SKAIČIAI: VALDO SIAUBAS, SEKSAS IR SEKTOS

(Last Updated On: 2020-10-20)
Saulius Poška, Kristijonas Bartoševičius

Saulius Poška (akt. Kristijonas Bartoševičius) © LNK

Iš pradžių bandysiu pasiteisinti prieš tuos, kurie uagadugu kaltina dėl labai siaurų programos segmentų recenzavimo Skaičių rubrikoje.

Šitie naivūs rašymai – ne sausas faktų išdėstymas, o bandymas reitingų kreivėse surasti intrigos. Deja, niekur kitur, išskyrus šiokiadienių zonas, nuo 19.40 val. iki 21.10 val. bei porą vietų savaitgaliais tos intrigos nėra.

Iki 19.10 visada dominuoja TV3, todėl apie jos laidas rašyti nematau jokios motyvacijos. Zona 19.10-19.40 yra KK2 (LNK) tėvonija – tai irgi neįdomu, nes pastovu ir reguliaru. 21.10-21.45 val. į areną grįžta TV3 su Moterimis meluojančiomis geriau – visada geriau meluojančiomis, pabrėšiu. Jokių šansų kitiems kanalams. Vėliau…, – vėliau apie šį bei tą parašau, neprisiknisinėkit, prašom.

Sakysite, imk ir dirbk su kitomis televizijomis, ko čia su TV3 ir LNK taršaisi?

Tačiau ten irgi nėra intrigos. Kreivės – permanentiškai dugne, išskyrus kelis kalnelius, kuriuos beveik visada pastebiu ir pažymiu.

Na, nuo pasiteisinimų link konkretumų.

Pirmadienis. Rūtų dvikovos rezultatai nenustebino. Rūta Janutienė savo Kodėl? pokalbių šou jau ne pirmą kartą nesuima į nagus temos ir bando tai kompensuoti kuo dramatiškesniais planais ir montažo vingrybėmis. Šįkart ir tema buvo labai netikusi – tiksliau, televiziškai narciziška. Televizininkai ir pop bei rok scenos žvaigždūnai savo tarpe bandė išsiaiškinti ar TV talentų laidose tų talentų galima atrasti. Sakysite, visuomenei tai yra labai aktualu? Nesu tikras. Gal televizininkams ir tai jaunuomenei, kuri tokiu būdu bando atkreipti dėmesį. Kiek jų?..

Tikrai mažiau, nei tų, kuriuos sudomino LNK Rūtos laidoje Nuo…Iki… tvarkingai sudėliota cirko šeimos melodrama su užuominomis į keturiolikmetės prievartavimą, kraupų pavydą, pasijauninimo palaimą geriant jauniklės kraują (perkeltine prasme, aišku…). Skamba, ar ne? Stipriais prieskoniais paskanintas, tiesiai į emocijų centrus smegeninėse nusitaikęs koncentratas. Ir rezultatas atitinkamas – į TV3 žiūrovai grįžo tik LNK laidai besibaigiant, o visą laiką buvo atsiliekama 5-7 procentais (duomenys iš TNS).

Skaityk  BERANKIS: APIE TRANSLIAVIMĄ (ARBA NE) DAR KARTĄ

Apylygiai iki lemtingojo taško 20.50-20.53, kur LNK kreivės visuomet krenta į bedugnę, nuo 20.30 val. kovojo Kažkas atsitiko ir Gyvenimas yra gražus, pasirinkę magnatų skirtingų džiaugsmų eksponavimą – LNK kirto į smilkinį Laimučiui Pinkevičiui su šio įsiskolinimų ekspozicija, o TV3 televizijai parūpo Antano Boso ir Dainos Bosas baliavojimai.

Abiems šioms laidoms šiokią tokią konkurenciją sukuria LTV Panorama, kurios kreivės iš pradžių auga Medvėgaliu, o link pabaigos, kai nusimedvėgaliuoja LNK, virsta Monblanu. Tiesa, po Panoramos LTV palaipsniui nužemėja iki kalvelės neaukštos Vingio parke.

Nenustebino ir antradienis. Virginijus Gaivenis, atstovaujantis diametraliai priešingai, nei Kristupas Krivickas, nuomonei dėl Kedžio-Ūso istorijos, kartais ima ir sugrįžta į šį nejuokais emociškai įaudrintą teritoriją. Jei K. Krivickas laida iš laidos zulina Venckų šeimos versiją, tai Abipus sienos kartkartėmis parodo Ūsų tiesos interpretaciją.  Menkai linkusiam į analizę įnikti statistiniam žiūrovui dievu seniai yra tapęs K. Krivickas, todėl kitos tiesos atstovavimas nėra dėkinga užduotis. Tuo nenoriu pasakyti, kad ta kita tiesa todėl ir yra tikroji. Tiesą turėtų nustatyti teismas, na, o šeimos pasiryžusios viskam. Ūsų nuomone, K.Krivickui ir Venckams, kuriuos jie vadina istorijų kūrėjais, pradėjo svilti padai.

Žiūrėsim, ką į tai atsakys K. Krivickas. Turintis daug didesnę ir lojalesnę juo, tarsi kokiu sektos vadu aklai sekančią auditoriją.

Bus įdomu. Nors ar tai pavadinsi žurnalistika…

Beje, apie sektas. Pasitelkusi temą apie jas vakar su Virginijumi Gaiveniu kovojo Audrė Kudabienė, pasakojusi kraują gyslose stingdančią istoriją, kurią anglosaksai pavadintų chilling mystery. Teisingai buvo parinktas ir muzikos takelis – su grėsme ir nerimastingumu.  Prieš srovę pasakojo apie išmėsinėto Šiaulių gydytojo ir jo dukters paslaptingą žūtį, išprotėjusį jo sūnų ir dingusią žmoną, darydama užuominą į Sibiro platybėse įsikūrusio sektanto Visariono mokymą. Šio sekta, pasirodo, gali apsaugoti nuo pasaulio pabaigos, kurią pati ir skelbia – jai tik reikia užrašyti savo turtą ir išvažiuoti į tas platybes.

Skaityk  PRASTA ŽINIA IŠ LTV: RIMVYDAS PALECKIS PAGELTONAVO

Paprasta.

Beje, nukrypsiu, tėvas Visarionas kartais reikalų tvarkyti atvažiuoja į Lietuvą ir geranoriškai sutinka papropaguoti savo mokymus Žinių radijo bangomis.

Audrės Kudabienės siaubo filmas nukovė Virginijaus Gaivenio alternatyviąją tiesą geru kelių reitingo procentų skirtumu.

Vėliau lygiai, akis už akį ir dantis už dantį kreivių ringe kovėsi kita dviejų, ekskliuzyviai konkuruojančiuose kanaluose dirbančių prodiuserių pora – Saulius Bartkus ir Kristupas Krivickas. Iki to paties lemtingojo servetėlėms 20.50-20.53 taško, kurio susiformavimui turi įtakos ir LTV Panorama, kažkur aplink jį ir pasiekianti savo piką.

Džiugo Siaurusaičio ir Sandros Daukšaitės lūpomis bylojantis K. Krivickas laidoje Žiūrim, ką turim pradėjo nuo Pūzaraičių sekso, o baigė nebent tik sadistams seksualiu seksualios advokatės  Svetlanos Proninos sužalojimu; o Saulius Bartkus savo saloniniuose Neišgalvotuose gyvenimuose domėjosi vyresnio amžiaus damoms amžinai seksualaus Romo Dambrausko painiais svarstymais apie gyvenimo vingius, o pabaigė pasigilindamas  į Godos Alijevos naujausią, vargu, ar seksualia pavadintiną antibarakudinę programinę versiją.

Dviračio šou Saulius Poška su antrininku smagiai padarė TV3 Žinias.

Dažnai taip pasitaiko.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, Rinka
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Palikite komentarą