KOMENTATORIAUS RUBRIKA: KIAULIA APIE NEIŠVENGIAMĄ TAUTOS KERŠTĄ IGNORUOJANT

(Last Updated On: 2019-07-08)

Šapranauskas pastaruosiuose “Chorų karuose” buvo, išvertus anglišką frazę, su ugnimi užpakalyje.

HIperaktyvus, šokinėjantis, kur reikia ir nereikia, tikrai juokingas, kartais besisvaidantis aliuzijomis į savo garsiąją svogūninę istoriją. Tai Jurkutės pastabą: “Ką tu rūkai?” nuryja, tai su gesintuvu savo promiles pasimatuoja…

Priminė man legendinės Amy Winehouse dainos “Rehab” žodžius:

They tried to make me go to rehab but I said “no, no, no”
Yes I’ve been black but when I come back you’ll know, know, know

Šapras grįžo pabrėžtinai šmaikštus, energingas ir linksmas, bet vis dėlto, reitingai įrodė tai, ką nujaučiau – mūsų tauta nėra tokia jau buka ir tamsi, kaip kartais norima parodyti.

Jeigu jau tiesioginiame eteryje susivarei, tai būk geras, tiesiog atsiprašyk. Nereikia sąmokslo teorijų, išvedžiojimų, raganų medžioklės. Tiesiog atsiprašyk. Žiūrovas – ne policininkas. Jis alkotesterio neįbruks, laidos vedėjo teisių neatims. Jeigu gražiai ir nuoširdžiai atsiprašysi, tai netgi greitai atleis.

Bet mes nemėgstame, kai iš mūsų bando daryti kvailelius.

Ir anksčiau ar vėliau atkeršijame.

Ignoruodami.

Please wait...
Kategorijos:  Komentatoriaus rubrika, Laidos, Personalijos, Visuomenė
Tags: , , , , , , , ,

13 komentarai:

  1. kritikas | 13 balandžio, 2011 at 09:24

    labai geras komentaras! teisingai – protingi žmonės nemėgsta, kai juos “durnina”. tik bėda, jog tokie vis rečiau ir rečiau įsijungia televizorių. matyt, tai ir norėta pasakyti fraze “atkeršyjame ignoruodami”. tačiau televizija orientuojasi į mases, o masės dažniausiai pakimba ant pigių triukų ar suvaidintų ašarų. šiuo atveju atsiprašymas būtų prilygęs prisipažinimui. žiūrovai tai būtų supratę, tačiau visas tas šou buvo daromas tikrai ne jiems, o reklamos užsakovams, kurie pamatę neva girtą vedėją, ne juokais sukilo. tai yra vienintelis ginklas, kuris dar gali kažkiek suvaldyti televizijuose tvyrančią savivalę ir chaosą. lieka tikėtis, kad jų nepaperka tie “pigūs triukai”. tuomet galima tikėtis ir laidų pagerėjimo. nors niekuomet nepadarysime nė per pusę tokios kokybės laidų kaip vokiečiai, britai ar amerikiečiai, tačiau smagu būtų bent jau siekti to, o ne kurti “krivickiškus formatus”, kurie ugdo tik du jausmus – pyktį ir baimę.

    Please wait...
  2. uagadugu | 13 balandžio, 2011 at 09:34

    kritikas<<< Manau, kad Kiaulia omeny turėjo vis gi "mases", o ne taip vadinamus "protingus žmones".

    Please wait...
  3. Siaip sau | 13 balandžio, 2011 at 09:47

    Aš tai manau, kad TV3 visiškai dzin 🙂 reitingas vistiek svyruoja apie 10 procentų, praitą sekmadienį sulaukta 42 000 balsų (o tai žinant virš 40000 Lt), ir pan. O be to ignoruotų tai užpraitą sekmadienį nebūtų buvęs reitingas 12:9 🙂

    Please wait...
  4. uagadugu | 13 balandžio, 2011 at 09:52

    Užpraeitą sekmadienį žiūrėjo, nes buvo įdomu, kaip jaučiasi po penktadienio.

    Please wait...
  5. Liutauras | 13 balandžio, 2011 at 12:53

    uagadugu, jau kažkada klausiau, bet gal nepastebėjau atsakymo – ieškau skaičių, kurie patvirtintų ar paneigtų faktą, kad TV žiūrėjimas mažėja

    kokia yra TV metrų (ne)žiūrėjimo tendencija? t.y. kiek vidutiniškai valandų daugiau/mažiau žiūri Lietuvos liaudis?

    Please wait...
  6. bruno | 13 balandžio, 2011 at 15:05

    Liutaurai, netiesa, kad mažėja. skaičiaus neturiu, bet tendencija tokia: penetration didėja (nes daugėja kanalų ir stočių – palydovas, mobilus, web ir pan), o ir žmonės daugiau laiko praleidžia su TV (ir web), kokia jo atmaina bebūtų. atskirų, kai kurių stočių žiūrimumas mažėja, bet tai sietina tik su tuo, kad pačių kanalų (ir stočių) skaičius žvėriškai auga – nuo video podcastų iki per itunes perkamų serijų ar galimybės žiūrėt youtube/kažką tiesiai per televizorių. nes TV nemirė, technologijos atėjo į TV. check smart tv by samsung, pvz:)

    Please wait...
  7. Liutauras | 13 balandžio, 2011 at 15:46

    bruno, kas turi skaičius ir kodėl jų neskelbia? nuomonių esu girdėjęs į abi tendencijos puses

    Please wait...
  8. Liutauras | 13 balandžio, 2011 at 15:49

    beje, mirsiu, bet nepatikėsiu, kad TV metrai šiandien jau fiksuoja podcast’ų ar, pvz. “TV3 WebTV” žiūrėjimus 🙂
    kažkodėl įtarčiau, kad skaičiai rodytų akivaizdų mažėjimą, todėl tai ir neskelbiama

    Please wait...
  9. Liutauras | 13 balandžio, 2011 at 15:52

    dar pasiknaisiojau – nelabai suprantu, kodėl turint pirminius TV metrų duomenis reikia daryti gyventojų apklausą, kiek jie praleidžia prie TV?
    pvz. – http://www.lrytas.lt/-12158728241213916622-lietuvos-gyventojai-prie-televizori%C5%B3-ekran%C5%B3-praleid%C5%BEia-ma%C5%BEiau-laiko-nei-latviai-ar-estai.htm

    Please wait...
  10. Liutauras | 13 balandžio, 2011 at 15:55

    ir pabaigai dar vienas kurioziškas klausimas – ar bent vienas TV metrų įrenginys stovi būste, kuriame nėra TV? juk tai statistikos objektyvumui būtų reikalinga, ar ne?

    Please wait...
  11. demo | 13 balandžio, 2011 at 16:31

    Liutauras uždavė daug klausimų. Formaliai vienas atsakymas aiškus. Lietuviškų TV žiūrimumas mažėja. Dėl to lūpas kandžioja TV galvos, bet skaičiai rodo aiškias tendencijas. Skauda, nes mažėja būtent vidutinio amžiaus su pajamom žiūrovų kiekis. Jiems bet ko neįbruksi, o ir prie TV jie vakarais ištisai nesėdi. Yra kitų šaltinių. Perėjimas prie skaitmenos situaciją dar pablogins.

    Please wait...
  12. bruno | 13 balandžio, 2011 at 18:24

    Liutaurai, skaičius aš esu matęs. ir žinau juos. bet neveltui jų google nerasi, ar ne taip?

    Please wait...
  13. TNS | 14 balandžio, 2011 at 13:55

    Liutaurai, skaičius turi TNS ir jų klientai:)
    Taip pat nemažai duomenų pateikiama TNS interneto puslapyje http://www.tns.lt/lt/ziniasklaidos-tyrimai-tv-auditorijos-tyrimas-duomenys
    Be to, kasmet viešai skelbiamos žiniasklaidos tyrimų apžvalgos, kurias galite rasti čia:
    http://www.tns.lt/lt/ziniasklaidos-tyrimai-metine-ziniasklaidos-tyrimu-apzvalga
    2010 m. apžvalgos 13 p. pateikiami detalūs TV žiūrėjimo trukmės duomenys, jų palyginimas su ankstesnių metų duomenimis. Jei trumpai, tai TV žiūrėjimo trukmė nors ir nežymiai, bet auga. Pagal prie TV praleidžiamo laiko trukmę esame maždaug Europos šalių „vidurkis“. 2010 m. vienas LT gyventojas prie TV praleido 3 val. 27 min. – 1 minute daugiau nei 2009. Kita vertus, nuolat auga TV žiūrėjimo „išsibarstymas“, kai didėjant TV kanalų pasirinkimo galimybei vis daugiau laiko praleidžiama žiūrint kitus, ne didžiuosius nacionalinius kanalus.
    TV metrai fiksuoja TV žiūrėjimą namuose, per televizorių. Web TV žiūrėjimui matuoti šiuo metu yra testuojama kita auditorijos matavimo technika. TV metrai montuojami tik tuose namuose, kuriuose yra bent vienas veikiantis televizorius. Ar galėtumėt pakomentuoti, kokia prasmė tiriant TV auditoriją montuoti TV metrą namuose, kur nėra televizoriaus? Prie ko jį „statyti“? TNS atlieka kitą – Establishment – tyrimą, kurio duomenys rodo, jog televizorių turi 98,7 proc. namų ūkių. Šis skaičius yra pakankamas bendram TV žiūrėjimo lygiui įvertinti.
    Jūsų cituojamoje nuorodoje į LRyto straipsnį pateikiami TV metrų duomenys. Tik straipsnis ten senas, 2008 m., o duomenys – 2004-2007 m. Kodėl ten kalbama apie gyventojų apklausą, negaliu pasakyti. Žurnalistai kartais klysta
    Puslapyje http://www.tns.lt yra nurodyti kontaktiniai asmenys, atsakingi už konkretų media projektą: galite drąsiai kreiptis – jei jus domina bendro pobūdžio informacija, tikrai mielai ja pasidalinsime arba patarsime, kur ją rasti.

    Please wait...

Palikite komentarą