SAVAITGALIO SPORTO SKAIČIAI: RANKINIS, “ŽVAIGŽDŽIŲ DIENOS” IR BERANKIS

(Last Updated On: 2019-07-30)

Praėjęs ilgasis savaitgalis buvo gausus ne tik Nepriklausomybės atkūrimo dienos šurmulio, bet ir neeilinių lituanistinių sporto įvykių

Čia norėčiau apžvelgti jų žiūrimumą. LRT labai nustebino, nuėmusi savo, anot bitinukų ceremonijos geriausią sezono laidą Ateities lyderius ir vietoj jų programoje ketvirtadienio vakarą parodžiusi kadais Lietuvos sportą garsinusio, bet pastaruoju metu gerokai nustekento rankinio varžybas.

Tiesa, rankinis buvo geriausias, kokį Lietuvai šiais laikais su lietuviais galima parodyti – t.y. jos vyrų rinktinės rungtynės Europos vyrų čempionato atrankoje prieš gerokai geriau Europoje kotiruojamą Rumuniją. Reitingai nebuvo ypač imponuojantys – 1.6 procento (t.y. apie 40 tūkst. žiūrovų) (duomenys iš TNS), bet, antra vertus, prieš savaitę čia rodyti Ateities lyderiai rinko 2.3… Ne ką daugiau… O misijos – ne ką mažiau.

Kiti ženklesni įvykiai atsitiko trečiadienį ir juos rodė iškart du kanalai. Pirmos buvo LKL Žvaigždžių dienos 2011, kurias transliavo Lietuvos ryto TV ir Sport1.

1.6 reitingo procentų, kiek surinko Lietuvos ryto TV, gal kam sukels ironišką šypseną, bet jų dėka kanalas tas tris valandas dominavo tarp mažesnių TV stočių, bet ir gerokai aplenkė BTV, bei buvo lygi PBK – taigi, praktiškai buvo ketvirtuoju nacionaliniu. Apskritai, ir pagal visos dienos auditoriją tą šeštadienį Lietuvos ryto TV beveik nenusileido BTV ir PBK.

Na, bet, aišku, nepaslėpsi,- kai šį renginį rodydavo LTV, pastarosios reitingai šokteldavo ir iki 6-8, kas yra daug daugiau, nei Lietuvos ryto TV1.6…

Žvaigždžių dienas sinchroniškai rodžiusios Sport1 reitingai tas tris valandas buvo 0.5 procento, kas nėra mažai šiai riboto matomumo televizijai.

Kiek paslėptas, nes nedaug afišuotas, bet tikrai didelis įvykis Lietuvos sportui buvo Ričardo Berankio dvikova su devintąja pasaulio rakete prestižiniame Indian Wells turnyre Kalifornijoje. Ją puikiu laiku, šeštadienį, devintą vakarą vakaro tiesiogiai sinchroniškai rodė jau Viasat Sport Baltic ir Sport1. Na, bet, gaila, kad, įtariu, mažai kas apie ją žinojo – Sport1, išskyrus savo interneto svetainę, berods, apskritai turi ribotas galimybes išreklamuoti tokias iš anksto niekaip nesuplanuojamas sporto įvykių transliacijas, na, o Viasat Sport Baltic interesams tarsi ir turėtų būti pajungtas TV6 ir TV3 eteris, bet šiuo atveju, judesių nepastebėjau (pataisykite, jei klystu).

Skaityk  "VIASAT": "SPORT1" VIETA - PIGIAME PAKETE

Na, o bendras reitingas per abi televizijas buvo pusė procento, kas reiškia, kad mažai išreklamuotas teniso varžybas per menkesnio matomumo kanalus žiūrėjo vidutiniškai vienas žmogus iš 200 Lietuvos gyventojų.

Nėra blogai, nors, kai dar prieš savaitę R. Berankį rodė TV1, žiūrėdavo ir 4-6 iš 100.

 

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Rinka, Sportas
Tags: , , , , , , , , , , , , ,

2 komentarai:

  1. Tadas | 16 kovo, 2011 at 17:47

    Ją puikiu laiku, šeštadienį, devintą vakarą 🙂

    Please wait...
  2. uagadugu | 16 kovo, 2011 at 17:56

    Pataisyta.

    Please wait...

Palikite komentarą