KEISTENYBIŲ SKYRELIS: KREPŠINIO MEGAKOLIZIJA

(Last Updated On: 2019-07-23)

Čia gal greičiau būtų galima šnekėti apie labai siauro pobūdžio problemą, kuri yra įdomi tik TV programų sudarinėjimo teoretikams ir

praktikams (o jų Lietuvoj daugių daugiausia keletas). Jie su pasigardžiavimu medžioja įvairius riktus, kai vienos TV grupės kanaluose vienu metu suplanuojami tą pačią auditoriją sutraukiantys programos elementai – tai TV žargonu vadinama clash’ais. Jų kartais pasitaiko, nes TV programa yra gyvas daiktas, kažkas valandą pasislenka iš ryto ir, tarkim, staiga dieną serialas viename kanale “užlipa” ant kito tokio paties serialo kitame kanale, o kai tų kanalų daug, ne viskas iš karto pastebima. Tai yra klaidos, nes tada TV grupė pradeda pati save “ėsti”, arba, jei vaizdžiau, kanibalizuotis, eksploatuodama tą pačią auditoriją. Bet pavyzdys apačioje turėtų sukelti nemažą sumaištį Lietuvos krepšinio mėgėjų, kurių esti ne tiek jau mažai, galvose:

KEISTENYBIŲ SKYRELIS: KREPŠINIO MEGAKOLIZIJAKEISTENYBIŲ SKYRELIS: KREPŠINIO MEGAKOLIZIJA

Čia tas atvejis, kai clash’as (kolizija) atsitinka, ko gero, ne dėl TV grupės (“All Media Baltics”) kaltės. FIBA ir Eurolygos organizacijų kaktomuša kartais veda prie rimtai iškrypusių reikalų – panašu, vieni gražūs ponai yra pasiklydę tarp savo tapų ir cavas Barselonoje, o kiti tarp šnicelių ir konjako Nyone, o aukos bus eiliniai sporto žiūrėtojai ant niūrios Lietuvos su alumi be alkoholio.

Please wait...
Kategorijos:  Krepšinis, Kanalai, Keistumai, Sportas
Tags: , , , , ,

2 komentarai:

  1. M.G.N. | 18 kovo, 2018 at 19:22

    Džiaugiuosi, kad sugrįžote.

    Man ilgą laiką kilo klausimų dėl kai kurių LNK sprendimų, taigi būtų labai džiugu sulaukti komentarų apie tai.

    Pirmiausia, “Juodosios našlės”, kurios, mano galva, buvo itin kokybiškas produktas, manau, geriausias lietuviškas serialas, savo dramaturgija ir technine puse jau primenantis holivudinę, o ne Lotynų Amerikos, produkciją.
    Jos, spėju, turėjo būti ir brangios – daug lokacijų, specialieji efektai, sudėtingi kinematografiniai sprendimai, nebuitinė dailė ir šviesa, originalus garso takelis, spalvų korekcija, papildoma garso postprodukcija, etc.
    Nežinau tikrosios serialo kainos, tačiau serijos kaštai man pasirodė siekiantys gal net keliolika tūkstančių eurų.
    Taigi, pasirinktas antradienis atrodė gana keistai.
    Ar šis laikas buvo seniai suplanuotas ar tiesiog, policijai nutraukus sutartį su “Pagalbos skambučiu”, vienas “Be tabu ir ko” projektas pakeistas kitu?
    Ir šiaip, ar šis, kaip spėju, labai didelių kaštų reikalaujantis serialas turėjo tikslą uždirbti pelno televizijai, ar jis buvo rodomas labiau kaip televizijos prestižo projektas?

    Taip pat įdomu, kodėl 2017/18 m. sezone, prime-time’e tarp dviejų žinių blokų atsirado serialų zona, dėl kurios perpus sutrumpintas KK2 ir kuri, spėju, pareikalavo papildomų investicijų. Juk KK2 reitingai geri, o, pvz., “Meilė gydo” tikriausiai daug brangesnis produktas?

    Taip pat, kodėl didieji muzikiniai projektai rodomi tą pačią dieną? Žinoma, kai kurie iš jų orientuoti į tikrai skirtingas auditorijas. Tačiau, pvz., “X faktoriui” praradus tiesioginį konkurentą “Lietuvos balsą”, jo tiesioginio žiūrėjimo vidutiniai reitingai pradėjo siekti net 16 proc. Taigi, auditorija, atrodo, persidengia. Tai kodėl televizijos linkusios brangius televizijos projektus kontraprogramuoti vieną prieš kitą, taip dalindamosios tą pačią auditoriją?

    Taip pat kyla klausimų dėl BTV. Ją įsigijus LNK, buvo bandoma jauninti. Tačiau tikriausiai prie pigių rusiškų detektyvų per kelioliką metų pripratusią BTV auditoriją nebuvo taip lengva pakeisti. Į kokį žiūrovą dabar ji orientuota? Nes, pvz, iš sekmadienio tinklelio (“Sveikinimų koncertas”, “LKL čempionatas”, “Ekstrasensų mūsis” ir “Kortų namelis”) nepanašu, kad ši televizija galėtų turėti lojalų žiūrovą.

    Būtų išties įdomu sužinoti atsakymus.

    Please wait...
  2. uagadugu | 18 kovo, 2018 at 20:47

    Sugrįžau, bet kol kas tik puse kojos. Klausimai įdomūs, bet atsakymų bent jau kol kas nebus. Atsiprašau.

    Please wait...

Palikite komentarą