SAULIUS BARTKUS DARO ROLĄ, O BRAZAUSKAI DAR “GROS” ILGAI

(Last Updated On: 2020-06-11)

Po vakarykščių reitingų LNK turėtų jaustis tvirčiau.

Nuo TV3 atsilikta tik pora procentų (duomenys iš TNS).

Vėl gelbėjo juosta nuo 19.10 iki 21.00

TV3 Drąsos kainos kreivė jau rodo spartų kritimą žemyn po aukšto Žinių smaigalio. Panašu, kad pirmą sezono pusę Saulius Bartkus prieš Rolandą Skaisgirį zonoje 19.10-19.40 bus laimėjęs.

Fikcija realybei neprilygsta. Tiksliau, kadangi fikcija nėra tikslus realybės atkartojimas, žiūrovas ją atmeta. Nes lygina ir nori kuo didesnio panašumo. Čia atsitinka kaip geram aktoriui, savo nelaimei suvaidinusiam populiarioje komedijoje – pabandyk po to įsivaduoti nuo uždėto štampo.

Aleksandro Demjanenkos – populiariojo Šuriko vaidmens atlikėjo tragedija. Aktoriui iki gyvenimo pabaigos taip ir nepavyko nušurikėti.

Bet klanofilinei realybei, kurią savo laidomis kuria Prieš srovę, šį kartą irgi nepavyko sublizgėti. Audrė Kudabienė gilinosi į Andriaus Ūso žūtį ir kėlė hipotezę apie pasikėsinimą į Laimą Stankūnaitę.

Tačiau auditorijai buvo daug įdomesnis Kristinos Brazauskienės-Julijos Brazauskienės-Algirdo Brazausko jausminis, piniginis ir kitoks trikampis Abipus sienos laidoje, gausiai paaitrinamas trijulei artimų žmonių prisiminimų. A. Brazauskas, jo moterys, piniginiai interesai ir valstybinės rentos dar ilgai kels aistrų. Tema – upė. Virginijus Gaivenis ir ne tik jis gali iš to padaryti ilgai grojantį serialą. Ne veltui laidos vedėjas Giedrius Leškevičius su auditorija ne atsisveikina, o primena telefono numerėlį.

Bus paskambinusių – apie bufetavą anais laikais daug pažįstamų sukaliojosi, o dabar dar ir stogas nuėjo anapilin.

Abiejuose kanaluose pasibaigus publicistikai, 20.30 val. prasideda kitas žanras. Jau labiau apibendrintai – klanofiliškai Brazauskų temą savo laidose dažnai liečiančio Kristupo Krivicko bulvarinė Žiūrim, ką turim taip pat susidomėjo Julija Brazauskiene – rodė siužetą apie Julijos Brazauskienės padarytą avariją Antakalnyje šį savaitgalį. Atrodė keistai, nes prieš tai Abipus sienoje J. ir A. Brazauskų dukra apie mamą šnekėjo, kaip sunkiai sergančią ir gulinčią lovoje. Tik siužeto pabaigoje išaiškėjo, kad buvo šnekama apie Julijos Brazauskienės bendrapavardę.

Skaityk  ZITA SARAKIENĖ VASARĄ MUMS VISKĄ ĮSKAIČIUOS. SKAMBA GRĖSMINGAI...

Šposininkai.

Kontekste susivalgė labai neskaniai.

Į Žiūrim, ką turim žiūrovai labiau pradėjo steibelytis pasibaigus LNK Neišgalvotiems gyvenimams. Iki tol LNK lenkė TV3 2-2.5 karto.

Neišgalvoti gyvenimai buvo įsitraukę į moterų, dalyvaujančių šio sezono TV projektuose, asmeninio gyvenimo verpetus.

Irma Jurgelevičiūtė – viena Šok su manimi divų, šį šeštadienį drąsiai draskiusi akis šokių laidos žiuri ir, panašu, nebuvusi gera mergaite savo vedybiniame gyvenime, nes laida klausia tiesiai šviesiai: Kodėl I. Jurgelevičiūtei būtų labai gėda, jei Lietuva sužinotų tikrąsias jos skyrybų priežastis?

Žiūrovui buvo įdomi ir labai dažnos bulvarinių žurnalų herojės bei Žvaigždžių klubo nufekalintų kokteilių plakėjos Genutės Žalienės egzistenciniai atsakymai į egzistencinius klausimus dėl jos į nebūtį nuplaukusios koegzistencijos su eksvyru, kuriam ieškojo antros žmonos, kai šis dar nebuvo eksegzistencijoje.

Pavariau čia egzistencinės painiavos.

Nuo egzistencinio nerimo.

Trylikta šiaip ar taip.

Nors ir ne penktadienis.

Vėliau – kaip ir visada – Rolando Skaisgirio serialas nukalė VRS patirties kalvę – Mano mylimą priešą.

Kurią LNK jau sutrumpino penkiomis minutėmis.

Ruošiamasi gilesnėms transformacijoms?

Dviračio šou su, ko gero, spalvingiausiu LNK programoje šį sezoną atsiradusiu personažu – verslininku Sauliumi Poška bando artėti link TV3 Žinių.

Sąmojinga, o socialistinei savimonei žmonėse vyraujant dar ir pasmerkta populiarėjimui.

Irma Janauskaitė, Giedrius Simonavičius

Irma Janauskaitė ir Giedrius Simonavičius © LTV

Nustebino LTV Šiandien – lyderiavusi TV peizaže nuo 18.28 iki LNK ir TV3 Žinių pradžios – 18.45 val.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, Rinka
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 komentarai:

  1. nida | 13 spalio, 2010 at 15:16

    taigi, mestelėjo Kristina supertemą. Graibstys TV laidos riebią grietinėlę. Man susidarė įspūdis, kad jie tą peilio temą jau turėjo anksčiau, bet pasilaikė antrai laidai. Vienu šūviu – du zuikius .

    Please wait...
  2. uagadugu | 13 spalio, 2010 at 15:25

    Tempia tempia… Krivickas ištemptų į penkias.

    Please wait...
  3. Šiaip | 13 spalio, 2010 at 16:53

    Ką manote apie tai: http://www.lrytas.lt/?data=20101013&id=akt13_a2101013&sk_id=99&view=2

    Please wait...
  4. Ingis | 13 spalio, 2010 at 17:23

    Tiksli įžvalga dėl “Drąsos kainos”. Žiūrovas nori susitapinti su viena ar kita garsiai nuskambėjusios istorijos stovykla, o čia tik uodega vizgina šunį ir neaišku, kodėl tas šuva niešiepia nasrų, o tik santūriai šypsosi. Panašu, kad kūrėjai mėgina ieškoti viduriuko toje istorijoje, tačiau toks kompromisas atšaldo žiūrovų lūkesčius.

    Please wait...
  5. Corot | 13 spalio, 2010 at 23:26

    Kadangi apžvelgiate žiūrimumą tik iki 22 val., įdomu pasmalsauti, ar LNK vakaro žinios nuo 22 val. dar renka kokį procentėlį, ar ima viršų prieš tv3 serialus ar tai filmus. Juk anksčiau LNK vakarinės žinios būdavo kur kas žiūrimesnės nei 18.45 val., lyg tai. o ir pailgintos jos buvo dėl tos priežasties, jei neklystu.

    Please wait...
  6. uagadugu | 14 spalio, 2010 at 00:04

    22 val. LNK “Žinios” dažniausiai yra savo laiko lyderiai – kitoje “Skaičių…”apžvalgoje apie tai užsiminsiu. Klausimas, ar lenkdamos TV3 kanalą šioje laiko zonoje, jos yra labiau žiūrimos už savo kanalo – LNK 18.45 “Žinias”.

    Please wait...

Palikite komentarą