RAMUNĖ KURIENĖ: ATGAL Į LNK

(Last Updated On: 2019-10-27)

Gavę spaudos pranešimą apie naująjį TV sezoną atsitiksiantį Ramunės Kurienės pasirodymą LNK laidoje Laba diena, ilgai galvojome, ar tai apšnekėtina naujiena.

Ko gero, taip.

Ne tik todėl, kad naujienas apie žinomų TV veidų pasirodymus savo tinklelyje šį sezoną skelbia beveik vien tik TV3. Pažymėtina, kad ir R. Kurienė po ilgos pauzės eteryje prieš kurį laiką buvo pasirodžiusi būtent per TV3. uagadugu jau rašė, kad šį pavasarį ji tapo laidos Grįžta vyrai vedėja. Laida greitai išnyko iš tinklelio – panašu, kad tai buvo dar vienas nevykęs TV3 programos eksperimentas, kurių šiais metais buvo ypač daug.

TV3, panašu, atsisako vienos savo istorinių ikonų. Priminsiu, kad 1998 metais ji buvo TV3 veidas. Veido buvo ypač daug – jis šypsojosi visose autobusų stotelėse, žurnaluose, laikraščiuose. TV3 žiauriai išlošė. Nuo 1998-1999 metų sezono, kai tinklelio dyzeliu tapo kasdienė Be tabu, vedama R. Kurienės, prasidėjo TV3 kilimas ir ji greitai aplenkė prieš tai absoliučiu rinkos hegemonu buvusį LNK.

Pikantiška, kad ir Be tabu, ir R. Kurienės televizinės karjeros šaknys – LNK. Čia Be tabu pirmtake buvo laida N-14. Vakarykščiame spaudos pranešime R. Kurienė su sentimentu prisimena savo šlovės priešaušrio dienas: Su šia televizija susiję tik geriausi prisiminimai. Vien atmosfera ten kokia buvo, koks puikus kolektyvas. O kokia vieta – Lapės, kaimo pakraštys…

Na, Lapės jau nugrimzdo į gūdžią praeitį, o dabartis žmonėms kartais parodo, ko jie iš tiesų verti. Prieš kelis mėnesius laidos Grįžta vyrai premjeros proga R. Kurienė taip samprotavo apie savo aspiracijas: Man labai smagu, kad galėsiu pati įsijungti į procesą ir nebūti tik tuo žmogumi, kuris aklai perskaito jam parašytą tekstą. Aš būsiu kūrybinės grupės dalis ir tai man leis labiau įsijausti į naujos laidos vedėjos amplua.

Tada uagadugu leido sau paironizuoti: Sveikinam su pažanga. Anksčiau, pasirodo, matėme tik gražaus veido, povyzos ir balso lėlę, kuriai žodžius į lūpas įstatydavo Saulius Bartkus.

R. Kurienė grįžta į LNK pas tą patį Saulių Bartkų ir dabar šneka taip: Tai man – tikras išbandymas, einu su baime, nežinomybe ir jauduliu. Humoro laida man – naujas žanras, tai yra kur kas sunkiau nei prieš kamerą paskaityti tekstą. Čia reikia daug improvizacijos. Prajuokinti žmones daug sunkiau, nei suvaidinti dramą. Tikiuosi, kad man pavyks ir žmonėms patiks mano kuriami personažai.

Subjektyvia uagadugu nuomone Be tabu irgi buvo humoro laida, todėl didėlesnio jaudulio R. Kurienė justi neturėtų.

Skaityk  LRT: "KOMISARO REKSO" NAMUOSE PRASIDEDA SEZONAS

Grįžtama į seniai išvažinėtas vėžes.

O ar Ramunę Kurienę priims žiūrovas, išugdytas jau ne Lapių, o Šeškinės 20, pamatysime greitai.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, TV istorija
Tags: , , , , , , , ,

5 komentarai:

  1. Corot | 12 rugpjūčio, 2009 at 14:17

    O stai kokie apsisvaidymai tarp televiziju jau vyksta. darosi idomu. 🙂 http://www.panele.lt/lt/naujienos/tv/atviras_karas_tv3_smoge_lnk_si_nusisypsojo/

    Please wait...
  2. Sajonara | 12 rugpjūčio, 2009 at 15:35

    Hey, ar kas nors gali pateikti pavyzdžių, ar tokie TV triukai vakaruose buvo taikyti?
    Man įdomu prancūzų , ispanų,uk ir jav pavyzdžiai.
    Ar čia tik Lietuvoje tv taip elgiasi ?

    Ačiū 🙂

    Please wait...
  3. tim | 12 rugpjūčio, 2009 at 17:49

    Šis “karas” tik žaidimas, manau tiek žiūrovai, tiek patys laidų vedėjai jau seniai painiojasi kur kokia televizija ką rodo. Vienodos jos patapo, siūlau “nebekariauti” o susijungti į lnk3 tv.

    Please wait...
  4. Saulius | 14 rugpjūčio, 2009 at 13:47

    Baisios žinios …

    Please wait...
  5. žmonės | 25 rugpjūčio, 2009 at 13:59

    Dieve, apsaugok mus nuo tos Ramunes K.!!!

    Please wait...

Palikite komentarą