LNK vs SKAISGIRYS: KARAS PLEČIASI

(Last Updated On: 2020-01-08)

LNK praneša pristatysianti naują lietuvišką serialą „Mano mylimas prieše“. Serialo kūrėjai – „VRS grupė“. Tai – naujo kolektyvo, bet ne naujokų televizijoje, bandymas sujudinti lietuviškų serialų rinką. Išskirtinis serialo bruožas – be puikių skirtingų kartų profesionalių aktorių, čia vaidins žinomos ir mylimos šių dienų šou verslo žvaigždės, savyje atradusios aktoriaus talentą.Vienas pagrindinių vaidmenų atiteko dainininkei, LNK „Kelyje į žvaigždes“ išgarsėjusiai, daugelio mylimai Vilijai Matačiūnaitei.„Visada svajojau vaidinti, bet nelabai tikėjau, kad tokia galimybė gali pasitaikyti. Iš pradžių, kai sulaukiau pasiūlymo ateiti į serialo aktorių bandymus, pamaniau, kad čia Ramūno Rudoko laidos „Na, palauk!“ pokštas. Skaudus pokštas, nes esu Ramūno prašiusi užtarti už mane kokį žodelį, jei jo serialuose reikėtų naujų aktorių. Pačioje atrankoje, mano galva, pasirodžiau nekaip. Po savaitės, kai sulaukiau antrojo skambučio, jau su kvietimu dirbti, repetuoti ir filmuotis, vėl baisiai nustebau! Esu laiminga, kad čia patekau. Mėgstu iššūkius.

Na, iššūkiai iššūkiais. Tikėsimės, kad tarp jų atsiras vietos ir vaidybai. Malonu, kai žmonės patiria iššūkius ir savyje atranda talentus. Būna dar maloniau, kai tie savyje atradę šalia to dar ir darbą nudirba.

Taip galėtų svarstyti rankas trindamas Rolandas Skaisgirys, kuriam LNK, panašu, ir adresuoja tą bandymą sujudinti lietuviškų serialų rinką. Primenu, kad, LNK nuėmus Moterų alėją, pastarasis su Nekviesta meile, dabar virtusia Amžinaisiais jausmais, nuturseno į TV3. O ši tokia proga rodo jau keturis R. Skaisgirio serialus vienu metu. Trys iš jų – kasdieniai.

Sukurti konkurenciją R. Skaisgiriui nėra nei paprasta, nei lengva. Jis turi milžinišką įdirbį, susiklausiusią komandą, nuosavą kilnojamą televizijos stotį. Naujos VRS komandos patirtis yra daug mažesnė. Priminsime, kad savąją R. Skaisgirys kaupė kurdamas serialus, kuriuos kai kas gal ir vadins įdomiais, bet jie netapo žiūrovine sėkme.

Skaityk  RŪTAI MIKELKEVIČIŪTEI ŠOKANT, RŪTA JANUTIENĖ PERIMA ŽIŪROVĄ

Galima juos netgi pavadinti prodiuserio bandymų aikštele.

Mes tikime, kad, kaip teigia LNK, pagrindinis serialo autorius Šarūnas Mikulskis, kurio trumpo metražo filmas „Mandabalu“ pripažintas geriausiu trumpametražiu filmu „AXX festivalyje“ yra jaunas ir perspektyvus režisierius. Ir nuoširdžiai linkime, kad to beribio perspektyvumo užtektų ilgai grojančiam ir mažai su meniniais įdomumais sietinam TV produktui.

Bet ar Mano mylimas prieše netaps tik bandymų poligonu naujam kolektyvui?

Beje, tas Mano mylimas prieše labai primena vieno kadaise kultinio sovietinio filmo Moj nežnyj zverj (Aurelijus komentare patikslino, kad tai Moj  laskovyj i nežnyj zverj)pavadinimą. Čia, aišku, subjektyvu.

LNK aprašo serialo fabulą taip: serialo centre – keršto ir meilės istorija. Veiksmas sukasi apie turtingų viešbučio savininkų šeimą – Mykolą ir Adelę. Netikėtai žuvusio jaunuolio mirties aplinkybės veda į šią garsią ir gerbiamą, bet savų paslapčių turinčią šeimą. Panašu, kad čia įsivėlusi jauna moteris. Žuvusiojo brolis nori įsibrauti į kaltosios merginos gyvenimą ir pačiu netikėčiausiu momentu jai už viską atkeršyti. Bet meilė kaip visuomet sumaišo visas kortas.

Šalia neprofesionalių šou žvaigždžių, įžvelgusių savo blizgiame asmenyje aktorinį talentą, matome simpatišką profesionalų būrelį, kuris ir bandys prisiderinti prie mėgėjų entuziazmo. Tai – Gediminas Girdvainis, Dalia Michelevičiūtė, Janina Matekonytė, Arvydas Dapšys.

Pasirodo, liko dar pas R. Skaisgirį nevaidinančių…

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, Rinka
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

5 komentarai:

  1. Corot | 8 sausio, 2010 at 16:43

    Aš tai pavadinimą “Mano mylimas prieše” simboliškai laikyčiau LNK kreipiniu į gerbiamą R. Skaisgirį. :))))

    Please wait...
  2. Aurelijus | 8 sausio, 2010 at 17:33

    “Moj laskovyj i nežnyj zver”

    Please wait...
  3. Alius | 8 sausio, 2010 at 18:32

    Tas tiesa. Išlėkė iš atminties fragmentas.

    Please wait...
  4. Ingis | 12 sausio, 2010 at 08:49

    “Moj laskovyj i nežnyj zver” versija – pro 6al5, gerbiamieji. “Mano mylimas prie6e” – kopija kito serialo, jau rodyto per LNK. Jis vadinosi “Priesaika”. Va, aprašymas:

    Brolio netekęs Santjagas prisiekia sugriauti gyvenimą tos, kuri jo brolį pastūmėjo savižudybei. Santjagas trokšta keršto ir apkaltina ne tą žmogų. Ne Andrėja apgavo Santjago brolį, o jos pusseserė Alma apsuko jam galvą, išdavė ir negailestingai paliko. Pasinaudodamas savo vyrišku žavesiu, Santjagas užkariauja Andrėjos širdį ir ruošiasi ją vesti, o Alma, tikroji kaltininkė, savo tylėjimu išduoda pusseserę.

    „Priesaikos“ pasakojimas prasideda tada, kai Santjago brolis Diegas, apsipylęs ašaromis, bučiuoja Almos grandinėlę ir prakeikdamas tą akimirką, kai su ja susipažino, įdeda grandinėlę į jos rašytą laišką, užtaiso pistoletą ir nusišauna…

    „Priesaika“ – savaitgaliais 15.00 val. per LNK nuo vasario 8-osios.

    Please wait...
  5. ztkp.lt (Paulius) | 13 sausio, 2010 at 18:24

    Nežinau, ar tai susijęs, bet veikiausiai (skelbimas feisbuke):

    “Actors Agency Lithuania Sveiki, Aktorių agentūra renka žmones norinčius filmuotis naujame lietuviškame seriale. Kadangi serialo biudžetas labai mažas ieškome žmonių, kurie norėtų filmuotis iš idėjos, tai yra neatlygintinai. Filmavimo dienos kolkas nežinomos, tiesiog tie kurie nori ir gali patvirtinkite tai e-mailu arba . Kai reikės mes jus pakviesime ;)”

    Please wait...

Palikite komentarą