“PAVOGTA LAIMĖ”: KAIP LNK ZITA MINDŽIOJO TV3 ROLANDĄ

(Last Updated On: 2019-07-24)
Valda Bičkutė

Pavogta laimė © LNK

 

LNK jau pranešinėja apie savo tinklelio pakeitimus po Velykų. Apie juos – kiek vėliau. Šiame įraše tęsiu savo įrašų ciklą apie Pavogtos laimės nuveiktus darbus čia ir dabar.

Intriga įtempta – LNK Zita it piktas kryžininkas atakuoja TV3 Rolandą ir bando jam iš rankų išplėšti serialų gamybos monopolį.

Atakos įrankiu buvo pasirinkta VRS grupė, kuri ilgai (gal netgi kiek per ilgai) eksperimentavo su serialu Mano mylimas prieše. Nesisekė.

Antras bandymas buvo Pavogta laimė – trilerinio keršto fabulos pritvindyta istorija. Jai atlaisvinta 19.10 valandos pozicija, kurioje buvo sėsliai ir labai sėkmingai apsigyvenusi KK2. Todėl Pavogtos laimės laukė dvigubas iššūkis – mesti pirštinę TV3 Rolandui ir kartu įrodyti, jog ji nėra prastesnė, nei KK2.

Premjera buvo sėkminga – prieš TV3 Kelią namo laimėta 11.2: 9.2 (duomenys iš TNS). Vėliau turėjau pagrindo klausti, ar šis serialas iš tiesų tapo pirma rimta alternatyva R. Skaisgirio muilo operoms. Dar vėliau ši prielaida buvo praturtinta skepsiu dėl serialo žiūrovų amžiaus grupių.

Na, o dabar, baigiantis TV3 Keliui namo, suskaičiavau pastarosios savaitės intervalo 19.10-19.40 val. (kur serialai įplanuoti programoje) reitingų skaičius ir randu jau nemažą skirtumą, leidžiantį tvirtai pasakyti, kad LNK sėkmingai metė pirštinę R. Skaisgiriui. Laimėta 9.0: 6.9.

Ar susitvarkyta su antru iššūkiu – t.y. KK2 kokybišku pakeitimu, pasvarstysiu kitame įraše.

Na, o grįžtant prie pačios Pavogtos laimės privalumų ar minusų, pacituosiu vieno tinklaraščio komentatorių nuomonę: kas liečia trilerio fabulą – man tai naivu. Įkalčių tiek primėtyta, bet niekas niekaip nesuveda galų. Kaip sakoma, jau visos pakeliui vazos užkliudytos ir sudaužytos, bet visi apsimeta, kad nieko nenutiko. Daug nelogiškų ir pritemptų situacijų. Neveikia jokia ryški meilės linija, tik amžinai budi Norkutės personažo klimaksinė isterija. Pagrindinės herojės charakteris taip ir neatskleistas, motyvacija lupta iš debesų, ir kuo toliau, tuo labiau viskas susiveda į smulkias intrigėlės, panašiai, kaip „Mano mylimas prieše“.

Ir čia iškart jai papolemizuosiu – svarbiausia žiūrovų kiekis, o ne žanro tyrumas. Jeigu scenarijaus autoriams pavyko pakinkyti trilerio fabulą muilo operos reikmėms ir tokia proga serialas tapo žiūrimas, visi nelogiškumai ar pritemptumai tampa antriniai ir nereikšmingi. Kai pasižiūri kokią meksikietišką muilo operą, ten pritemptumų yra dar daugiau, bet jiems žiūrovas pasirašo ar gal, netgi būtent jų dėka būna prikaustytas prie foteliuko šimtams serijų.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, Rinka
Tags: , , , , , , , , , ,

3 komentarai:

  1. Ingis | 18 balandžio, 2011 at 14:51

    Visiškai sutinku su apžvalgos pabaiga.

    Please wait...
  2. Šypsena | 19 balandžio, 2011 at 12:27

    ‘LNK serialas pralaimi visose moterų amžiaus grupėse, išskyrus vieną – 55+. Tiesa, šitoje jau stipriai dominuojama.’ – uagadugu. Taškas. 6,9 ar 9 nėra taip reikšminga, kai įvertini amžiaus grupes. Antra, 6,9 ar 9 nėra per daug reikšminga, jei LNK seriją perka turbūt už 8 000 Lt, o TV3, tam tikromis žiniomis, gal tik už 1 000 Lt. O trečia, čia susidarė tokia situacija, kai reikia blogą lyginti su dar blogesniu – iš dviejų blogų kurio reitingas didesnis? Ir lietuviškiems serialams iki meksikietiškų… deja, kaip iki Mėnulio.

    Please wait...
  3. sdfg | 20 balandžio, 2011 at 03:31

    Gal kas žino kiek tie procentai bus pavertus pinigais? Kiek LNK gautų mažiau jeigu žiurėtų ne 9 o 7%?

    Please wait...

Palikite komentarą