LABDARA, ŠREKAS IR ŠOKIAI, ARBA KALĖDINIAI KIBIRKŠČIAVIMAI TELEVIZIJOJE

(Last Updated On: 2019-12-27)

Per šventes televizijos nesiliauja konkuruoti. Tai ypač liečia tris didžiuosius kanalus – TV3, LNK ir LTV. BTV netgi Kūčių vakarą mums siūlo aktualijų laidą Akistata su Lietuva, šios TV stoties eteryje lieka ir dalis kitų reguliarių programos segmentų – tarkim, Šeštadienio rytas.

Televizijos konkuruoja gana stipriai, bet, kaip ir nešventiniu metu, didžiosios jų pastangos ir investuojami pinigai sutelkti ties vakaru, nors auditorijos pilna visą dieną. LNK ir TV3 yra seniai padariusios išvadą, kad suaugusiesiems susėdus prie stalų, distancinius pultelius yra nutvėrę vaikai ir paaugliai. Todėl iki pat vakaro, o ir su nedidelėmis išimtimis pats vakaras prisodrinamas filmų jiems.

Na, bet išimčių pasitaiko, todėl ties jomis ir apsistosime. Tiesa, didžiąja išimtimi. kaip ir visuomet, reikia vadinti bene visą LTV programą. Joje, tiesa, šiemet irgi neįprastai daug laidų, rodomų ir nešventiniu laikotarpiu, tačiau visa kita yra maloni akiai alternatyva komerciniam transliavimui.

Štai Kūčių vakarą LTV su dokumentiniu filmu Evangelijos žinia tūkstantmetei Lietuvai ir Piemenėlių mišiomis atidirbinėja už visas visų televizijų nuodėmes. Tiesa, čia su Lietuvos vizionierių apdovanojimo ceremonija Padovanok Lietuvai viziją netikėtai blyksteli LNK, kuri po to Kūčias švenčia su Žmogumi voru 2. Kaip ir įprasta nė kvapo Kūčių nėra TV3 programoje – čia karaliaus Šrekas ir Karibų piratai.

Didžioji vakaro intriga – LNK vizionierių ceremonijos ir LTV renginio Ačiū, kad esi susidūrimas. Šie reginiai persikloja programoje kažkur pusantros valandos,- manau, kad jie pretenduoja į panašią auditoriją, nors, šiuo atveju, Palmiros Galkontaitės laida turi žymiai gilesnę emocinę potekstę, o todėl nesame tikri, ar LNK iš šitos sandūros išeis nugalėtojais.

Bijau, kad čia laimės trečias – TV3.

Skaityk  EUROVIZIJA: PRIVILEGIJUOTIEJI IR NE

Didžioji pirmos Kalėdų dienos intriga – kokiu santykiu TV3 Išsipildymo akcija 2009 nugalės LNK ir LTV pastangas atsilaikyti prieš didžiąją ašarų latakėlių prasivėrimo bakchanaliją. Kad LNK pralaimės, galime lažintis iš viso bananų derliaus mūsų plantacijoje, bet įdomu, kokiam skaičiukui pasmerktas Muzikinės akademijos Bronzinis finalas – 5 ar 7 procentams?

Lietuvos ryto TV nustebina 2009 metų Nobelio premijos įteikimo renginiu.

O LTV, bijau, kad neišgelbės netgi Nelly Paltinienės jubiliejinis koncertas.

Antrą Kalėdų dieną LNK rodo tik filmus, o TV3 vakare pagrįstai tikisi didelio žiūrimumo iš Šok su manimi finalo.

Na, o labdaros estafetę iš TV3 perima LTV, kuri vakare transliuos labdaros TV maratoną Ištiesk gerumui ranką, kuris bene visas bus uždengtas jau minėto Šok su manimi

Kiek lėšų ši labdara gali surinkti tokioje konkurencinėje aplinkoje, pamatysime.

uagadugu labai stebėtųsi, jei pirmadienį mūsų nepasiektų TV3 spaudos pranešimas apie pergalę per šventes.

O gaila.. Jau banaloki tie pranešimai.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Rinka
Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

2 komentarai:

  1. Corot | 25 gruodžio, 2009 at 02:34

    Super apžvalga. Galėtų būti dažniau progų, kai televizijos įvairina programą. Ei, bet dar neapžvelgta tamstos laukia naujametė programa. 🙂

    Please wait...
  2. alius | 25 gruodžio, 2009 at 11:47

    Bus ir apie naujus.

    Please wait...

Palikite komentarą