LITUANISTINĖS CITATOS: BISEKSUALUMAS IR LAURENCE HARVEY

(Last Updated On: 2019-06-07)
LITUANISTINĖS CITATOS: BISEKSUALUMAS IR LAURENCE HARVEY

Filmo “Gyvenimas viršūnėse” plakatas

Kartais kino istorija Lietuvą patalpina į netikėtus kontekstus. 1965 metais Anglijoje pastatytas filmas “Gyvenimas viršūnėse” (Life at the Top) turi lietuvišką akcentą.

Filmas statytas pagal rašytojo John Braine romaną tuo pačiu pavadinimu (knyga Lietuvoje išleista 1965 metais). Rašytojas štai kaip apibūdino sprendimą filmo pagrindinio herojaus Joe Lampton vaidmeniui parinkti Laurence Harvey, tuomet ryškią Anglijos ir JAV kino žvaigždę: “Joe Lampton yra rasingas jorkšyrietis, o ne lietuvių biseksualas.” Tada ši citata buvo pakankamai plačiai linksniuojama britų spaudoje.

LITUANISTINĖS CITATOS: BISEKSUALUMAS IR LAURENCE HARVEY

Laurence Harvey

Laurence Harvey buvo 1928 metais Lietuvoje, Joniškyje gimęs litvakas. Jo tikroji pavardė – Laruška Miša Skikne. Nors savo trumpo gyvenimo (1928- 1973) kelyje turėjo tris žmonas, bei du vaikus, buvo siejamas ir su vyrais. Britų aktorius John Fraser savo autobiografijoje pavadino Harvey gėjumi ir jo ilgamečiu partneriu įvardino prodiuserį James Woolf.

Tiesa, 2004-aisiais, kai knyga buvo išleista, ir Harvey, ir Woolf buvo jau seniai mirę…

Pats Laurence Harvey sakė: “Kažkas yra manęs paklausęs – kodėl tiek žmonių tavęs nekenčia? Ir aš atsakiau – tikrai? Nuostabu! Aš tuo tikrai labai džiaugiuosi.”

Please wait...
Skaityk  FIKSAVOME: "SIDABRINĖ GERVĖ 2010"
Kategorijos:  Kinas
Tags: , , , , , , , , , ,

Palikite komentarą