RIMTAS REIKALAS: LTV PRINCO WILLIAMO VESTUVĖSE IEŠKOS SANTYKIŲ TARP VALSTYBIŲ

(Last Updated On: 2019-07-08)

Lietuvos radijas vakar visą dieną trimitavo apie tai, kad LTV balandžio 29 dieną transliuos britų princo Williamo ir jo sužadėtinės Kate Middleton vestuves.

BNS cituoja LTV direktorių Rimvydą Paleckį: “Tai bus absoliučiai visuomeninis, pozityvus, istoriškai motyvuotas ir tradicijų bei reginio prasme gražus reginys”. Pasak jo, dar nėra aišku, ar tiesiogiai bus transliuojamos visa vestuvių ceremonija, ir kas ją komentuos.

Norima, kad komentatorius gebėtų analizuoti Lietuvos ir Didžiosios Britanijos santykius bei ryšius, sakė televizijos vadovas.

“Per patrauklų renginį norime pakomentuoti, papasakoti tai, ką kokioje nors kitoje specifinėje laidoje nelabai kas gal ir pažiūrėtų, tačiau įsijungę transliaciją žmonės pažiūrėtų ir tai, kas yra naudinga mūsų abiejų valstybių santykiams”, – sakė R.Paleckis.

Valstybių santykiai – iki banalybės svarbūs, bet, jeigu atsiribosime nuo vyniojimo į misijos vatą, rasime labai aukšto bulvarinio lygio reginį. Jeigu norite, tokį haute couture atitikmenį – taip vadinamos aukštuomenės kronikos puošmeną. Šitoj vietoj LTV atsidurs vienoje vitrinoje su bulvarinėmis TV laidomis bei spalvotais ir su kultūra kultūros misionieriams niekaip nesiasocijuojančiais žurnalais, kurie eksponuos kadrus iš karališkosios poros savo pirmuosiuose puslapiuose (gal todėl LR bangomis transliuojamame tekste buvo ypač akcentuojama, jog LTV rodys šią ceremoniją pasiūlius Europos transliuotojų sąjungai (EBU), kurią LRT viešieji ryšiai dažnai pasirenka dingstimi, įrankiu, priemone ar atpirkimo ožiu). uagadugu nuomone, šalia to giliai Lietuvos ir Didžiosios Britanijos santykius bei ryšius lukštenančio tipo turėtų sėdėti dar ir kažkas, kurio charakteristikos turėtų atitikti Mantą Petruškevičių, Arminą Lydeką ir Juozą Statkevičių vienoj krūvoj. Ceremonija bus žiūrima ne dėl valstybių santykių, o dėl etiketo įdomybių, jaunosios šukuosenos užraitymų ir vedybų suknelės įmantrybių. Už bet kokią politiką bus svarbesni emociniai akcentai – milžiniško biudžeto muilo operos ženklai – koks giminių jautrus žvilgsnis, nevalingai išsprūdusi ašarėlė ar atodūsiais palydėtas ekskursas link princesės Dianos… Reiktų, kad tas žmogus gerai žinotų Londoną – pora iš Westminster Abbey lėtai ir, ko gero, atvirame automobilyje važiuos per gražiausias ir istoriškai prasmingas D. Britanijos sostinės vietas – bus apie ką šnekėti. Santykiai tarp valstybių? Gal… Bet nebent tie, link gediminaičių.

Skaityk  "NEIŠGALVOTI GYVENIMAI" vs "ŽIŪRIM, KĄ TURIM": DAR VIENA ANTRADIENIŲ LYGYBĖ

Beje, vestuves rodys ir Lietuvos ryto TV. Tiesa, ši televizija TV signalą gaus per Reuters informacinę agentūrą. Nenustebčiau, jei tie signalai bus skirtingi – tada šitokių ceremonijų mėgėjai galės rafinuotai perjunginėti kanalus išmaniuoju pirštu ir rinktis geresnius kameros planus.

Kadangi Reuters klientai yra ir kitos Lietuvos komercinės TV stotys, nenustebčiau, jei vestuves parodytų ir dar kas nors.

Tarkim, LNK galėtų pasisodinti komentatoriumi vieną savo firminių etikečių Vytenį Pauliukaitį, kuris, berods, ir yra tos aukščiau minėtos trijulės atitikmuo.

O TV3 pasitelktų savo etiketes – Vytautą Šapranauską su Jurijumi Smoriginu. Šančišku žodynu nuspalvintos karališkosios vedybos, hm…

Įdomu būtų…Sakysit, ne?

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, Visuomenė
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 komentarai:

  1. urvinis | 14 balandžio, 2011 at 10:36

    “… turėtų sėdėti dar ir kažkas, kurio charakteristikos turėtų atitikti Mantą Petruškevičių, Arminą Lydeką ir Juozą Statkevičių vienoj krūvoj. Ceremonija bus žiūrima ne dėl valstybių santykių, o dėl etiketo įdomybių, jaunosios šukuosenos užraitymų ir vedybų suknelės įmantrybių. Už bet kokią politiką bus svarbesni emociniai akcentai – milžiniško biudžeto muilo operos ženklai – koks giminių jautrus žvilgsnis, nevalingai išsprūdusi ašarėlė ar atodūsiais palydėtas ekskursas link princesės Dianos… Reiktų, kad tas žmogus gerai žinotų Londoną – pora iš Westminster Abbey lėtai ir, ko gero, atvirame automobilyje važiuos per gražiausias ir istoriškai prasmingas D. Britanijos sostinės vietas – bus apie ką šnekėti. “

    Trumpiau tariant- tai privalėtų būti Andrius Užkalnis.

    Please wait...
  2. zorge | 14 balandžio, 2011 at 11:00

    Butent ta pati pagalvojau. Uzkalnis cia sublizgetu…

    Please wait...
  3. uagadugu | 14 balandžio, 2011 at 11:48

    Va, va… O aš apie Užkalnį ir nepagalvojau. Kvailys.

    Please wait...
  4. Aurelijus | 14 balandžio, 2011 at 12:02

    Čekuolis gali viską.

    Please wait...
  5. bruno | 14 balandžio, 2011 at 12:58

    geras patarimas Lrytui. nes LTV vargu bau ar pasinaudos juo.

    Please wait...
  6. asas | 14 balandžio, 2011 at 13:42

    na va, jau ir TV3 apsiskelbė drauge su BBC rodysianti tiesioginę transliaciją

    Please wait...

Palikite komentarą