RUSAMS SIŪLOMA KRAUSTYTIS IŠ LIETUVOS Į SLOVĖNIJĄ

(Last Updated On: 2020-06-06)
RUSAMS SIŪLOMA KRAUSTYTIS IŠ LIETUVOS Į SLOVĖNIJĄ

Čia man šitą banerį jau kokį mėnesį užknisančiai įmetinėja, kai atverčiu vieną rusišką portalą. Identifikuoja kaip pasiklydusį Lietuvos platybėse Rusijos pilietį, arba tą patį pilietį, norintį apsigyventi Lietuvoje ir siūlo vietoj to išvažiuoti į Slovėniją.

Šiaip nei šilta, nei šalta. Skamba tarsi “semkitės deimantus Slovėnijos kasyklose, o ne Lietuvos”. Nei deimantų, nei kasyklų. O gal visgi yra? Atverčiu puslapį:

RUSAMS SIŪLOMA KRAUSTYTIS IŠ LIETUVOS Į SLOVĖNIJĄ

Neraukiantiems rusiškai paaiškinsiu, kad už 3990 eurų siūloma per tris mėnesius suteikti teisę apsigyventi šalyje ir aprūpinti darbu, o po metų pratęsti tą teisę su galimybe atsivežti šeimą.

Šiaip čia yra slovėnų džiaugsmai arba problemos. Bet kadangi minimas lietuviškas kampas, tai ir nežinai, ar pergyventi, kad slovėnai vilioja iš mūsų investicijas (nes didžioji panašaus, bet jau lietuviško pinigo dalis atmetus tarpinininką Sankt-Peterburge būtų turėjusi nusėsti kokio nors Vilniaus advokato ir migraciją tvarkančio LT viešojo sektoriaus kišenėse) ar džiaugtis, kad tampame vis mažiau panašūs į Kiprą, Latviją ar tą pačią Slovėniją.

Viena aišku, kad nuožmioje europietiškoje kovoje už ruso pinigą mainais už apsigyvenimą tampame vis mažiau konkurencingi.

Please wait...
Kategorijos:  Visuomenė
Tags: , , , ,

Palikite komentarą