DIDIEJI LNK KLAIDINIMAI MAŽOJE TV PROGRAMOS ERDVĖJE

(Last Updated On: 2019-07-08)

Vėl turiu grįžti prie šios temos, nors ji man, dievaži, yra ne tik nusibodusi, bet ir įkyrėjusi iki gyvo kaulo.

Jau vakar rašiau apie pavasarinio tinklelio LNK piruetus.

Priminsiu įvykių chronologiją. Pirmadienį iš ryto LNK išplatino pranešimą spaudai apie savo po Šv. Velykų darysimus pakeitimus programoje. Tą pačią dieną, dirstelėjęs į TV3 kitos savaitės tinklelį, patalpintą kanalo žiniasklaidai dedikuotame skyrelyje Viasat Press, radau TV3 pakeitimus.

Kitą rytą žiniasklaidai išplatintoje LNK programoje jokių permainų nebuvo – t.y tinklelis buvo analogiškas ankstesnei savaitei. Turėjau pagrindo apie tai rašyti.

Tačiau šiandien, atsivertęs LNK svetainės programos skyrelį, radau naują tinklelio variantą, o pasiteiravęs draugiškos žiniasklaidos, sužinojau, jog vakar, į pavakarę atsiųstas kitas programos variantas (uagadugu šį kartą nėra gavęs jokio varianto, nors anksčiau jis man būdavo siunčiamas bent jau pačiam paskutiniam iš visų suinteresuotų žiniasklaidininkų). Kuriame jau matosi didžioji dalis tinklelio pakeitimų, anonsuotų spaudos pranešime – t.y. Pavogta laimė iškelta į aštuntą valandą.

Šita visa keista judesių kvazimechanika man būtų natūrali, jei pirma į viešumą būtų buvusi paleista neteisinga programa, po to būtų atsitikęs spaudos pranešimas, kuriame įžvelgčiau kūrybinių kančių padiktuotą permainų ženklą, o vėliau suformatuotą jų rezultatą – naują programą.

Kas atsitiko dabar? Pranešimas spaudai atitaria antrą programos variantą, bet formaliai nėra klaidinantis net ir pirmo (neteisingo) programos varianto atveju, nes formuluotėje po Šv. Velykų nėra indikacijos iškart – t.y. į iškart po Šv. Velykų prasidėsiančią savaitę Todėl galiu galvoti, kad jį rašydama LNK jau žinojo, jog bus du programos variantai – klaidinantis ir tikras, o todėl abiems pritaikė tekstą.

Kam reikalingas toks klaidinimas? Tik konkurentams. Jei tai nėra techninė klaida, randu vienintelį logiškai paaiškinamą motyvą – juo LNK bandė išprovokuoti TV3 padaryti savo desperado – atkeisti atgal programą – t.y. naują serialą Kas nori nužudyti Mią? perplanuoti į 19.10 val.

Skaityk  VELYKOS PER TV: PILDANT TUŠTUMĄ

Ką LNK būtų dariusi tada, nežinau. Viena aišku, kad, jeigu mano hipotezė teisinga, tai TV3 nepasirašė, o LNK padarė tai, ką padarė. T.y. abi televizijos ir toliau serialą kloja ant serialo – aštuntą valandą, o kriminalinę publicistiką rodys dar ankstesniu, vaikams labiausiai tinkamu laiku – 19.10 val.

Beje, kertu lažybų, jog kitą savaitę kai kurių net ir labai didelių žurnalų ir laikraščių priedų skaitytojai bus nustebinti. Nes savo puslapiuose pamatys neteisingą LNK programą. Tą pirmąjį, klaidinantį variantą.

Tai ir bus tas tikrasis, materialus ir apčiuopiamas visų klaidinimų rezultatas.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Rinka
Tags: , , ,

Vienas komentaras:

  1. fox | 25 balandžio, 2011 at 02:32

    LNK jau visai savigarbos nebeturi. Jei TV3 daro pakitimus savo tinklelyje tai ir pranesa is anksto spaudai bei ziurovams,o LNK tik moka nukopijuoti. Visi didieji Lietuvos televiziju kanai jau savaite iki svenciu pateike internete programas ka rodys po ju-aisku isskyrus LNK. Ne jau tiek bijo TV3 kanalo? Galetu pabandyti savo varianta. O gal pasisektu ir reitingai butu ju naudai.Nors vargu ar tai imanoma.

    Please wait...

Palikite komentarą