“KAS NORI NUŽUDYTI MIĄ?” PIRMA SERIJA: REITINGAI NEDŽIUGŪS

(Last Updated On: 2019-07-24)
Mia TV3 seriale "Kas nori nužudyti Mią?"

Kas nori nužudyti Mią? © TV3

 

Pavogta laimė meilė: Kas nori nužudyti Mią? preliminarus reitingų rezultatas 9.0: 6.0 (duomenys iš TNS).

Gerai įsisukęs LNK serialas nė nebando sumažinti apsukų, o TV3 pompastiškai reklamuota muilo opera su realybės šou elementais niekuo nenustebino. Beje, realybės šou, išskyrus tikrų Mios, Atlantos ir Marijaus Mikutavičiaus inkliūzus, nepastebėjau.  Kas nori nužudyti Mią? yra tikrių tikriausias trilerinės fabulos serialas, kurį pagal šio žanro dėsnius reiktų ir vertinti.

Nebuvo visai blogai. Siužetas vystomas pasitelkus retrospektyvinę formulę – jis pasakojamas kalėjimo kameroje nežinia kodėl atsidūrusio privataus detektyvo Rimo (akt. Aleksas Kazanavičius) lūpomis. Detektyvas pirmoje serijoje dėsto apie pirmąjį Mios žudymą ir prisimena savo veiksmus. Siužetas vystosi greitai, o jį prisotina viena po kitos nutinkančios neaiškybės ir paslaptys.  Šalia ašinio klausimo, kas nori nužudyti Mią, žiūrovas dar turėjo sau laužyti galvą, kodėl privatus detektyvas atsirado kalėjime, o pats privatus teisėsaugininkas savo ruožtu vis save sadistiškai kankino, kad jis kažko nesupranta ir kažkas čia ne taip. Klausinėjančiojo tardytojo asmenybė taip pat neatskleista – matosi tik diktofonas ir ausies kraštelis.  Klausimas serijos pabaigoje – o kas tie jie?

Ši visa mistika taiko į film noir stilistiką. Dabar tarsi ir norėtųsi leptelti nusivalkiojusią tiesą, kad film noir detektyvai taip ir liko kino gurmanų maistu, niekuomet neįtikdami pačiai plačiausiajai auditorijai – ta tamsi faktūra paprastoms, linksmoms, nuoširdžioms, geranoriškoms, neciniškoms širdims netinka. Tačiau tektų nusikąsti liežuvį – po Twin Peaks ar Lost, šitas dėsnis kaip ir negalioja. Tačiau ir vieno, ir kito serialo pirma serija būdavo pritrenkiančiai stipri. Ir jau tikrai ne keliolikos minučių, kaip Kas nori nužudyti Mią?, o atvirkščiai – ilgesnio formato.

Skaityk  RŪTA MIKELKEVIČIŪTĖ vs RŪTA JANUTIENĖ: SPERMOS RIBOŽENKLIAI PRALAIMI NITRATAMS MORKOSE

Lyginu su Pavogtos laimės pirma dalimi, kurioje nebuvo paslapčių, bet ir be jų ši muilo opera užkabino daug stipriau – kitas serijas norėjosi žiūrėti. Nes siužetas pasakojo esminius dalykus – čia tilpo ir dramatiškas paprastos merginos išgelbėjimas nuo chuliganų; persikūnijimas į karalaitę prabangiuose rūmuose; nėštumas; skausmingas sužinojimas, kad princas iš tiesų yra negailestingas žudikas; bandymas princesę nužudyti numetus nuo tilto… Daug įvykių.

Kas atsitiko naujajame Rolando Skaisgirio manufaktūros seriale? Prastai dirbo Mios garsistas, gražiai sudužo stiklinė, tarsi kažkas ir kėsinosi į Mią, nežinia kodėl privatus detektyvas atsidūrė kalėjime, ant jo užpyko žmona.  Tokie įvykėliai…

Serialas filmuojamas pažangesne technika, nei Kelias namo.  Vaizdelis daug gražesnis – jo kultūra bandoma prilygti Pavogtai laimei.

Kas tą Mią nori nužudyti? Aišku, kad Atlanta.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, TV istorija
Tags: , , , , , , , , , , , , ,

8 komentarai:

  1. skirtumas | 27 balandžio, 2011 at 15:47

    “Aišku kad Atlanta” ;)))) ghghghghghghghghghgh ;))))

    Please wait...
  2. Ingis | 27 balandžio, 2011 at 16:01

    http://img251.imageshack.us/img251/4931/meshkaaa.jpg

    Please wait...
  3. uagadugu | 27 balandžio, 2011 at 16:07

    Geras.

    Please wait...
  4. Fishas | 27 balandžio, 2011 at 16:38

    Uagadugu, antras zodis siame straipsnyje turetu buti “laimė”, o ne meile 🙂

    Please wait...
  5. uagadugu | 27 balandžio, 2011 at 17:23

    Taisau jau, taisau…:)

    Please wait...
  6. skridus | 27 balandžio, 2011 at 16:41

    to Fishas:
    na kaip nesupranti – taigi pavasaris…

    Please wait...
  7. Nerijus | 27 balandžio, 2011 at 19:22

    manau, tokie reitingai bus, galėtų vietoj “Naisių vasaros” rodyti, būtų didesni reitingai:)

    Please wait...
  8. V | 27 balandžio, 2011 at 22:12

    subjektyviai dziaugiuosi reitingais 😉

    Please wait...

Palikite komentarą