Į PIEVAS APIE “KELIO NAMO” MILIJONUS

(Last Updated On: 2019-07-29)
Serialo "Kelias namo" kadras

Kelias namo © TV3

 

Jau buvo uagadugu klausiančių apie tris Rolando Skaisgirio milijonus. Kur jau – šitiek už serialą. Respublika rašė.

Kadangi straipsnis paskelbtas tą rytą, kai turėjo būti svarstoma interpeliacija ministrui, tai ir požiūris į jį, na, toks – patys suprantat… Straipsnį turiu omeny. Ministro nepažįstu, su aplinkosauga turiu labai mažai bendro – nei miško, nei pievos, nei upelio, o svetimuose plotuose nesilankau.

Tiesa, trys milijonai ten staiga tapo jau tik milijonu su vienu labai konkrečiu pavadinimu. Šneka eina apie serialą Kelias namo.

Kas yra milijonas serialui? Kelio namo tipo serialui tai yra sąmata maždaug apie šimtui serijų – apytiksliai vienam serialo sezonui. Daug ar ne? Vidutiniškai, jeigu šnekame apie vienintelį finansavimo šaltinį, bet, jeigu tai papildymas prie pinigų, kuriuos moka dar ir TV3, tada labai riebiai. Šiuo atveju apie R. Skaisgirį turėtume pasakyti tą madingą žodelį – prasisuko. Ir ne šiaip, o gerai.

Ar jis iš tiesų jau prasisuko, nesu tikras. Nes vėliau straipsnyje rašoma, kad tų pinigų R. Skaisgirys dar negavo ir, neaišku, ar gaus, nes Aplinkos ministerijai pavaldžios Aplinkos projektų valdymo agentūros (APVA) specialistai visai nėra tikri, ar juos yra už ką mokėti.

Tada, tuo atveju, jei TV3 papildomų pinigų nemoka, R. Skaisgiriui tas prasisukimas gali išeiti pro šoną.

Ir tą šoną skaudės visiems, kurie su gerb. prodiuseriu dirba. Nes honorarai gali likti ir neišmokėti.

Mane suintrigavo dar ir kitas dalykas, kuris naujienų laidose buvo pateiktas, kaip neįtikėtinas kuriozas ir ministro nusikalbėjimo pavyzdys. Tai yra, kai ministras aiškino, kad serialas skirtas namų šeimininkėms, kurios iškilių žinių su aplinkosaugos problemų iškiliu nagrinėjimu nežiūri.

Skaityk  DIDŽIAI ETERINIS ARTŪRAS PAULAUSKAS

Nebijodamas būti pastatytas į gretą su menamai nusikalbančiaisiais, patvirtinu šį teiginį. Žmonės, gyvenantys Žinių pasaulyje, skaitantys rimtąsias rimtųjų portalų naujienas, besiganantys Euronews, CNN ar BBC World plokštumose, nesuvokia, kad yra pasaulis, kuriame žinių apskritai nėra. Kažkur ten Supermamų svetainėje su Žinių pasauliu nesusiliečiančios paralelios realybės atstovės kartais padiskutuoja netgi apie katastrofą Japonijoje, vartodamos epitetą baisu ir pafilosofuoja apie savo vaikų ateitį šitokioje nesaugybėje, bet atgarsių apie fundamentaliąsias tautinės energetikos problemas ten neišgirsi.

Žinių pasaulio atstovai dabar pagalvos, kad aš čia šaipausi iš paralelaus pasaulio. Ne, nesišaipau. Nematau prasmės – portalų šiukšlynai pilni straipsnių žmonių, save neklystančiai priskiriančių prie elito, mintinai išmokusių 100 protingų citatų ir kelis tūkstančius gudrių tarptautinių žodžių, kuriais gali pasigirti viešai ir padaryti įspūdį jų neišmokusiems.

Dar daugiau – paralelaus pasaulio vertybes išpažįstančių yra daug daugiau, nei Žinių pasaulio. Todėl dar visiškai neaišku, kas yra pavadintini normaliais.

Ir kas iš tiesų yra vertybė.

Please wait...
Kategorijos:  Laidos, Personalijos, Rinka, Visuomenė
Tags: , , , , , , , , , ,

10 komentarai:

  1. Šiaip | 30 kovo, 2011 at 16:43

    Skaičiai skaičiukai: http://www.lrytas.lt/-13014857921299366906-žvaigždžių-duetai-žiūrimiausia-laida-lietuvoje.htm , gal Uagadugu pakomentoutų?

    Please wait...
  2. Beata Nicholson | 30 kovo, 2011 at 17:39

    baisu….tikrai labai baisu ha ha ha ha ir dar man patiko besiganantys po euronews ir bbc world…

    Please wait...
  3. bruno | 30 kovo, 2011 at 19:25

    dėl “Šiaip” klausimo – kaip ten yra su 16% reitingu ir 992k viewers? manrods, čia kruopštaus darbo rezultatas. susumavus vartotojus, bent x minučių PAžiūrėjusius laidą taip gali gautis. bet TV ne internetas, kaip susekt unikalius vartotojus, remiantis skaičiukais tokiais, kurie ateina iš TBS?, čia prielaida tokia, ar naujas skaičiavimo mechanizmas, Uagadugu?

    Please wait...
  4. Ingis | 30 kovo, 2011 at 19:35

    aha, bruno, logiška.

    Please wait...
  5. uagadugu | 30 kovo, 2011 at 21:00

    Ingi ir Bruno. Reach’as ten.

    Please wait...
  6. Ingis | 30 kovo, 2011 at 19:50

    Straipsnis kažkoks nerišlus, supintas. Kas, ką pavogė ir iš ko juokiasi intelektualioji Beata Nicholson beatosvirtuve.lt . Sakyčiau, artėja Velykos. margos mintys. Beata, moki kiaušinį išvirti?

    Please wait...
  7. placa | 30 kovo, 2011 at 20:36

    Citata: … kad tų pinigų R. Skaisgirys dar negavo ir, neaišku, ar gaus, nes Aplinkos ministerijai pavaldžios Aplinkos projektų valdymo agentūros (APVA) specialistai visai nėra tikri, ar juos yra už ką mokėti.”
    Reikėtų išskirti du dalykus. Pirma, Skaisgirys laimėjo konkursą ne tik serialo gamybai, o daug vertingesnį paketą. Antra, jokie klerkai su savo nuomone apie serialo kokybę niekada nelaimės, jei bus paduoti į teismą dėl neišmokėtų pinigų. Tuo bus kam pasirūpinti, o be to, kažkoks mistinis scenarijus, kaip sako rusai, “poniatyje rastiažymoje”.

    Please wait...
  8. bruno | 31 kovo, 2011 at 20:49

    tai kodėl nieks nepuola į ežį dėl sakinio pranešime formuluotės, kur supinti reitingo procentai su reach skaičiumi? 🙂

    Please wait...
  9. uagadugu | 31 kovo, 2011 at 20:59

    Rytoj pakomentuosiu trumpame įraše. Bet kiek kitu kampu, nei iš pirmo žvilgsnio turėtų atrodyti.

    Please wait...
  10. Dochey | 26 rugsėjo, 2015 at 12:20

    Johnny: Thank you. Happy New Year to you too.Amei79: Paiseh, i dunno the most suitable word to use. I use the noarml terms onli :p Thank youkimfei: Sure sure kaiwah: Will do. Thanks. Happy new year to you too~

    Please wait...

Palikite komentarą