“UAGADUGU” APKLAUSA DĖL GRIPO: PESIMISTŲ IR OPTIMISTŲ PUSIAUSVYRA

(Last Updated On: 2019-08-14)

uagadugu netyčia įsipainiojo į medicinines temas. Pasigedęs gyvesnės žiniasklaidos reakcijos į kiaulių gripą, apie tai parašiau ir ši publikacija susilaukė  netikėtai daug dėmesio ir komentarų. Ta proga reikėjo rašyti dar kartą ir paskelbti apklausą, kurios rezultatus čia sumuoju, šiuo tikėdamasis su kiaulių gripo tema atsisveikinti apskritai.

Rezultatai tokie:

apklausa

Kaip matote, daugiausiai, net 45 procentai respondentų bijo blogiausio. Apklausa kabėjo bloge savaitę – nuo balandžio 29 iki gegužės 4d.d. Įdomu buvo stebėti balsavimo pokyčių dinamiką. Pirmomis dienomis, kai apie gripą informacijos nebuvo daug, blogiausio bijojo net 60-70 proc. Jautėsi nemaža panika, būtent tomis dienomis ir vaistinėse buvo iššluotos brangaus antigripino atsargos.

Vėliau panikos gūsiai silpnėjo ir radosi vis daugiau galvojančių, kad Lietuvoje masinių susirgimų nebus. Iki užvakar, gegužės 1d. taip atsakiusiųjų kiekis vis didėjo, kol stabilizavosi iki 39 procentų.

Taigi optimistai pesimistų nepavijo, bet kartu su egocentriškos prigimties optimistais, pasirinkusiais atsakymus Sirgs daug kas, bet manęs liga nepalies (6 proc.) ir nuosaikiaisiais realistais, kuriems Grėsmė yra, bet sirgsiu lengvai (6 %), jų skaičius siekia lygiai pusę visų respondentų. 45% bijančių blogiausio papildo 5 procentai susiplanavusių sau sunkią gripo formą, nes jie Sirgs sunkiai, bet išsikapstys.

Pusiausvyra.

Please wait...
Kategorijos:  Apklausos
Tags: , , , , ,

2 komentarai:

  1. chamsinas | 7 gegužės, 2009 at 13:28

    Čia kaip kas supranta žodį “blogiausias”. Man tai — apskritai susirgti 🙂 Kiek netikėtos buvo apklausos išvados — iš jos supratau, kad siekta išsiaiškinti, kokią dalį mūsų visuomenės sudaro optimistai ir pesimistai. O aš pagal klausimus maniau, kad aiškiaregių skaičiui nustatyti. Čia turbūt BTV įtaka

    Please wait...
  2. Blogeriai apie kiaulių gripą @ kiaulių gripas

Palikite komentarą