“VIASAT”: “SPORT1” VIETA – PIGIAME PAKETE

(Last Updated On: 2020-07-24)

Naujiena, kurią išgaudysi nebent reklaminius skelbimus beskaitydamas yra tai, kad lietuviškas sporto kanalas Sport1 atsirado Viasat platformoje, vienu savo sėkmės variklių pasitelkusia sportą. O konkrečiau, Viasat Sport Baltic TV kanalą, savo ruožtu esantį svarbiausiu Sport1 konkurentu TV rinkos sporto segmente. Iki šiol situacija buvo tokia – Viasat Sport Baltic buvo matomas palydovinėje Viasat platformoje ir kabelinių televizijų paketuose, išskyrus TEO Galą (galima spėti, kad nesuteikdama Galai teisės transliuoti Viasat Sport Baltic su Eurolyga ir Anglijos Barclay’s futbolo čempionatu, Viasat sąmoningai stabdo galingojo TEO plėtrą skaitmeninėje ir interaktyviojoje srityse. Tokios grėsmės Viasat neįžvelgia mažesniuose kabeliniuose operatoriuose, o todėl šių klientai Viasat Sport Baltic mato).

Tuo tarpu Sport1 iki šiol buvo rodomas nekoduotu skaitmeniniu būdu ir visose kabelinėse televizijose (su Gala), bet jo nebuvo Viasat pakete. Turėjome tokią, mano nuomone, palankią mažesniesiems rinkos dalyviams pusiausvyrą. Galingasis Viasat be Sport1 negalėjo pasigirti pilnu sporto pasirinkimu, o kitas galingasis TEO neturėjo Viasat Sport Baltic, todėl sporto mėgėjas, norėdamas savo televizoriuje žiūrėti kuo pilnesnę pasiūlą, rinkosi negalingą kabelinį operatorių. Šie prieš didžiuosius bent jau tuo buvo pranašesni.

Dabar ši pusiausvyra pagriuvo, nes Viasat sporto kanalų srityje įgijo pranašumą prieš Galą, o vidutinis, legaliai sportą žiūrintis vartotojas greičiau rinksis Viasat, nei standartinę kabelinę – pirmojo ir reklaminės kampanijos ryškesnės, ir rinkodara stipresnė.

Na, nepasakysiu, kad šios informacijos, išskyrus reklamos skelbimus, iš niekur neišlukštensi. Nors, antra vertus, pranešimas spaudai, pateiktas žiniasklaidai prieš dvi savaites, pats yra didelis reklamos pranešimas, o todėl ir netapo svarbia naujiena nacionalinei žiniasklaidai. Nors yra jame informacijos, kuri uagadugu domina. Štai Viasat vadovės Lietuvoje Vilmos Marciulevičiūtės pasažas: džiaugiamės, kad “Sport1” papildė mūsų nacionalinių kanalų pasiūlą. “Viasat” klientai jau mėgaujasi tarptautiniais turnyrais, kurių išskirtines sporto teises turi įsigijęs sporto kanalas “Viasat Sport Baltic”. Tikime, kad dėmesį nacionaliniam sportui skiriantis “Sport1” kanalas suteiks dar daugiau teigiamų emocijų esamiems ir būsimiems “Viasat” klientams.

Manau, pajutote – nors Viasat vadovė ir džiaugiasi, ji aiškiai parodo Sport1 kanalui jo vietą, kuri, panašu, yra netoli WC. Tarptautiniais turnyrais ir iki šiol besimėgavusiems Viasat Sport Baltic žiūrovams nepatrukdys ir nacionaliniam sportui dėmesį skiriantis Sport1

Skaityk  ALGIRDAS BRAZAUSKAS: GEDULAS DĖL JO IR TV (papildyta)

Beje, tą vietą šalia WC parodo ir Sport1 įtalpinimas Viasat paketuose – Viasat Sport Baltic kanalą gali matyti tik įsigijęs Auksinį Viasat paketą (39 Lt/mėn.),, o Sport1-am matyti pakanka ir Sidabrinio (20 Lt/mėn.)…

Tačiau Sport1 generalinis direktorius Remigijus Jurgelaitis, stovėdamas toje vargu ar prestižinėje balutėje bando įžvelgti teigiamų savo kanalui pusių ir reikalą globalizuoja bei socializuoja: bendradarbiavimas su skaitmenine televizija “Viasat” yra nuoseklios “Sport1” plėtros pasekmė. Manome, kad kelių sporto kanalų buvimas šalia vienas kito leis sporto žiūrovams rinktis iš pačių įdomiausių sporto transliacijų, todėl šis susitarimas yra naudingas visai Lietuvos sporto bendruomenei, kuo mes labai džiaugiamės.

Kaip tai beatrodytų ir kaip teigiamai apie save galvotų Viasat atstovai, bet kai tarptautinių turnyrų teisių turėtojai vietoj prestižinių Anglijos Barclay’s rungtynių tarp Totenhemo ir Liverpulio programoje rodo ledo ritulį ar vietoj kitų tos pačios lygos rungtynių su lyderiais – Čelsio komanda – transliuoja rogučių sportą (taip buvo vakar), tai didelių priežasčių girtis neįmatyčiau. Provincialus kanalas su provincialiu supratimu, kas lietuviškajam žiūrovui įdomu. Patys stovite šalia to WC.

O apie specifinį Eurolygos rodymą dar rašysiu. Čia – jau visiškas skandalas.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Krepšinis, Rinka, Sportas
Tags: , , , , , , , ,

2 komentarai:

  1. AISTROS DĖL RUSŲ: “VIASAT” ATNAUJINA RUSIŠKŲ KANALŲ TRANSLIAVIMĄ IR TOLIAU SILPNINA KABELĮ | uagadugu
  2. AISTROS DĖL RUSŲ: VILMA MARCIULEVIČIŪTĖ ATNAUJINA RUSIŠKŲ KANALŲ TRANSLIAVIMĄ IR TOLIAU SILPNINA KABELĮ - uagadugu - uagadugu

Palikite komentarą