ROLANDAS SKAISGIRYS: ŠLUBAS “GEDIMINAS” IR NAUJAS SERIALAS, O Į LTV GRĮŽTA “GIMINĖS”

(Last Updated On: 2020-04-29)

TV3 vakarykščiu pranešimu spaudai bandė, ko gero, labiau save, nei kitus įtikinti, kad dar yra smarvės jos seriale Gedimino 11.

Lina Budzeikaitė

Lina Budzeikaitė © TV3

Įsiklausykit: „aš nesu išvis jokių serialų mėgėjas, bet ,Gedimino 11‘ užkabino nuo pat pirmosios dalies. Nemaniau, kad mes, lietuviai, jau taip profesionaliai pažengę šioje srityje. Šis serialas atrodo kaip geriausi rusiški ar amerikietiški kūriniai, – teigė naujos TV3 laidos „Aš!” prodiuseris Edvardas Žičkus.

Arba: „serialas ‚Gedimino 11‘ mane nustebino gerąja prasme: kadrai neerzina banalumu, labai stiprus montažas. Man kaip tik prieš tai teko peržiūrėti senąsias ‚Gedimino 11‘ serijas, tikėjausi ko nors panašaus. Bet antroji dalis – žymiai aktualesnė nūdienai. Ir operatorių, aktorių darbas –nepriekaištingas. Televizijos filmas atitinka visus modernaus filmo standartus. Man jis labai patinka. Pirmadieniais būtinai stengiuosi jį pasižiūrėti”, – kalbėjo A. Štukytė.

O rezultatas – apgailėtinas. TV3 pirmadienį tarp aštuonių ir devynių velkasi ketvirta… Pralaimima visiems – ir LTV su BTV.

Malonu, kad serialą pamėgo pramogų pasaulio žmonės. Dar jeigu jis ir žmonėms patiktų…

Tačiau TV3 smagiai spjauna į šitą nesėkmę ir toliau dirba su Rolandu Skaisgiriu: televizijos prodiuserių kompanija „Videometra“, kurianti populiariausius TV3 žiūrovus džiuginančius serialus „Gedimino 11“, „Moterys meluoja geriau“, „Svetimi“, „Amžini jausmai“ ir „Naisių vasara“, pradeda filmuoti naują serialą „Širdys paklydėlės“. Jis pasakos apie skaudžius šeimų likimus, garbaus amžiaus senelius, atsidūrusius globos namuose, ir jų vaikaičius, įkliuvusius į prostitucijos pinkles. Nuo rudens šį serialą rodys TV3 televizija. „Širdys paklydėlės“ istorijos scenarijų rašo Aidas Žiliukas ir Rimvydas Strielkūnas. Režisierius – Balys Latėnas. Seriale vaidina visas aktorių žvaigždynas:Vytautas Tomkus, Vaiva Mainelytė, Ferdinandas Jakšys, Adrija Čepaitė, Jonas Braškys, Andrius Bialobžeskis ir kt.

Ar čia tas pats, kur apie pedofilus? Berods, ne. Senstantis R. Skaisgirys jį pristato su apsiseilėjusiais sentimentais: „Kadangi senstu – jau pradėjau galvoti ir apie tai. Esu vienišas – tad man belieka senelių namai… O jeigu rimtai – šio serialo esmė yra ne tik gyvenimas senelių namuose, bet ir dviejų jaunų merginų iš skirtingų socialinių sluoksnių likimai. Jų kelyje iškils prostitucijos grėsmė. Ir kaip merginos tai išgyvens. Beje, ši istorija paremta tikrais faktais. Neįtikėtina, jaudinanti istorija.“

Ką ji labiau sujaudins – žiūrovų širdis ar reitingų išalkusią TV3 vadovybę, įsitikinsime greitai.

Skaityk  KRIZĖ TELEVIZIJOSE: VIENI ŽUDOSI, KITI BIJO, TRETI IŠJUNGIA SIURBLĮ

Viena aišku, kad abipusė priklausomybė (Skaisgirio nuo TV3 ir vice versa) vis gilėja.

O beatodairiška meilė, kaip žinia, dažnai nėščia skausmingomis skyrybomis.

Antra vertus, jei tai bus sėkmė, TV3 laimės. O jei dar tas apie pedofilus ar su gruzinais pasiseks.

Tada LNK bus sunku.

Pastaroji nedaug kuo turi pasigirti.

ROLANDAS SKAISGIRYS: ŠLUBAS "GEDIMINAS" IR NAUJAS SERIALAS, O Į LTV GRĮŽTA "GIMINĖS"

Jurgis Damaševičius ir Vaidotas Valiukevičius © LNK

Tarkim tuo, kad aktoriai dirba už kaskadininkus: veiduose įniršis ir pyktis. Akys svaido žaibus, o kumščiai sugniaužti. Du vyrai tuoj tuoj susikaus dėl mylimos moters. Tokį vaizdą buvo galima pamatyti „Mano mylimas prieše“ filmavimo aikštelėje, kur šiuo metu filmuojamos naujojo sezono serijos.(…) „Visada stengiuosi sunkius triukus atlikti pats. Kai kurie aktoriai nori, jog pavojingas scenas už juos atliktų dubleriai, bet aš manau, jog viską, ką gali, turi daryti pats, – sako vienas iš „mušeikų“, aktorius J. Damaševičius. – Kristi nuo arklio, nuo kur nors šokti, griūti, vairuoti – to moko visus aktorius.“ „Tai tikrai sunkiau nei atrodo“, – savo kolegai pritaria pagrindinį vaidmenį seriale atliekantis Vaidotas Valiukevičius. „Mes tris valandas filmavome vieną sceną. Ir kas pasakys, jog aktoriaus darbas lengvas?

Niekas nieko nesako. Nors, jei būtų filmavęsi kaskadininkai, užtektų ir pusvalandžio.

Na, o LTV grįžta prie Giminių. Kaip teigia “Alfa” “Giminės”, “Atžalos”, Giminės ir…” Pasibaigus šio jau kultiniu vadinamo serialo filmavimui, jo kūrėjų adresu pasipylė laiškai: “Labai prašau toliau filmuoti lietuvišką serialą „Giminės“, nes tai labai geras serialas. Norime vėl gyventi su giminėmis – geležinkeliečiu Jogaila, verslininku Antanu Šepučiu, cirkininku Zigizmundu Vareikiu ir kitais. Įdomiausia, kaip klostysis Antano Šepučio gyvenimas kaime…“

Žinoma, kad šios, jau galima sakyti, lietuviškos kino epopėjos režisierius Saulius Vosylius negalėjo neišgirsti tokių prašymų ir štai neseniai pradėjo filmuoti „Giminių“ tęsinį – “Giminės po 20 metų”. Į darbus kibo visa iš įvairių teatrų ir miestų surankiota vyresnioji aktorių karta: Antanas Šurna, Vytautas Paukštė, Gediminas Girdvainis, Rimtautas Karvelis, Regina Varnaitė, Dalius Mertinas, Vytautas Rumšas, Ilona Balsytė, Petras Dimša, ir, žinoma, sunkią ligą įveikusi aktorė Vaiva Mainelytė.

Aišku, įdomu, kaip režisierius Saulius Vosylius derins režisavimą su posėdžiavimu LRT taryboje.

Skaityk  LRT: ISTORIJA KARTOJASI

Kuri tvirtina laidų konkurso rezultatus.

Bet tai jau klausimas paraštėse…

Nes jo kadencija baigsis rugpjūčio 23-ią.

Prieš premjerą.

Bet negali pykti.

Žmogus nacionaliniam transliuotojui nusipelnęs. S. Vosyliui nebūtų buvę gaila duoti parežisuoti ir trijų serialų už jo aiškią ir nedviprasmišką poziciją ginant LRT interesus taip, kaip juos supranta dabartinė visuomeninio transliuotojo vadovybė.

O serialo lauksim ir netgi sirgsim.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 komentarai:

  1. niekur neraso | 18 liepos, 2010 at 19:03

    ar giminese vaidins Arbaciauskaite. O jos tikrai visi laukia naujame giminiu variante. Is tikruju daug kas priklauso ir nuo aktoriu. Pvz. Mano mylimas priese butu visai neblogas serialas, jei pagr. vaidmenyje butu ne visiskai nesugebantis vaidinti Valiukevicius, o profesionalas. Beje, naujas gedimino 11 irgi butu zymiai geresnis, jei jame vaidintu ne driukaite, ar gureviciene, o is praeito serialo Valiukaite, Kalpokaite ar Virga vaidinusi Egle. O rezisurai juk nieko neprikisi.

    Please wait...
  2. uagadugu | 18 liepos, 2010 at 19:41

    Tas tiesa. Arbačiauskaitės “Giminių” aktorių sąrašėlyje nesimato.

    Please wait...
  3. As | 27 liepos, 2010 at 01:02

    Straipsni rase man rodos kaksokie na nesakysiu kas be ne tie zmones kurie pasimoksline yra . Gedimino 11 yra nuostabus filmas ir tikrai nera daugiau tokiu sukurta geru . Reitingas lieka reitingas vasara yra vasara . Kas del aktoriu pritariu komentarui niekur neraso istikro Rimante Valiukaite , Larisa Kalpokaite ir Egle Piliciauskaite

    Please wait...
  4. As | 27 liepos, 2010 at 01:03

    Norejau pasakyt sios aktores yra geresnes . Matyt nuovargis jau man kad nebaigiau minties 🙂

    Please wait...

Palikite komentarą