SAVAITGALIS: KREPŠINIS VALDO, SMORIGINAS TRYPIA KOJA KOJON, TALENTUOSE PRALAIMI PLEPŪS

(Last Updated On: 2020-05-25)

Savaitgalis nudundėjo krepšiniu bei jau tiesiogine ir pilnaverte abiejų šokių laidų konfrontacija.

Jurijus Smoriginas, Jūratė Norvaišienė

Jurijus Smoriginas ir Jūratė Norvaišienė © TV3

Šio čempionato krepšinį TV3 kanalui tikrai apsimoka rodyti. Ir šeštadienį, ir sekmadienį TV3 galėjo pasigirti reitingo procentais, viršijančiais 10 procentų (čia ir toliau – duomenys iš TNS) ir rungtynių metu – nuo 16 iki 18 val. lenkti LNK gerus tris-keturis kartus. Ši žiūrovų masė, tik kiek nutrupėjusi, šeštadienį liko kanale ir TV3 su žymiai geresniu pagreičiu pradėjo Šok su manimi, nei Kviečiu šokti, kurio žiūrėjimo kreivės iki devynių tik kartais šokteldavo į viršų, aplenkdamos TV3. Tačiau po devynių kanalai susilygino, abu pasiekdami netgi ir po 13-14 procentų.

Ir vienoje, ir kitoje kategorijoje Kviečiu šokti nežymiai pralaimėjo – reitingo pastaroji rinko apie 8 proc., kai Šok su manimi – apie 9, o auditorijos dalies pritrupėta 28 proc. (TV3 – 29).

Skirtumai labai nedideli – abu kanalai meta į mūšį naujus kozirius. TV3 atsirado pradingėlis Jurijus Smoriginas ir laidos pokalbių audinys iškart tapo aštrus, o kartais ir dygus. Tai, kad laidos paletė praturtėjo, nėra jokios abejonės, nors kai kurių Vytauto Šapranausko ir Jurijaus Smorigino pasišnekėjimų potekstės galėjo likti mįsle daugumai žiūrovų. Šios kortos pagalba TV3, mano galva, turėjo įgyti didesnį pranašumą prieš LNK. Tačiau nokautas pastarosios neištiko. Ji pagerino žiuri sudėtį, į ją įvesdama įdomiai ir su humoro jausmu liežuvį vartančias šokėjas Ievą Šimukauskienę ir Lina Chadkevičiūtę. Netikėtomis spalvomis laidoje skleidžiasi ir Ingos Valinskienės asmenybė. Tačiau laidai, mano nuomone, vis dar trūksta aštrumo – pipiriuko, kurio skonį LTV Šokių dešimtuko trio Vytenis Pauliukaitis, Rolandas Vilkončius ir Jurijus Smoriginas suteikdavo pastarasis. Kuo gali įsitikinti vienetai, žiūrintys LTV Šoka visi.

Viskas Kviečiu šokti laidoje gerai su elegancija – gal jos netgi per daug, bet pasigendu realybės pojūčio. Tai rašydamas turiu omeny situacijas, kai koks akmenis tašyti sutvertas veikėjas, galintis pusėtinai šokti nebent klumpakojį, gauna laidoje devintuką ar dešimtuką. Tai kokiu balu tada reiktų vertinti tikrai geros poros pasirodymą? Išplėsti paletę ir rašyti 25?

Skaityk  TV PROFESIJA. MENAMA AR TIKRA?

Gal čia man tų krepšinio aistrų sukūryje norėtųsi sportinio objektyvumo, bet…

Dar labiau išryškėjo sekmadienio tendencijos, kurios buvo pastebimos jau prieš savaitę. LNK pokalbių laida 2 minutės šlovės pralaimi TV3 talentų šou Lietuvos talentai. Tiesioginėje laidų akistatoje žiūrovai renkasi konkursą su pokalbių apipavidalinimu, kur vyksta realios dramos, o ne pokalbių laidą, kur konkursas yra tik neryškus aukselis ant plepėtojų surduto.

Jau aiškūs ir savaitės skaičiai. LNK, nors ir viena koja įlipo į sezono roges, nepasipriešino TV3 vasaros tinkleliui.  Pastarasis kanalas šoktelėjo iki 24.2 procento, o LNK auditorijos dalis pyrage tik nežymiai padidėjo iki 20.1.

Aišku, čia sumaišties įneša krepšinis, bet LNK stovykloje nuotaikos neturėtų būti itin džiugios.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, Rinka
Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

9 komentarai:

  1. Mantas | 30 rugpjūčio, 2010 at 16:29

    O aš, prisipažinsiu, tikėjausi prastesnių šeštadieninių LNK rezultatų… Užvakar kaip tik apturėjom diskusiją su šeiminykščiais, kurį kanalą labiau verta žiūrėti. Net neaišku, kodėl ta diskusija kilo, nes vienbalsiai buvo išrinkta TV3, bet vienas argumentas LNK naudai buvo – žinomesni dalyviai, lyginant su TV3. Prisipažinsiu, kad pavardė negaliu išvardinti LNK projekto dalyvių, bet toks jausmas susidaro žiūrint TV3, kad kažkokie tie “žvaigždūnai” netikri… ir žinomumu dažnai net nusileidžia savo šokių partneriams profesionalams: paprastas kaimo žmogelis kaip aš tikrai nieko nežino apie soliariuminę advokatę, kam neimponuoja pagyvenusių pasiturinčių vyrų mylėtoja aka sėkmingiausia lietuviška “barakuda”, niekam nežinomas “mentas”, į dopingo skandalą įsivėlęs dviratininkas, kurio paprastai gimtojoj žemelėj nei matyt, nei girdėt, geraveidis “mentas”, operos solistė, kuriai iki Liudo charizmos toli, nupiepęs ir visiškai nevykęs radijo stoties aktoriūkštis, kuris visiškas 0, “senų tarkų” numylėtinis “gelbėtojas”, paprastai tylus ir niekuo nepasižymintis (išskyrus puikiu stotu) Seimūnas… na aš suprasčiau, jeigu vietoj Seimūno būtų kolega Rokas, vietoj “gelbėtojo” koks virtuvės asas, perėjęs į LNK, vietoj gėjiškos išvaizdos karikatūrinio personažo, būtų panašus, bet daug žinomesnis televizinis veidas – Džiugas, vietoj arkuojančios triumfos – Seilius, arba jo daili žmona, “mentas” – tikrasis policijos veidas, ekskomisaras Grigaravičius, “pasenusio” sportininko iš užjūrio patsai Arvydas (arba bent Šaras…Marčiulionis), vietoj žuvies – tikra moteris… (kad ir Kudabienė), o ta soliariumų gražuolė… na vietoj jos galima ta etatinę Rožių kerų keistuolę prikalbinti… va ia jau būtų į ką pažiūrėt… o dabar tai tik į nuostabų kvartetą per pertraukas – Šaprą, patobulėjusią Jurgą, aštrialiežuvį Juročką ir netikėtai gerai atrodančią Editą, kuri net ir anksiau minėtam liežuvio virtuozui ne ką tenusileidžia…

    Please wait...
  2. Djdead007 | 30 rugpjūčio, 2010 at 17:21

    Pritariu,Tv3 dalyvius tikrai nepavadinciau zvaigzdem.

    Please wait...
  3. Kebabinskas | 30 rugpjūčio, 2010 at 19:16

    O Jūs, gerbiamieji afrikiečiai, pastebėjote kaip tragiškai nesiseka į krepšinio transliacijas įsiterpti Vladutei? O siaube siaubeli kaip ji tiesioginiame eteryje nušneka… Matyt, TV3 vadeivos pamanė, kad jei jau moka iš suflerio tekstą išberti, mokės ir kelis žodžius improvizuotai suregzti. Deja…

    Please wait...
  4. Arnas | 30 rugpjūčio, 2010 at 19:21

    Mantas, pilnai tau pritariu. Nors ir pats nežiūriu tų šokių projektų(na kartais kaip fonas eina TV), bet TV3 mažiau “užknisa” tusčiomis kalbomis, bei neįsivaizduojamo ilgio blevyzgomis. Pagal pavardes, LNK muša TV3, o pertvarkiusŪar bent nusikopijavus) TV3 komisijos kalbėjimo laiką, tikrai būtu reitingo lyderis. Gal ne triuškinantis, bet…

    Please wait...
  5. aukselis | 30 rugpjūčio, 2010 at 20:34

    gerbiamas Uagadugu, kokia paties nuomonė apie Gala metrus ir jų reitingus, kurie gan žymiai skiriasi nuo oficialiųjų TNSinių? Aparatų Galoje aišku daugiau bet socialinis pjūvis. Tačiau galbūt kalbant apie reitingus vertėtų minėti ir Gala metrų kreives?

    Please wait...
  6. uagadugu | 31 rugpjūčio, 2010 at 08:34

    Kebabinskai, nepastebiu.

    Please wait...
  7. uagadugu | 31 rugpjūčio, 2010 at 08:36

    Aukseli, pradėsiu minėti iš karto po to, kai Gala juos pradės vadinti ne reitingais,o sociologiniais tyrimais ir kada televizijos ( o ne viena televizija) bei reklamos agentūros jais vadovausis savo darbe.

    Please wait...
  8. c2h5oh | 2 rugsėjo, 2010 at 11:27

    O koks skirtumas, kaip juos Gala vadina?

    Galos duomenys galėtų būti įdomūs tuo, kad jie yra būtent duomenys (kiek suprantu, Gala signalas transliuojamas internetu, ir todėl jie tiksliai žino ką kada ir kiek žiūrėjo kuris žiūrovas), o ne sociologiniai tyrimai. Žinoma, galos abonentai visiškai neatspindi Lietuvos vidurkio – bet pažiūrėti įdomu, dažnai visiškai skirtingi rezultatai.

    ps: bet jie tuos savo reitingus berods išėmė iš puslapio?

    Please wait...
  9. uagadugu | 2 rugsėjo, 2010 at 11:51

    Skirtumas tas, kad, jeigu jie tokiais nevadina, reiškia jie tokie ir nėra. Čia prie to, kad, kaip teisingai pastebėjot, “galos abonentai visiškai neatspindi Lietuvos vidurkio”.

    Please wait...

Palikite komentarą