“SPORT1”: BERANKIO DĖKA TURIME TENISO KANALĄ

(Last Updated On: 2011-02-20)

Sport1 programa visiškai neatitinka to, kas paskelbta žurnaluose. Pastarosiomis dienomis atsirado be galo daug teniso.

Štai ir dabar, kai rašau šias eilutes, vietoj Ispanijos Primer lygos rungtynių kartojimo transliuojamas mačas tarp Andy Roddick’o ir Juan’o Martin’o del Potro.

Tiesa, vakar vakare buvau gerokai įsiutęs, kai, užuot transliavusi rungtynes su Manto Mariaus Stankevičiaus atstovaujama Valencia, Sport1 rodė tenisą, kuriame lietuvio nebuvo. Užtat teniso kamuoliuką gainiojosi Ričardą Berankį prieš savaitę skaudžiai nuskriaudęs Milošas Raoničius.

Dirstelėjau į Sport1 tinklaraštį, o čia tikrai, juodu ant balto kanalas prisipažįsta meilei tenisui ir, cituoju, vasario 16 d., trečiadienį SPORT1 televizija pradeda prestižinių teniso varžybų „ATP World Tour 500“ transliacijas. Šiose varžybose galima tikėtis pamatyti ir geriausią Lietuvos tenisininką Ričardą Berankį. SPORT1 įsigijo ir „ATP World Tour 1000“ transliacijos teises. Šis turnyras startuos kovo mėnesį.

Ir: „pirmiesiems „ATP World Tour 500“ turnyrams skirsime daugiau negu 70 eterio valandų. Didžiąją dalį varžybų SPORT1 transliuos dienos metu. Tačiau atsižvelgiant į laiko skirtumus, keletas transliacijų vyks ir vėlai vakare. Susitikimus, kurie Lietuvos laiku vyks naktį ar paryčiais, transliuosime kitą dieną“, – sakė SPORT1 programų skyriaus vadovė Viktorija Butkutė.

Ir dar: „ATP World Tour 500“ vyrų vienetų pusfinalių ir finalinį vaizdo įrašus iš Roterdamo žiūrovai galės stebėti vasario 16 dieną. Tiesioginės transliacijos iš Memfio SPORT1 eteryje prasidės vasario 17 d., iš Dubajaus – nuo 21 d. ir iš Akapulko – nuo vasario 23 d.

Aišku, kad čia viskas dėl R. Berankio. Akivaizdu, kad sprendimas dėl šių turnyrų transliavimo buvo priimtas kažkur tarp jo varžybų su M. Raoničiumi ir A. Roddick’u. Yra čia viena maža problemytė ir neužtikrintumas – R. Berankis teniso reitinguose nekyla taip sparčiai, kaip jo bendraamžis iš Kanados, todėl, gali būti, kad pastarojo sėkmingų pasirodymų mes dar daug matysime, o štai R. Berankio… Jei dievas duos.

Skaityk  ŠOKIŲ KRONIKA: ŠEDŽIUS KEPA ŠAŠLYKUS, O INETA STASIULYTĖ VADOVAUJA IDĖJIŠKAI

Tkimės, kad ne tik duos, bet ir drėbtels. Kitaip Sport1 investicija į tenisą gali ir neatsipirkti. Nesant R. Berankiui, nebus ir žiūrovų.

Kaip bebūtų, ši iniciatyva simpatiška, kadangi justi lietuviška sprendimų motyvacija. Maloni alternatyva Viasat Sport Baltic, kurį, jei ne Eurolyga, jau būtų galima vadinti latviškų interesų kanalu.

Transliuojančiu tenisą tik tais atvejais, kai ten žaidžia latvis Ernestas Gulbis. Kažkurį šeštadienį šis kanalas ištisą dieną rodė tokias mielas latvio akiai, bet lietuviui be galo nuobodžias rogučių varžybas (atleiskit, bet man skeletonas ir bobslėjus – taip pat rogutės…). Tiesa, kažkur į vakarą padarė pertraukėlę ir pamalonino krepšinio rungtynėmis. Spėkite, kas ten žaidė? Ogi, dvi latvių komandos!

Ir dar tas beviltiškas ledo ritulys. Su vietinės reikšmės latvių komandomis ir megažvaigždėmis iš Novosibirsko ar Tomsko.

Todėl, nors ir kaip užknisinėtų Sport1 su savo eterio kliurkomis (dažnai rašau apie didesnių kanalų klaidas, bet jos, lyginant su Sport1, yra tikra auksarankių gildija) ir tragiškos techninės kokybės krepšinio transliacijomis (man kartais atrodo, kad Sport1 naudojasi ne relinėmis linijomis, o Mezon paslaugomis), jei šio kanalo nebūtų, per Viasat Sport Baltic tik tą ledo ritulį ir matytume.

Į užpakalį konkurentų nespardomi, tik jį ir rodytų.

Pasibjaurėtina.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Sportas
Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

9 komentarai:

  1. Trauma | 20 vasario, 2011 at 19:46

    Mariaus Stankevičiaus

    Please wait...
  2. uagadugu | 20 vasario, 2011 at 19:57

    Aha, Trauma, taisausi.

    Please wait...
  3. Mykolas | 20 vasario, 2011 at 21:15

    Tuo tarpu Lietuvos ir Estijos rinktinių mačus rodys TV1. Dvigubai džiugios naujienos teniso pasaulyje. 😉

    Please wait...
  4. uagadugu | 20 vasario, 2011 at 21:31

    Puiku.

    Please wait...
  5. Tadas | 20 vasario, 2011 at 22:50

    Uagadugu, nenuvertink Berankio ;] Žiūrėjau jo mača su Raoničiumi, tai dičkis tik padavimą gerą turi, o daugiau tai jis medis ;]

    Please wait...
  6. uagadugu | 20 vasario, 2011 at 22:55

    Ne ne, dar nenuvertinu. Tik geriau jau būti truputį labiau pesimistiškam, nei optimistiškam. Daugiau džiaugsmo būna, kai pasiseka.

    Please wait...
  7. Remis | 21 vasario, 2011 at 13:06

    Na Viasat dar ir futbolo nemažais kiekiais rodo (be nuolat į savireklamą kišamų UEFA turnyrų ir Premiershipo dar ir Prancūzijos aukščiausią lygą). Kai kam tai kur kas didesnė vertybė nei oranžinė Eurolyga 🙂

    Please wait...
  8. uagadugu | 21 vasario, 2011 at 13:19

    Rodo, bet daug mažiau, nei kiti tokias pačias teises turintys sporto kanalai. Turint tokį teisių paketą, kaip UEFA, Premiership, FA Cup ir Prancūzijos lyga, jau būtų galima galvoti apie atskirą kokybiško futbolo kanalą, o ne futbolu skiesti rogutes ir ledo ritulį.

    Please wait...
  9. “VIASAT SPORT BALTIC” vs “SPORT1″: PEŠTYNĖS DĖL TENISO? | uagadugu

Palikite komentarą