TV3 IR LNK: REITINGŲ PRITEMPINĖJIMAS GUDRIUOJU BŪDU

(Last Updated On: 2019-07-04)

Abu TV rinkos lyderiai po Šv. Velykų gana specifiškai gyrėsi savo reitingų rezultatais. Nė vienas jų negalėjo pasigirti pranašumu sekmadienį ir pirmadienį – kai Šv. Velykos tradiciškai yra švenčiamos, todėl įjungė kitas pavaras.

TV3 atidavė duoklę ne taip jau dažnai minimam savo jaunesniajam broliukui TV6 ir, nufiltravęs reitingų duomenis specialiuoju būdu rado, jog TV3 televizijos brolis kanalas TV6 praėjusią savaitę buvo trečias pagal žiūrimumą kanalas Lietuvoje tarp 15–35 amžiaus grupės žiūrovų.

Oficialiais TNS duomenimis (periodas 2011 04 18–24) TV6 kanalą visą dieną rinkosi 5,0% šios amžiaus grupės šalies gyventojų. Su šiais žiūrimumo skaičiais tarp 15–35 amžiaus grupės žiūrovų TV6 nusileido tik TV3 televizijai, kurią žiūrėjo 30,6%, ir LNK televizijai, kurią žiūrėjo 15,8% šios amžiaus grupės žiūrovų.

Nors vėliau minimi ir kitų kanalų skaičiai, bet pats skaniausias motyvas kalvarijoms turėtų būti tai, jog LNK TV1 – analogišku būdu, didžiųjų JAV studijų pertekliniu produktu maitinama antrinė televizija, šioje amžiaus grupėje renka tik 2.9…

Pasirodo, jaunesnių žiūrovų medžioklėje pralaimi ne tik LNK (TV3 kanalui), bet ir jos antrinė televizija…

Nors pranešime spaudai giriamasi, kad jau balandžio 30 ir gegužės 7 dienomis TV6 eteryje startuos dvi lietuviškos naujienos – „Virtuvės mitų griovėjai“ su Alfu, Ali ir Marčiumi ir laida „AUTO + žmonės” su žaviąja Daiva Anužyte-Kasiulaitiene ir „Patruliu“ Algiu Radzevičiumi, mums, prisiekusiems serialų žiūrovams, akių neapmuilinsit – TV6 buvo ir bus žiūrima dėl gerų serialų.

Kitą dieną pranešimą spaudai apie reitingus surašė LNK. Tiesa, ši rašo jau ne apie TV1, bet apie save. Apie save per Šv. Vėlykas Velykas: LNK televizija buvo žiūrimiausias TV kanalas per Šv. Velykas. TNS duomenimis, šeštadienį, sekmadienį ir pirmadienį LNK žiūrovų dalis sudarė 20.4 proc. Palyginti TV3 surinko 19 proc., LTV – 8.1 proc., BTV – 7,2 proc. žiūrovų auditorijos.
Žiūrimiausia Šv. Velykų savaitgalio programa buvo „Žvaigždžių duetų“ talentų koncertas, prie TV ekranų sutraukęs 763 tūkst. žiūrovų (reitingas – 8.4 proc.).
Antrojoje vietoje – linksmas velykinis detektyvas „Kur dingo kiaušinis“ (reitingas – 8.1 proc., nugalėjęs tuo pat metu rodytus „Vaikų balso“ apdovanojimus (6.8 proc.)
Per Šv. Velykas trečioji pagal populiarumą programa buvo LNK „Lietuvos supermiestas“ (7.6 proc.), reitingų kare įveikęs tuo pat metu rodomą „Tu gali šokti“ premjerą (6 proc.)
.

Neįtikino. Tas šeštadienis, kuris su Žvaigždžių duetais nulėmė visą pirmavimą, švente vadintinas nebent karštai tikinčių. Tada jau prie velykinio šventimo prijunkite ir Didįjį penktadienį – ką jau čia dabar – smulkinatės su tuo šeštadieniu (bet neprijungs, nes penktadienį LNK pralaimėjo). Didžiuma piliečių Šv. Velykas švenčia sekmadienį ir pirmadienį. Jei Žvaigždžių duetai nebūtų tokie sėkmingi, šis pranešimas spaudai apskritai nebūtų išvydęs šviesos.

Skaityk  LNK, DAINIUS KAZLAUSKAS IR EROTINĖS NUOTRAUKOS

Pritempta.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Rinka
Tags: , , , , , , , , , , , , ,

6 komentarai:

  1. ztkp.lt (Paulius) | 28 balandžio, 2011 at 16:33

    Biškį OT, bet gal kas gali paaiškinti, kodėl žmonėms yra taip sudėtinga parašyti žodį “VElykos” taisyklingai? :/ pilnas internetas…

    Please wait...
  2. jurga | 29 balandžio, 2011 at 10:13

    uagadugu, jusu sis pranesimas primena posaki ” mano bobute butu gyvenus jei nebutu numirus”. kas butu jeigu butu? yra kaip yra ir nieko nepadarysi.laimejo ta LNK ir tiek

    Please wait...
  3. uagadugu | 29 balandžio, 2011 at 11:49

    Jūs teisi. Laimėjo. Tik ne Velykas.

    Please wait...
  4. Simas | 2 gegužės, 2011 at 01:15

    labai įdomu kokie buvo reitingai per supermiesto superfinalą. Balsavo virš 500 tūkst. žmonių. kažkaip nelabai pamenu tokių skaičių balsavimų išskyrus paramos akcijas. Apskritai, kiek turi būti žmonių su nupirktom kortelėm/sąskaitom balsavimui, kad tiek “supilt”..?

    Please wait...
  5. bruno | 2 gegužės, 2011 at 13:17

    Simai, nemačiau niekur parašyta, kad 500k “unikalių” balsuotojų. sakykime, kad balsavo vienas vartotojas daugiau nei 6 kartus. užtenka 90k žiūrovų, balsuojančių. Jei balsuotų visi žiūrintys, būtų 3%. o ką? 🙂

    Please wait...
  6. Simas | 2 gegužės, 2011 at 14:16

    90k tokiam cirkui irgi nemažai.

    Please wait...

Palikite komentarą