“PAVOGTA LAIMĖ”: PRIEŠTARINGA SĖKMĖ

(Last Updated On: 2019-07-30)
Valda Bičkutė, Pavogta laimė

Pavogta laimė © LNK

 

Jau daugiau kaip mėnesį LNK su Pavogta laime yra metusi iššūkį savo mirtinam priešui TV3 toje pozicijoje, kur praimtaimui kojos dygsta – 19.10 – 19.40 pozicijoje. Tiesa, tas intervalas nėra tikslus – televizijos minutę kitą vis slankioja serialų pradžios ir pabaigos laikus.

Pavogta laimė čia nepasiekia tų aukštumų, į kurias pirmą sezono pusę reguliariai užsikabarodavo KK2, tačiau su TV3 kanalo Keliu namo kovoja garbingai.

Kol kas laimima 9.7: 8.6 (TNS duomenys iki kovo 10 d.). Skirtumas labai nedidelis ir būna vakarų, kai TV3 serialo kreives vingiuoja aukščiau, tačiau žinant, su kokia desperacija LNK jau antrą sezoną bando pralaužti televizinės beletristikos frontą ir pastatyti į vietą Rolandą Skaisgirį, ponia Zita gali būti patenkinta.

Tiesa, uagadugu nepalieka įspūdis, kad trilerinė serialo scenarijaus fabula vis dėl to buvo tinkamesnė vėlyvesniam laikui – tarsi LNK būtų iš pradžių planavusi jį rodyti ten, kur dabar perkėlė KK2, o po to netikėtai persigalvojo.

Tiesa, nors Pavogta laimė ir laimi prieš Kelią namo pagal bendrą žiūrovų skaičių, rasime kiek prastesnius rodiklius, jei lyginsime auditorijos komercinį perspektyvumą. TNS duomenys duoda tokį stebuklingą rodiklį, kuris anglų kalba vadinamas affinity – tai koeficientas, kurio pagalba apskaičiuojamas tam tikrų žiūrovų grupių didžiausias patrauklumas reklamdaviams. Kaip žinia, Lietuvoje siaučia jaunimo kultas, o reklamos agentūros labiausiai vertina tą TV produkciją, kuri pritraukia didesnį moteriškos auditorijos dėmesį. Galima tai pavadinti janatviško matriarchato nuostatų tyliu įsigalėjimu. Štai čia Pavogta laimė ir pralaimi. Mano jau minėtas affinity rodo, jog LNK serialas pralaimi visose moterų amžiaus grupėse, išskyrus vieną – 55+. Tiesa, šitoje jau stipriai dominuojama. Bet tik šitoje.

Skaityk  ROMAS MIRONAS: BRAVŪRIŠKAI

Bet nenurašyčiau šitos specifinės situacijos serialo silpnumams. Pavogta laimė atrodo dar visai neblogai, lyginant su kitkuo tame pačiame kanale – koks neseniai debiutavęs Jausmų miestas yra apskritas serialų rekordininkas, pagal vyresnio amžiaus moterų simpatijas laimintis netgi prieš LTV Gimines po 20 metų.

O ir apskritai, tai – bendras LNK programos bruožas. Panašu, kad kažkieno visa lemiantis skonis orientuotas  į tą pusę.

Temą apie serialų auditorijos specifiką tęsime.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, Rinka
Tags: , , , , , , , , , , , ,

12 komentarai:

  1. sat to nida | 16 kovo, 2011 at 18:07

    uagadugu, o gal žinote kaip sekasi BTV su “Nerealiom namų šeimininkėm” ?

    Please wait...
  2. sat | 16 kovo, 2011 at 18:09

    uagadugu, o gal žinote kaip sekasi BTV su “Nerealiom namų šeimininkėm” .?

    Please wait...
  3. uagadugu | 16 kovo, 2011 at 18:13

    Stebiu. Rašysiu po kurio laiko. Štai ankstesnis įrašas apie šią laidą, jei dar nesate skaitę: https://uagadugu.lt/2011/03/btv-dabar-jau-dar-ir-bobu-tv/

    Please wait...
  4. dyja | 17 kovo, 2011 at 13:40

    geriausiai apie si seriala (mano manymu – beviltiska visom prasmem) parode vakarykste “Dar paziuresim” – super:) , luzau is juoko:)

    Please wait...
  5. Ingis | 17 kovo, 2011 at 14:18

    Sakyčiau, labai keista vaidyba „Pavogtoje laimėje“, ypač Bičkutės. Visai surobotėjo. Jos klausia ko nors, o ji dešimt sekundžių tik spokso kraują siurbiančiu žvilgsniu iš po plaukų, žiūri tarsi ožka iš karklyno, a paskui tik kryp galvikę ir vos ne vos išspaudžia frazę sustangintų balsų. Šitą vaidybos manierą gerai pagavo Valiukaitė laidoje „Dar pažiūrėsime“. Kas liečia trilerio fabula – man tai naivu. Įkalčių tiek primėtyta, bet niekas niekaip nesuveda galų. Kaip sakoma, jau visos pakeliui vazos užkliudytos ir sudaužytos, bet visi apsimeta, kad nieko nenutiko. Daug nelogiškų ir pritemptų situacijų. Neveikia jokia ryški meilės linija, tik amžinai budi Norkutės personažo klimaksinė isterija. Pagrindinės herojės charakteris taip ir neatskleistas, motyvacija lupta iš debesų, ir kuo toliau, tuo labiau viskas susiveda į smulkias intrigėlės, panašiai, kaip „Mano mylimas prieše“. Serialas geras tuo, kad čia nevaidina V. Matačiūnaitė.

    Please wait...
  6. Šypsena | 17 kovo, 2011 at 15:57

    Manau, lietuviški serialai – mūsų gėda. Kuo galiu pagrįsti tokią griežtą nuomonę? Tik žiūrint serialus galima matyti – žmonių, juos darančių ir juose vaidinančių, mąstysena, pasaulio suvokimą. Kiekviena TV laida – tai žvilgsnis į gyvenimą per tam tikrą Prizmę: kriminalinę, pašaipiai bulvarinę, ironiškai sarkastišką ir t.t. TV laidas darantys visada gali išsisukti – tai ne mes, laidoje mes tik taip vaidiname, tik taip sutirštiname, taip vaipomės… Tai tik prizmė į gyvenimą, kurios vartotojams reikia. O su serialais kitaip. Jie rodo visą GYVENIMĄ, požiūrį į GYVENIMĄ. Todėl žiūrėdamas serialą supranti, kaip serialo scenaristai, režisieriai, aktoriai supranta gyvenimą, kaip jį įsivaizduoja – taip nykiai, lėkštai, bambukiškai. Visokie atsikalbinėjimai – tai chaltūra, atsainus darbas, ėdalas prasčiokams – ne į temą. Nes kas taip neįsivaizduoja gyvenimo – tokių serialų nesukurs, niekaip negalės, strigs kąsnis gerklėje. Normalus žmogus, panašiai kaip Ingis, tiesiog klaus: kokį š…, durniai, darote? kur jūsų galvos? Jei tokie serialai priimtini ir kuriami, vadinasi, juos kuriantys ir juos laiminantys TV vadovai – tik taip lėkštai supranta gyvenimą. Taip nykiai ir bambukiškai. Ir nieko čia dėti pinigai. Pinigai – tik begalvių ir netalentingųjų pasiteisinimas. Atseit, viską darome dėl pinigų, o į visą kitą nusispjauti. Tokiu atveju LNK ir TV3 vadovai turėtų visa tai paprastai pasakyti savo verslo savininkams, Lietuvoje Mockui, Kurlianskui. Kaip šie reaguotų? Verslo savininkams, nors ir neįgudusiems TV ‘menuose’, visgi toks požiūris būtų atgrasus. Joks rimtas savininkas nesutiks daryti š…, jei galima daryti geriau. Kam daryti š…? O daryti geriau galima. Arba jūs visi tikite, kad toks apgailėtinas mąstymo lygis, kurį demonstruoja serialų scenaristai ir režisieriai, – tai aukščiausia, kas įmanoma Lietuvoje. Aukščiausias GYVENIMO SUVOKIMO lygis. Ne, lietuviai – nėra tokie bambukai. Vieną iš didžiausių MĮSLIŲ: kaip mūsų ‘intelektualai’ (daug filmų matę režisieriai ir daug knygų prariję scenaristai šlekikai ir pan) gali gaminti vizualinę produkciją, kuri nepranoksta ‘Mėslitos’ dešras ryjančių valstiečių poreikių? Čia pasireiškia tas giluminis, kone dvasinis ‘intelektualų’ ryšis su liaudimi?

    Please wait...
  7. Šypsena | 17 kovo, 2011 at 16:02

    uagadugu, gal pratęsiam diskusiją? 😉 Tu turi vieną priemonę…

    Please wait...
  8. uagadugu | 17 kovo, 2011 at 19:42

    Šypsena, geriau pasiginčyk su Tikru lietuviu komentare po šiuo įrašu: https://uagadugu.lt/2011/03/komentatoriaus-rubrika-df-apie-gimines-po-20-metu-ir-tv-kanala-wild/. Įdomu, kaip seksis…:)

    Please wait...
  9. V | 17 kovo, 2011 at 21:32

    to Šypsena. Vienok naivumas neišpasakytas… Dėl Mockaus ir Kurliansko.. Seniau valstiečiai apie karalius panašiai sakydavo: “Karalius geras, jis gi nežino mūsų bėdų..” Šiuo atveju bėda tame, kad nusiš… visiems ant produkto kokybės, jei babkes neša- GERAI, neneša – BLOGAI. That’s it. Labai simply gyvenimas. Manote, kad nuėjus ir pasakius Mockui, žiek kokį čia š.. varai.. pasaulis pasikeistų, būtų migom atkeista ZIta ir padarytos reformos? VAIKAI… NEs, greičiausiai pažiūrėtų tas MOckus į tave pro kirpčiukus ir pasiūstų atgal iš kur atėjai, direktoriaus vietos neduotų, nes jas gauna tie, kurie skaičiuoja reitingus, nosis prie tv ir kiek reklamos sutrauks i projektą.

    Please wait...
  10. uagadugu | 17 kovo, 2011 at 21:58

    Cinikas, Jūs esat, V. Šypsena buvo įsitikinęs, kad Mockus su Kurliandskiu yra kovotojai už dvasingumą bei tautos gerinimą kartu su begaliniu pozityvinimu. Užmušėt žmoguje geriausia, ką jis gali turėt – beribį tikėjimą geru viršininku.

    Please wait...
  11. Šypsena | 18 kovo, 2011 at 16:46

    V. ir uagadugu, abu esate negatyvūs 🙂 Mockus buvo vienas iš gabiųjų, savitai mąstančių verslininkų, iš dalies turbūt išliko. Todėl išaiškinus jam problemą, nemanau, kad sakytų: toliau darykite š… Verslininkai dažniausiai yra protingesni už samdinius, todėl jie ir verslininkai. 🙂

    Please wait...
  12. V | 18 kovo, 2011 at 23:54

    Miela ar MIelas Sypsena, verslininkai, o ypac verslininkai su pinigais, zino is kur jie atsiranda ir del svento reikalo, jei tai nenesa pinigu saves neaukos.. Nu, jezzz ir is kur dar cia pas mus toks naivumas. Noreciau kada paziureti i jusu akis.. VIen tam, kad pamatyti naivuma. 🙂

    Please wait...

Palikite komentarą