LNK vs SKAISGIRYS: KOVA NUOŽMĖJA

(Last Updated On: 2020-04-28)

LNK pavadino savo eilinį spaudos pranešimą taip: LNK serialo „Mano mylimas prieše“ antrasis sezonas – su Daliumi Mertinu.

Eglė Driukaitė, Dalius Mertinas

Eglė Driukaitė ir Dalius Mertinas © LNK

Prie įspūdingos serialo „Mano mylimas prieše“ aktorių ir žvaigždžių komandos prisijungia ir visų mylimas aktorius Dalius Mertinas. „Labai gera grįžti į filmavimo aikštelę, – sako po kovos su sunkia liga vėl besidarbuojantis Dalius Mertinas. – Smagu sutikti senus draugus – Gediminą Girdvainį, Janiną Matekonytę, Dalią Michelevičiūtę, taip pat susipažinti su naujais kolegomis. Tai – smagus kolektyvas, kuriantis išties gerą ir populiarų serialą“. Aktorius seriale kurs gydytojo vaidmenį. „Mano herojus – reanimacijos skyriaus vedėjas, labai profesionalus daktaras, turintis nedaug laisvalaikio, bet tiek, kiek jo lieka, jį skiriantis moterims. Daktaras lovelasas. Kol kas tik tiek galiu išduoti“, – šypsosi Dalius Mertinas, jau nusifilmavęs pirmosiose antrojo sezono serijose.

D. Mertinas yra įdomus visiems, kas jaučia sentimentus Giminėms.

T.y. vyresnio amžiaus žiūrovams.

uagadugu sudomino kita, mažiau akcentuota informacija. Serialas nebuvo taip akivaizdžiai išties geras ir populiarus, kad jo šviesią ateitį nuspėtų nepriklausomi TV darželio stebėtojai, o tarp jų ir uagadugu. Pripažinkim atvirai – “Mano mylimas prieše” nepaėjo. Jo reguliarūs 4-5, o geriausiu atveju – 7 procentai jokio optimizmo dėl tolimesnio likimo nekėlė. Rasime ne vieną LNK pastarojo sezono projektą, nuimtą su geresniais skaičiais.

LNK su serialu nesėkmingai žaidė jį dėliodama tinklelyje. Iš pradžių Mano mylimas prieše buvo rodomas 20:30 val., o pralaimėjęs čia, jis buvo perkeltas į pastarojo sezono LNK mirtininkų poziciją – 21 val., kur neatsirado nė vienos laidos, galėjusios pasipriešinti čia, panašu, tvariai įsigalėjusiai R. Skaisgirio serialų dirbtuvės gaminių diktatūrai.

Skaityk  "DAR PAŽIŪRĖSIM" EKSKLIUZYVUSIS BAUDIKAS - "FARAI"

Serialo autoriai turi teisę būti nepatenkinti šitokia nevykusia dėlione.

Ir netgi įžvelgti tame žiūrovinės nesėkmės priežastį.

Nors ir patys nėra idealūs – TV3 aplinkoje yra įžvelgiančių epigonizmą su vienu Lotynų Amerikos muilu, nors, jeigu tai būtų pagrindinė nuodėmė, galėtume tikėtis geresnio dramatiškų akcentėlių sudėliojimo. Kas ir buvo viena serialo silpnumo priežasčių. Panašu, kad serialas galėjo neišvengti ir tam tikrų administravimo duobių, kur išryškėja R. Skaisgirio gamybos garvežio privalumai. Nors pastarajame LNK tekste apeliuojama į įspūdingą aktorių ir žvaigždžių komandą, jų sulydymas į aktorystės šedevrą nėra taip lengvai išsprendžiamas. Be to kai kurios kanalui svarbios pop žvaigždės visai nebūtinai turi potencijos tapti aktorinėmis žvaigždėmis, o ir anaiptol ne visi aktoriai, kokie jie bebūtų grandai praeities ar dabarties kine ir teatre, chaltūrą televizijoje pagražina iškilios profesinės meistrystės kandeliabrais.

O vien praeities nuopelnais žiūrovas sotus niekaip nebus.

Nepaisant to LNK juda toliau ir kuria antrą sezoną.

Galime čia įžvelgti ir įžeistų ambicijų šešėlį.

Priminsiu vieną pikantiškesnių pasibaigusio sezono situacijų.

LNK nuo sezono pradžios paleido Moterų alėją ir tikėjosi nuo Naujųjų Metų rodyti naują Nekviestos meilės sezoną.

Tačiau kanalas “Moterų alėją” nuėmė.

Po kurio laiko tapo aišku, kad LNK Nekviestos meilės nerodys, o serialą po gerų kelių sezonų nesibaigiančios sėkmės istorijos perima TV3, kuri savo pirmame spaudos pranešime jį netgi pristatė senuoju Nekviestos meilės pavadinimu!

Skambus antausis LNK.

Kuris buvo tyliai papuoštas priežastimi –  Moterų alėjos rodymu per TV3.

O taip pat daug esmingesniu ir potencialiai grėsmingesniu rezultatu – visų R. Skaisgirio serialų, panašu, ekskliuzyviu perėjimu į TV3.

Paraštėse pastebėsiu, kad Moterų alėjai nesisekė ir TV3 eteryje.

Todėl LNK buvo teisi, jo nenorėdama. Seriale buvo per daug teatro ir per mažai kino. Kai TV seriale pastarojo elemento mažėja pirmojo labui, jis tampa mažų mažiausiai ne tokiu vizualiu. O televizijoje svarbiausia – vaizdelio ekspresija. O jeigu dar scenaristai moka pasakoti istoriją, sėkmė tavo rankose.

Skaityk  VĖLYVIS, PUIPA, KRIVICKAS APIE KOLEGŲ DARBUS

Moterų alėjos nesėkmę jau viešai pripažįsta ir R. Skaisgirio aplinkos žmonės. Tarkim, Alvydas Šlepikas.

Bet durimis jau buvo trinktelta. LNK investavo į alternatyvaus produkto gamybą, kuriam, nors ir nesisekė taip, kaip kanalas galėjo tikėtis, uždegta žalia šviesa naujajame sezone.

Tai reiškia ypatingą pasitikėjimą ir viltis.

LNK su VRS grupės pagalba toliau tikisi sukurti draminį srautą, alternatyvų R. Skaisgirio gaminamam.

Iniciatyva, ko gero, labiau simpatiška, nei ne.

Per didelis dominavimas kenkia rinkai.

Bet ar visuomet norai atitinka galimybes?

Reikia pripažinti, kad R. Skaisgirys turi daug didesnį įdirbį. Jo komanda – stipri tuo, kas svarbiausia – patyrimu. Ji – nemažai išmokusi iš savo nesėkmių. Ne vienas aktorius parištas tvirtų sutarčių. Geresnė ir techninė bazė – vien nuosava Kilnojama televizijos stotis ką reiškia…

Tačiau, be abejo, jei kuris nors iš didžiųjų kanalų ambicingai imasi kokio nors darbo, jis gali pasiekti savo tikslų.

Jeigu tikrai ambicingai…

Nes, nors ir LNK finansinė jėga yra nepalyginamai didesnė, nei R. Skaisgirio, yra abejojančių, ar ją LNK tikrai naudoja konkurencingo produkto gamybai.

Biudžetą žiūrovas pastebi nevalingai.

O čia be galo odioziškai apkalbamo prodiuserio padėtis rinkoje – daug trapesnė, nei atrodo iš pirmo žvilgsnio.

Pakaktų susipykti dar ir su TV3…

Ir gali likti plikas kaip tilvikas…

Juk televizijos valdo.

 

 

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, Rinka
Tags: , , , , , , , , , , , , ,

8 komentarai:

  1. Ingis | 21 birželio, 2010 at 13:59

    truputi nesupratau dėl Kilnojamos TV stoties, kokia jos reikšmė “muilo” gamybai, juk netransliuoja tiesiogiai serialų į eterį. Kitos pastabos – taiklios, tik abejoju dėl “kietų” sutarčių su aktoriais. Pvz., Inga Norkutė kaip kiaulės uodegėlė “majačinasi” tiek TV3, tiek LNK.

    Please wait...
  2. uagadugu | 21 birželio, 2010 at 15:16

    KTS naudojami ne tik transliacijoms.

    Please wait...
  3. skridus | 23 birželio, 2010 at 14:03

    pastaba to Ingis:
    o kuo gi filmuojami muilai?
    Jei surašytume reikalingos aparatūros sąrašą, turbūt gautume 90% daiktų esančių KTS’e, na gal šviesų pritrūktų…
    Taip kad muilų fronte bent jau kol kas “valdo” ne televizijos, o Skaisgirys 🙂

    Please wait...
  4. Ingis | 23 birželio, 2010 at 18:14

    baikite juokus 🙂 Kam serialui KTS, ryšis su palydovu? neteko matyti, kad KTS filmuotų serialus, čia “kabinetinių” teoretikų svaigimai.

    Please wait...
  5. uagadugu | 23 birželio, 2010 at 19:48

    Tai atskleisiu kolegai vieną tokią “kabinetinę” paslaptį. Šiaip tas pats Skaisgirys ir pradėjo kurti serialus todėl. kad turėjo nusipirkęs KTS ir neturėjo kam panaudoti technikos, iš kurios tas KTS sudėtas. Tas paties minimas ryšys su palydovu, beje, yra rečiausias KTS panaudojimo būdas. Nebent šnekame apie “lagamininį” reportažinį KTS. Pas Skasgirį normalus, didelis KTS su vaizdo magnetofonais, todėl vaizdelis filmuojamas ir čia įrašomas. Tikslesnis KTS abreviatūros šifravimas galėtų būti Kilnojama televizijos studija. Tarkim, LTV prie kai kurių savo studijų stato KTS ir čia rašo laidas, o anksčiau filmuodavo TV spektaklius ir serialus. O tam visiškai nereikia palydovinio ryšio.

    Sveikinimai iš kabineto:))

    Please wait...
  6. skridus | 25 birželio, 2010 at 16:46

    re to Ingis:
    sunku ginčytis su praktiniu (ne kabinetiniu) žinovu 🙂
    Iš paskos uagadugu galiu atskleisti dar vieną paslaptį: iš Lietuvoje turimų KTS’ų (turbūt kokių dešimties) yra tik vienas su palydoviniu ryšiu. O kas jį turi turbūt kas nežino niekada neatspės… Na? Ogi atsakymas labai keistas: Baltijos TV!..

    Please wait...
  7. Ingis | 25 birželio, 2010 at 23:41

    skridai,
    kodėl sunku ginčytis? Nereikia ginčytis. Tiesiog reikia pabūti filmavimo aikštelėje ir pamatyti, sakau dar kartą – PAMATYTI, kad nėra ten jokio KTS. “Nuo peties” ir “aštunkės” principu viskas filmuojama. Alius disponuoja pasenusią informacija, deda daug taiklių įžvalgų, bet kartais paslysta. Aš tik tiek tenoriu va, dabar pasakyti, kad jei KTS duoda kažkokį tariamą pranašumą – neįtikinsite, nors užmuškite mane. Visi reitingai-chujeitingai slypi scenarijuje. Pabadykite įrodyti, kad taip nėra. geros fūlės visiems. 🙂

    Please wait...
  8. skridus | 26 birželio, 2010 at 11:10

    na niekada ir nepretendavau į absoliučią tiesą.
    Iš tiesų nesu matęs filmuojamo muilo.
    Gal būt reikėtų plačiau pasiaiškinti kas tai yra KTS’as. Bent jau Lietuvoje tai suprantama kaip mobili aparatūros visuma įgalinanti daryti vaizdo/garso įrašus bent jau iš keturių video kamerų. Palydoviniai ir kitokie ryšiai, tai jau tik opcijos, kurios nėra būtinos ir kurių dažniausiai ir nėra.
    Taip jau istoriškai Lietuvoj susiklostė, kad muilų fronte Skaisgirys startavo būtent todėl (o gal būt ir todėl), kaip čia jau buvo pastebėta, kad turėjo ‘bedarbį’ KTS’ą.
    O dėl teiginio kad be gero scenarijaus nebus gero muilo, tai iš tiesų nesiruošiu ginčytis. Gal netgi apibendrinti galima: be gero scenarijaus nebus ir televizijos…

    Please wait...

Palikite komentarą