TV3 vs LNK: TV3 MOTERYS MELAVO GERIAU…

(Last Updated On: 2011-02-11)
TV3 vs LNK: TV3 MOTERYS MELAVO GERIAU...

Moterys meluoja geriau © TV3

Laukiau šios dvikovos su nekantravimu.

Unikali proga išvysti viena prieš kitą rafinuotomis kovinėmis pozomis stojusį, reitingų kreivėmis apsiginklavusį furijų rinkinį – LNK Valandos su Rūta pagrindinį personažą Rūtą Mikelkevičiūtę ir populiariausio Lietuvos serialo Moterys meluoja geriau (MMG) scenaristų vaizduotės vaisių – galybę intrigančių – meluojančių ir visą pasaulį apgaudinėjančių.

Vakar viskas ir atsitiko. Prieš sudvigubintos MMG serijos privalumus Rūta Mikelkevičiūtė tėškė visą žmogiškų aistrų, kuriomis minta TV3 serialo scenaristė Daiva Vaitkevičiūtė, koncentratą – santuoka, ištikimybė, neištikimybė, meilužės, meilužiai.

Ką rodo kreivės? Tą pusvalandį, kai buvo susikibusios furijos furijozos, laimėjo MMG. Tiesa, tai nebuvo dominuojantis pranašumas – 14.5:12.1 (duomenys iš TNS). Bet, palyginkite, kokia persvara R. Mikelkevičiūtė tą pusvalandį laimėjo prieš savaitę (prieš Rolando Skaisgirio Skubią pagalbą 112): 16.8: 9.9! TV3 virš keturių procentų pakilo, o LNK, atvirkščiai – krito žemyn.

Todėl pralaimėjimas ir LNK Rūtai, ir jos kanalui turėtų būti skausmingas. TV3 tarsi kokie kryžiuočiai įžengė į servetėlių teritoriją ir ją gerokai nuteriojo.

Tiesa, šį kartą savo serialui padėjo ir TV3 Rūta (Rūta Janutienė), prieš tai visą valandą šį kartą visai stipriai besikapojusi su R. Mikelkevičiūte laidoje Paskutinė instancija – čia kreivės užfiksavo tik nedidelę LNK Rūtos persvarą – 12.4:10.1. Korumpulynas pavežė.

TV3 vakar pražydo dieviškai gražiomis kreivių trajektorijomis – MMG laimėjo dar ir prieš KK2 – 17.1:9.2, bei nokautavo Dviračio šou, didelės reklamos pauzės ir LNK Žinių samplaiką nuo 21.30 iki 22.06 val. – 18.3:6.5.

TV3 visą valandą ir dar 35 minutes turėjo dominuojančią persvarą su 16.8 procento reitingo – apie 550 tūkstančių žiūrovų (LNK – 9.1…).

Skaityk  ALGIRDAS BRAZAUSKAS: LAIDOTUVIŲ TELEVIZIJA (LTV) VALDO!

Todėl kalvarijos laimėjo ir visos dienos auditorijos dalį – 25.4 prieš 18.9 (LNK). Priminsiu, kad ankstesnį ketvirtadienį TV3 pranašumas buvo kur kas mažesnis – 20.8:20.2.

TV3 taip stengėsi, kad paskutinėmis dienomis net pakeitė programą ir dėl serialo nuėmė čia anksčiau planuotas Žinias (nebent jų santrauką parodė reklaminėje pertraukėlėje…). Bet net ir Žinias nuėmusi, ji vis tiek įsigudrino įsibrauti į serialo poziciją ištisas penkias minutes po dešimtos.

Pastangos apsimokėjo – laimėta stipriai.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, Rinka
Tags: , , , , , , , , , , , , ,

14 komentarai:

  1. nida | 11 vasario, 2011 at 15:50

    Man patiko, kai vienoje Rūtos M laidoje į šios klausimą Agnei Jagelavičiūtei: tu esi viršelių mergina, Agne, o ką tu esi sukūrusi, ši atrėžė: o tu, Rūta, ką esi sukūrusi? Rūta M net žioptelėjo. Pažiūrėjau vakar kokias 10 min . jos laidą, joooo, jei tai yra “kūryba”, tai begemotas gali šokti baletą.

    Beje, kur nuo Rūtos G pabėgo jos karžygė vyrišku balsu Rasa Kalinauskaitė? Kas žino? Rūta G jau kažkelinta laida, užuot rodžiusi tik nupudruotą rožą ir giliamintiškai komentavusi, priversta it šunelis lakstyti paskui visokius nenaudėlius. Tą juodą darbą atlikdavo Rasa? Kur ji? Kas įvyko?

    Please wait...
  2. uagadugu | 11 vasario, 2011 at 18:09

    Nežinau, Nida. Pačiam smalsu.

    Please wait...
  3. smalsu | 11 vasario, 2011 at 17:40

    Kai kalbama apie įvairias dvikovas, atsiranda puiki proga padiskutuoti ir apie programų direktorių darbą bei paties TV tinklelio svarbą. Pvz. jeigu LNK sekmadienį rodo filmą, 50 procentų tikimybė yra išvysti mūrinį S. Seagal’o veidą. Įdomu, kodėl? Ir t.t. ir t.t.

    Please wait...
  4. Solo | 11 vasario, 2011 at 21:40

    Uagadugu, ar TV metrai įrengti tik pas žiūrinčius analoginę TV, ar ir skaitmeninę?

    Please wait...
  5. uagadugu | 11 vasario, 2011 at 22:54

    Pas visus.

    Please wait...
  6. to nida | 12 vasario, 2011 at 11:24

    NA ir leksikonas tamsta. Net gėda skaityti. PAsijutau it būčiau neišprūsėlių komentatorių lauke. KAdangi ir aš mačiau laidas, tai galiu pasakyti, kad Rūta ne rožą turi, o dailų veidą, o kita Rūta ne žioptelėjo, o nutylėjo, nes būtų įsivėlusi į durną bobišką ginčą…Kodėl moterys taip pavydi viena kitai, ar nekenčia? Kaip čia yra? Nu net nejauku.

    Please wait...
  7. senolis | 12 vasario, 2011 at 11:36

    Drąsus teiginys uagadugu!

    Please wait...
  8. nida | 12 vasario, 2011 at 13:22

    šiaip gal ir neverta veltis į intelektualius ginčus, bet pabandysiu paaiškinti. Gal leksika ne pati geriausia, tačiau… Roža nėra keiksmažodis, o rusiškas žodis, daugiau vartojamas šnekamojoje kalboje, norint surasti vaizdingesnį atitikmenį neutralliam ir bespalviui lico. Jis gali būti net meilus, žiūrint koks kontekstas. Jūs pasakysite, kad čia kontekstas įžeidžiantis, nes roža yra nupudruota (betgi norėjau pasakyti, kad iš tolo matyti, jog nupudruota ta nuodinga pudra, kurią Rūta G taip aistringai demaskuoja). Ironija praėjo prošal, kalta.

    O Rūta M žioptelėjo, jei tai buvo visiškai netikėta. Ji nesivėlė į diskusijas, nes būtų turėjusi įrodyti neįmanomą įrodyti dalyką, kad jos bulvaras esąs kūryba, kuris turi kokią nors vertę. Ji pati akimoju suprato žaiurią tiesą: taip nėra ir ji niekuo ne geresnė už Agnę J. Ši bent turi perspektyvą tapti dailininke, gal net talentinga, o kokią perspektyvą turi Rūta M?

    Please wait...
  9. karolis nidai | 12 vasario, 2011 at 20:49

    Na pritrenkėte mane gerbiamoji tokiais raštais. Dar reikėtų gerokai padirbėti kad pasiektum, tai ką pasiekusios yra tos moterys televizijoje. Po du projektus ne tik vesti bet ir prodiusuoti yra kas veikti….Tai pastabos apie perspektyvas vaikiškai čia skamba…Bijau, kad pasižiūrėjusi į tų TV moterų honorarus imtumėte abejoti apie perspektyvas:):) Mane visą laiką apima bloga nuojauta kai sutinku žmones kurie geriau žino ką kiti daro, jaučia, kaip gyvena. Tad nebūčiau toks tikras, kad Grinevičiūtės pudra nuodyta, o kitai buvo kažkas netikėta. Bijau kad jums pačiai kažkas netikėktai nuodų gerai pabarstė….

    Please wait...
  10. sku | 13 vasario, 2011 at 08:56

    Audra H2O stiklinėje. Man gaila reklamos davėjų, kurie orientuojasi į tokių programų reitingus. Kas jas žiūri? Ogi tie, kas neturi kabelinės, bliūdo ar Galos, t.y. visas LIetuvos kaimas. Jie juk neturi tiek pajamų, kad galėtų įpirkti visą tą reklamuojamą šlamštą.

    Please wait...
  11. nida | 13 vasario, 2011 at 12:15

    šiurpas, į kokią kvailą istoriją įsivėliau. Užtat sužinojau, kiek daug yra Rūtų grožio, talento, piniginės ir kūrybos, įeisiančios į pasaulio kultūros lobyną, gerbėjų. Viskas šia tema

    Please wait...
  12. Piktuolis | 13 vasario, 2011 at 13:44

    Čia ne tiek apie Rūtų talentą kalba kiek apie tai, kad gerb. nida turgaus bobos stiliumi sugebėjo sublizgėti. Man pirma mintis buvo, kad kažkas pajuokavo, bet pasirodo ne.

    Please wait...
  13. uagadugu | 13 vasario, 2011 at 14:40

    Na, per daug jau jautrus esat, kolega. Nebuvo jokios turgaus bobos – taip bet kurį žmogų galima gariūniniu pavadinti. Tai, ką rašo Nida, vertinu lygiai taip pat, ką rašo Karolis ar kolega. Beje, linksniuojamos Rūtos yra asmenys daugiau nei išsiviešinę, o todėl ir verti kiek aštresnių vertinimų – štai, jeigu Nida būtų aprožinusi Karolį, pašalinčiau komentarą, o dabar, atleiskit, bet prašom – tarkim, TV3 Rūta savo žurnalistiniame darbe naudoja tokius metodus, kad save automatiškai pastato į komentarų, kuriuos jautresni skaitytojai pavadins turginiais, erdvę. Beje, problema dar ir mūsų kalboje – jos normintojai yra tiek nesąmonių pridirbę, kad kiekvienam rašančiajam ne romanus, o publicizuotus tekstus, komentarus etc. yra be galo sudėtinga išsireikšti bent kiek spalvingiau taisyklingai, bet į tautosaką nenukrypstant.

    Please wait...
  14. Piktuolis | 13 vasario, 2011 at 15:46

    Nesu aš per daug jautrus, o ir šiaip manęs tiesiogiai neliečia, bet gi čia tyčiojamasi tiesiog iš žurnalistės balso.
    Neskanu ir tiek. Juolab, kad čia ne delfio užklydėlis koks rašo.

    Please wait...

Palikite komentarą