčių AT nusprendė išsiskirstyti) ir pažėrė labai rimtų, bet neįrodytų kaltinimų kitai politikei.
    Man toks kalbėjimas nepatinka. Ir mano simpatijos ar antipatijos (iš tiesų antipatijos) Prunskienei čia niekuo dėtos. Tiesiog norėtųsi, kad kalbantysis labiau gerbtų auditoriją ir nesistengtų jos tiesmukiškai nukreipti vienintele teisinga kryptimi, ypač jei dėl to tenka pakeisti faktus, “sutirštinti spalvas” ar staiga “prisiminti” kažką netikėto iš 20 metų praeities.

    Please wait...
  12. inzinierius | 21 sausio, 2011 at 12:36

    Oželytė kalbėjo apie priežasčių ir pasekmių sąveiką. t.y. pasekmė, kad seimas buvo neigalus, neigalumo priežastis, tai kad baigus statyti valstybės pragrindus apie kurių butinybę supratu ir LKP ir Sąjūdis, ir pradėjus ant tų pamatų statyti valstybę, privatizavimas, švietimo reforma, ekonominė politika ir t.t. Tikrai ne visi galėjo suprasti, atsirado nesutaikomi nuomonių skirtumai ir t.t. Aišku reikia nepamiršti ir AMB su LKP turėtų resursų, juk realiai visa sistema buvo apkibusi būtent LKP nariais. Ta priežastis ir buvo intelektualų nenorėjimas veltis į būtent tokia politiką, kurią turim dabar ir po seimo paleidimo pradėjom eiti link. Visiškai, pritariu Oželytei, kad turim tai ko esam verti.
    Solo>>> Na, kaip tu sakai kad Oželytei reikia pagrįsti savo teiginius, kad Prunskienė buvo “negera”. Taip Prunskienei reikia pagrįsti savo teiginius, kad ji buvo “gera”. Neužtenka pasakyti, kad atėjau padėti, koordinuoti ir pan. Žinant, “Šatrijos” kontekstą, (kad ir tą video interviu), moratoriuma, kainų paleidimo istoriją, dabartines jos pažiūras (atvirai prorusišką partiją) labai sunku patikėti Kazimieros Danutės nuoširdžiu tikėjimu Lietuvos nepriklausomybe, ir sausio menesiais veikti Lietuvos labui. Dėl V. Lansbergio, manau, niekas nedrįsta dėl to abejoti. Šaunu, kad laikas kai kuriuos veikėjus išgrynina, kaip kad Kazimieros Danutės atveju, o kitiems proga, kaip tik proga pasislėpti. Juk dabar visi 141 sausio įvykiais veikė Tėvynės labui, organizavo pasipriešinimą ir t.t. Tikiuosi iš šiuos veikėjus laikas padės atskleisti…

    Please wait...
  13. tikras lietuvis | 21 sausio, 2011 at 16:48

    Tipiška turgaus bobutės šneka.

    Please wait...
  14. nijolė oželytė | 21 sausio, 2011 at 18:00

    Nemanau,kad žmonės turėtų tarpusavyje ginčytis dėl mano pasisakymo. Kas turi galimybę suvokti ir pajausti, tas suvokia ir jaučia, kas turi tikslą , niekindamas mano asmenį, suniekinti tai,ką pasakiau, to kėslai plika akimi matomi.Priekaištai,kad moku tai, ko daugelis nėra įvaldę – komunikuoti, yra apgailėtini, nes kiekvienas gebėjimas yra pagarbos vertas. Prunskienės leksika, kai jos nerodo tv ir nėra įrašinėjama, mano manymu, vulgarumu retai kam prilygsta, jos tulžinga neapykanta plačiai mąstančiam profesoriui dar ne tokių šiukšlinų žodžių yra pagimdžius. Apie jos man ištartus žodžius esu kalbėjusi iškart po sausio tryliktos,o kad jie išgirsti tik dabar…nebūčiau to minėjusi , jei žinočiau, kad mano kalba įrašinėjama. Juršėnas kliuvo dėl to, kad jis kalbėjo prieš mane gana ilgai ir nuobodžiai, gimnazistai snaudė, į jo prašymą užduoti klausimus , visi nuleido galvas.Tuomet jis pasiūlė po knygą su jo karikatūromis kiekvienam, kas užduos įdomų klausimą. Vaikai ir uždavė – papasakokit apie save [ar šeimą] , po to sekė ilgiausias pasakojimas apie vaikus, anūkus, žmoną ir jos diktatą – tai vyko SAUSIO TRYLIKTĄ. Taigi,pradėjau kalbėti , paveikta jo kalbos [auksinė vaikų kantrybė, begalinis prelegento susireikšminimas.] Solo daugelyje vietų išplatino mane niekinančius tekstus, čia bent jau ištrynė teiginį, jog aš nebuvau Atkuriamojo Seimo narė – didžiai informuotas pilietis. Atkuriamąjį Seimą paleisti nusprendė profesorius Landsbergis,o mintis buvo ta – mes rinkti,galiojant sovietų istatymams, o laisva Lietuva turi išsirinkti Seimą pagal savo istatymus. Jautėme,kad galime po rinkimų neturėti daugumos,bet buvome solidarūs ir padorūs,nesilaikantys užimtų pozicijų jėga. Dabar prisiminti gali kas ką nori, bet tuomet buvo būtent taip. Apie tai,kad Prunskienė po Šimėno dingimo [pasidomėkite,kieno automobiliu jis buvo vežamas iš Turniškių] atsirado Vyriausybėje,nors buvo atstatydinta ir bandė apgaulingai imtis vadovavimo, man pasakojo susisiekimo ministras Kostas Birulis, tą žinojo daugelis Sąjūdžio deputatų. Profesorius gesino mūsų nepasitenkinimą Prunskiene [tai,ką paminėjau, yra tik smulkmenos,lyginant su tuo,kas buvo daroma], nes jam rūpėjo, kad Lietuva nebūtų vertinama, kai susiskaldžiusi – apie valstybė galvojo,todėl Prunskienės juodinimas lėkė į atvirus vartus. Kur buvo Sakalas tą naktį niekas nežino iki šiol :]. Aš žinau, kas yra Solo, žinau, kad juo yra naudojamasi – užjaučiu. Kadangi nėra jėgos, kuri galėtų mane grąžinti į politiką, nematau reikalo gintis – man nereikia niekieno balsų :].Visą tai parašiau gerbdama tuos, kurie klausė ir išgirdo. Mes atsitiesime, labai tuo tikiu, o jaunimas, gal net nesulinks :]

    Please wait...
  15. Q 2 Soolo | 21 sausio, 2011 at 23:50

    Nezinau kas tu esi Soolo. Dar nezinau. DAR. Bet suzinosiu. Tai tik laiko klausimas.
    O dabar tau vienas klausimelis: Kiek tavo giminej siandien yra socdemu ??? Ar suskaiciuosi?

    pvz mano – nera nei vieno. Lengva skaiciuot.

    Ir Dar. Kazkaip “nepavyko” man savo laiku pabut nei komjaunuoliu, nei partiniu. Uztat pavyko tomis dienomis buti AT rumuose. Per 50-100m nuo Nijoles. Zinau kas ten vyko. Ir kaip. Dar atmintis tiek traukia.

    Ir zmones atsimena. Ir galiausiai vis daugiau ir daugiau susivoks – TAVO LAIKAS SOOLO – JAU PRAEJO.

    Please wait...
  16. LL | 22 sausio, 2011 at 12:42

    Nijolė Oželytė tikrai talentinga, yra špagatą padariusi, gerai nepamenu, gal net tiesioginiame eteryje!

    Please wait...
  17. Mantas | 22 sausio, 2011 at 13:53

    Ot karinga lietuvių tauta. Neranda priešo svetur, tai tarpusavyje pasirengę išsiskerst 🙂 Kiek pamenu nepriklausomos Lietuvos gyvavimą, tai ištisinės kolionės, aiškinimaisi, teisinimaisi, kaltinimai ir kiti pacūkų lygio varymai vieni ant kitų. Visi mūsų politikai tuo šūdų tepliojosi ir tepliojasi. Visos idėjos ir darbai stumiami pirmyn atgal mėšlo lauke kol supūna. Tauto nuo savo išrinktųjų irgi neatsilieka. Jai daug įdomiau kuris kurios spalvos, o ne ką gero padaręs. Na kam iš mūsų yra įdomu kas ką gero yra padaręs? ĮDOMU KAM? NE! Įdomiausia į kito šūdus įbrist. Tai kokie patys esat, tokią Lietuvą ir turite. Nijolė irgi tokia pat kokie mes patys.

    Please wait...
  18. Soolo | 22 sausio, 2011 at 15:55

    Oho. Čia tai bent. Poniai Oželytei ir ponui Q įdomi ne mano nuomonė, o kas aš esu? Prašau. Esu eilinis Lietuvos pilietis, gyvenantis rajono centre, niekada nepriklausęs jokioms partijoms, įskaitant TSKP-LKP (p. Oželytė buvo LKP narė ir netgi išrinkta LKP CK nare, tiesa, jau Sąjūdžio metais). Savo pažiūromis esu liberalas ir visada ginu liberalias vertybes, įskaitant nuostatą, kad įrodinėti kaltę turi kaltinantysis, o ne kaltinamasis. Nei mano šeimoje, nei giminėje nėra nė vieno nei partijoms, nei kitokioms politinėms organizacijoms priklausančių žmonių. Pone Q, asmeniškai Jums – tai reiškia, kad nėra nė vieno socdemo. Bet jeigu būtų – nematau nieko blogo, žmonės turi teisę turėti pažiūras ir jas laisvai reikšti. Esminė pastaba – laisvai reikšti nedergiant oponentų, jeigu nesugeba pagrįsti savo pareiškimų. Sausio 13-osios naktį praleidau Vilniuje, prie Aukščiausios Tarybos, nes tuo metu studijavau VU. Todėl žinau, kad V. Landsbergis tuo metu buvo Aukščiausioje Taryboje. Neabejoju, kad tai puikiai žinojo visi, įskaitant ir K. Prunskienę. Labai gerbiu V. Landsbergio nuopelnus atkuriant Nepriklausomybę, tačiau gerai prisimenu tas pjautynes AT, kai su Landsbergiu likusi deputatų grupė liko mažumoje ir paskelbė “parlamentinę rezistenciją”, taip blokuodama AT darbą. Signataro V. Plečkaičio prisiminimus citavau, pridėjęs juos prie savųjų, manau, kad jo atmintis geresnė nei p. Oželytės.
    “Aš žinau, kas yra Solo, žinau, kad juo yra naudojamasi – užjaučiu.” — Štai akivaizdžiausias Jūsų netiesos įrodymas, p. Nijole, bent jau man. Jūs manęs nepažįstate ir pažinoti negalite, nes aš pernelyg mažas, tolimas nuo realios politikos žmogus. Nagi, kas manimi naudojasi? Ar Paleckis, o gal KGB? Ar esama kitokių baubų? Pasakykit, man tai bus naujiena. “Solo daugelyje vietų išplatino mane niekinančius tekstus, čia bent jau ištrynė teiginį, jog aš nebuvau Atkuriamojo Seimo narė – didžiai informuotas pilietis” — Netiesa, niekur neplatinau jokių p. Oželytę niekinančių tekstų, taip pat niekur nesu rašęs, kad p. Oželytė nebuvo Atkuriamojo Seimo narė. Ar Jūs bent atkreipėte dėmesį, kad mano pseudonimas ne Jūsų minimas Solo, bet Soolo, su dviem “o”?
    Dievaž, p. Nijole, kada dešinieji Lietuvos politikai išmoks pirma surinkti faktus, pagalvoti, o tik paskui žarstytis kaltinimais? Pasaulis nėra pilnas priešų. Žmogus, kritikuojantis Jūsų pasisakymą, automatiškai netampa niekšu, kurį dar didesni niekšai tampo už virvučių. Kaip aš dabar galiu tikėti Jūsų prisiminimais, jeigu Jūs, manęs nepažinodama, kaltinate mane nebūtais dalykais? Ar ne tiek pat pagrįsti Jūsų kaltinimai ir Prunskienei, ir kitiems tuometiniams Sąjūdžio deputatams, kurie kalti greičiausiai tik tuo, kad pasirinko nuosaikesnę centristinę, o ne radikaliai dešiniąją V. Landsbergio poziciją? Na, atsipeikėkit vieną kartą, amžinieji teisuoliai, tiesos monopolininkai…
    Ką gi, dabar iš asmeninės patirties žinosiu, kaip p. Oželytė reaguoja į argumentuotą (galbūt klaidingą, bet argumentuotą) kritiką ir kaip lengvai žarstosi kaltinimais. Jūs nežinote, kas aš, ir nežinote, kas manimi naudojasi. Žinodamas tai, galiu tik pasidžiaugti Jūsų sprendimu laikytis toliau nuo politikos. Ir ačiū Dievui.

    Please wait...
  19. tikras lietuvis | 22 sausio, 2011 at 19:02

    Pritariu Soolo.
    Manau, kad kam kalbėti, bet ne “signatarams”, nes jų kūryba yra šiandieninė išsivaikščiojusi Lietuva.

    Please wait...
  20. Soolo | 22 sausio, 2011 at 19:50

    Tikras lietuvi, o aš negaliu tau pritarti.
    Signatarai dėl to, ką padarė kovo 11-ąją ir sausio 13-ąją, yra verti didžiausios pagarbos. Jie buvo ieties, kurią laikė Tauta, smaigalys. Net jeigu daugiau nieko gero per savo amžių nebūtų nuveikę, to visiškai pakanka, kad jų pavardės būtų įrašytos istorijos vadovėliuose.
    Bet tai nereiškia, kad signatarų negalima kritikuoti, o kai kuriais atvejais – ir pasibjaurėti jų ydomis bei savanaudiška veikla. Tačiau tas aktas, toji kūryba – valstybės kūryba – tomis ypatingomis dienomis – atperka ir nuskaidrina viską.

    Please wait...
  21. tikras lietuvis | 22 sausio, 2011 at 20:10

    Aš kalbėjau apie jų darbą – Lietuvą.
    Bet ir tomis dienomis nematau jų ypatingų nuopelnų, kurių nebūtų padaręs bet kuris, ten išrinktas, lietuvis.
    Pvz., sako – sausio 13 gynėjai. Tai, kad gynėjai tikrieji buvo ne tie, kur viduje sėdėjo, o tie, kurie lauke sergėjo – savo nepasitraukimu, trukdymu priešams ar net kovojimu, dėl ko žuvo ir buvo sužeisti.
    O ar tie, viduj buvę, būtų atlikę savo pareigą, ar ne reikalui esant – tai dar nežinia.
    Tas pats ir su “signatarais”. Protokolą pasirašo pirmininkaujantis ir sekretoriaujantis, o visų kitų parašai ten – visiška saviveikla, pavertusi oficialų dokumentą kažkokiu studentų pagėrimo proga sukurtu sienlaikraščiu. Nesolidu. Bet naudinga – netgi labai 🙂 (sklypai, rentos, butai ir t.t.). O juk, jei kalbėti iš esmės, tas kovo 11 protokolas jau buvo tik vasario 7 akto pakartojimas. Tik vasario 7, berods, buvo gudresnės pozicijos: nuspręsta, kad “įstojimas” neteisingas, bet gudriai sakoma: derėtis. Pasižiūrėjus po 20m., galima tvirtai sakyti – derėtis vertėjo. Jau vien dėl to, kad nebūtų nutrūkę ekonominiai ryšiai – ekonomika nebūtų staiga žlugusi , o būtų palengva prisitaikyta prie naujos – vakarų orientacijos ūkio prasme. Šoko pliki į dilgėles, betgi patys neišsidilgino – tuojau visaip apsirubežiavo, o kas liko liaudžiai? Piš.
    Ką čia bekalbėti. Todėl ir sakau: jei jau pradėjo daryti, tai reikėjo, visų pirma, planą turėti, kad nežlugti.

    Please wait...
  22. isterikas | 22 sausio, 2011 at 23:16

    Na, tebūnie ir mano trigrašis įkištas… Graži kalba, jausminga kalba…
    Bet kiek galima patikėti žmogumi, kai jis pradeda meluoti net smulkmenose. O man labai rūpėjo smulkmenos apie istorijos egzaminą. Taigi, duktė nesimokė ir surinko net 87 (aukščiausias galimas įvertinimas – 100). Kokiu būdu surinko? Spėliojo. Taigi, lydint fantastiškai sėkmei, atspėti galima trisdešimt taškų iš šimto. Būtent tiek yra klausimų su pasirenkamais atsakymais. Kur dar 70? Ten jau spėjimai /atsakymų rinkimasis nebegalioja. Beje, NIJOLĖ, kaip šešių raidžių padiktuotas šeštas atsakymas, taip pat netinka. Ir ne tik todėl, kad atsakymai yra numeruoti raidėmis, o ne skaičiais. Dar ir todėl, kad daugiau kaip keturių pasirinkimų nebūna.
    Sudėjus čia emocines melagystes į vieną krūvą + prisimenant p. Nijoles gražų suokimą apie lietuvių patriotizmą stojant į LKP, na … netikiu aš jos liudijimais.
    Nors vienoje vietoje ji yra teisi: yra Juršėno istorija, yra Landsbergio istorija, yra Oželytės, Songailos, Kuolio istorijos.
    Tik štai apie pasekmes istorija liūdnesnė. Kuri šių istorijų yra tikra? Na, bent tiek tikra, kad tiktų vieningam istorijos egzaminui? Ir prilygtų klausimui “Kuriais metais įvyko Žalgirio mūšis?”

    Please wait...
  23. nijolė oželytė | 23 sausio, 2011 at 00:33

    Garbingi žmonės savo tapatybės diskutuodami neslepia.

    Please wait...
  24. kreivarankis | 23 sausio, 2011 at 01:01

    Man ta p. Oželytės kalba pasirodė irgi nei į tvorą, nei į mietą. Apie tai ir parašiau.
    http://kreivarankis.livejournal.com/57545.html
    gal ir būsiu palaikytas KGB nupirktu šnipu (turiu pseudonimą, o kai kam to galbūt pakanka, kad pavadinti mane nepadoriu ir nupirktu), bet palaikai soolo pusę ir jau vien dėl to, kad jis iš esmės netovi jokioje pusėje, o kalba argumentų kalba. O tokia kalba kalbantysi, deja, pastoviai turi priminti, kad “gerbia Landsbergį”, “Nepriklausomybė jam be galo svarbi” ir tt., kitai sukars ant jo bile kokius šunis.

    Please wait...
  25. tikras lietuvis | 23 sausio, 2011 at 10:50

    Na, paskutiniu komentaru Oželytė pasirodė dar negyvenanti šiame ” nepriklausomos Lietuvos” pasaulyje: jei daug rašantis komentatorius rašytų savo pavarde ir vardu, tai, be jokių abejonių, jau būtų ir užmuštų komentatorių.

    Please wait...
  26. Puodukas | 23 sausio, 2011 at 15:30

    Normaliai Ozelyte pavare..juk tai tiesa , kad valdzioje liko visa tarybine struktura kuri ir privatizavosi viska ka galejo, lubiai ir taip toliau. Juk tai tiesa del satrijos, del jos meiles motinai rusijai, juk tai tiesa kad dalis atkuriamojo seimo buvo pridirbe i kelnias ir lauke kur nulinks svarstykles. O draugas Simenas? O kur jis dabar dirba ? A?

    Please wait...
  27. Žygeivis | 23 sausio, 2011 at 16:21

    Visiems “ginčininkams” duosiu praktinį patarimą – nesibarkite, o geriau:

    1. Sukurkite ir rinkite bendrą viešą įvairių duomenų bazę internete (to meto foto, video, spaudos, bei vėlesnių ir dabartinių prisiminimų iš 1988-1993 m.);

    P.S. Kai ką jau surinkau ir aš čia:
    Sąjūdis; Lietuvos Valstybės trečiasis atkūrimas 1990-03-11 (1987-1992 metų įvykiai)
    http://lndp.lt/diskusijos/viewforum.php?f=18

    2. Pareikalaukite iš Lietuvos valstybę valdančiųjų, kad galų gale “atidarytų” visus be išimties kompartijos, komjaunimo, KGB, VRM ir kitus archyvus – surinktus vadinamajame Ypatingajame archyve, taip pat Visuomeninių organizacijų archyve, ir tuos, kurie pakliuvo į VSD “stalčius”, ir po to į Ypatingąjį archyvą “nebenukeliavo”…

    Please wait...
  28. Mantas | 23 sausio, 2011 at 18:08

    Na kiek mes galim po praeities mėšlynus kapstytis? Mums gyventi reikia čia ir dabar, vaikams Lietuvą kurti. Kur gyvens mūsų ateinančios kartos? Kokios jos bus? Kokį pavyzdį mes jiems rodom?

    Please wait...
  29. sanumar | 23 sausio, 2011 at 23:04

    Dėl istorijos: nepretenduoju į labai gilius smalsuolius, bet tik paėmus į rankas Norman Davies supratau, kad nėra nieko daugiau tik interesai – valstybių, partijų, organizacijų, šiaip veikėjų. Todėl žmonėm mąstantiems yra daug pagundų arba atvirkščiai, daug noro ką nors pataisyti šiame pasaulėlyje. Deja betaisant abejonės papjauna, labai reikia daug valios tvirtumo, kad atsilaikytum…Nijolė yra valios tvirtumo pavyzdys, tegu ir kai kam nesuprantamas…Deja mes visi, tik savo riboto suvokimo vergai.

    Please wait...
  30. Darius | 24 sausio, 2011 at 00:09

    Tikrai ši moteris mane nuvilia pateikdama “savą” istorijos versiją jauniems žmonėms, kurie tada negyveno, ypač kurie nesidomi politika ir net nežino, kas ta Nijolė tokia. Juokinga kai jauni liberalūs jaunuoliai žavisi šios konservatyvios moters kalba. O kam taip varyt ant LDDP ir LSDP? Kaip menka visas Lietuvos nelaimes suverst šiai partijai. Kiek nuostolių padarė konservatorių valdymas? Vagnorius, Kubilius? O ir pati Oželytė buvo LKP narė ir net išrinkta į Centro komitetą!
    Prunskienės mėgstam ar nemėgstam, nepaisant to, kad šiuo metu nėra nei vieno teismo sprendimo patvirtinančio jos kaltę nei vienoje srityje, šios moters indėlis į Lietuvos istoriją ir užimtų postų aukštumas buvo žymiai didesnis už vien pakalbėti mokančios aktorės Oželytės 🙂

    Please wait...
  31. Šiaulietis | 24 sausio, 2011 at 11:16

    Oželytė klysta, ir labai klysta. Jei ta tarybinė karta tokia bloga, tai kaip tokie suluošintos kartos žmonės sugebėjo paskelbti nepriklausomybę? Kaip tada apskritai galėjo atsirasti Sąjūdis?
    Antra, iki šiol nesuprantu kodėl išsiskirstė 1992 Seimas? Man regis jie buvo neįtikėtinai naivūs – šalyje dar tebebuvo svetima kariuomenė, o jau deputatai radėjo žaisti partijas…
    Trečia, dabartinė Lietuva deja yra š… per daug nesamonių padaryta per 20 metų. Keletas pavyzdžių: nekilnojamas turtas – žemė paverstas kilnojamuoju. Kalbėkime tiesiai šviesiai – žmonių nuosavybė buvo pavogta, o juk teisingumas – valstybės pagrindas. Logiška išvada – Lietuva be pamatų. Nebaigta nei viena reforma: šveitimo, sveikatos. Reformų pradiniai tikslai seniai pamiršti, reformos vyksta vien dėl reformavimo.

    Please wait...
  32. Rokas | 24 sausio, 2011 at 18:44

    Q 2 Soolo: na ir kas bus kai sužinosi? eisi gąsdinti ar dar ką nors padaryti, o gal tikiesi jog tai koks nors žymus komunistas, kuriam bus galima priminti visas skriaudas. O ką pasakytų paprasčiausia pavardė Petras Petraitis, smagiau pasidarytų?
    p. N.Oželytei: kai pirmą kartą pamačiau tą filmuką man įstrigo tas pasakojimas apie istorijos egzaminą. Nežinau kelintais metais laikė egzaminą minima moksleivė, bet man laikant tikrai nebuvo vien tik testas. O jei ir būtų tai paklauskit bet kurio matematiko kokia būtų tikimybė pataikyti teisingus atsakymus. Ir jei taip buvo tai ji turėjo patekti į Lietuvos rekordų knygą kaip greičiausiai išlaikiusi brandos egzaminą. Po tokio pasakojimo iškyla klausimas, kiek pagražinti kiti pasakojami faktai?

    Please wait...
  33. R | 11 vasario, 2011 at 10:35

    2011m. Q 2 Soolo: “O dabar tau vienas klausimelis: Kiek tavo giminej siandien yra socdemu ??? Ar suskaiciuosi?”
    1946m. Stribas 2 valstietis: “O dabar tau vienas klausimelis: Kiek tavo giminej siandien yra buožių ??? Ar suskaiciuosi?”
    Radikalas ir Afrikoj radikalas. Ir nesvarbu kas ant galvos- megzta beretė ar žvaigždėta pilotė:))))

    Please wait...

Palikite komentarą