“GIMINĖS”: TIE LĖTUMAI MIGDANTIEJI…

(Last Updated On: 2019-07-30)

Na, ką gi…

Triumfo akimirkos negali tęstis amžinai. Prieš savaitę springdamas naujiena apie Giminių po 20 metų premjeros rezultatais ir apiforminęs ją rėksmingu pavadinimu Sensacija: “Giminės” davė į skudurus “Lietuvos supermiestui” ir netgi lengvabūdiškai pranašavęs reitingų didėjimą, dabar, po antrosios serijos, vyniojuosi entuziazmo meškeres.

Jei pirmąją seriją vežė didelės dalies žiūrovų sentimentas mylimiems herojams, o per juos ir savo jaunystei, tai antrajai to jau neužteko, o patrauklus istorijos pasakojimas išsiplėtė iki sunkiai suvalgomų išmatavimų.

Turiu omeny, kad Giminių autoriai, neslėpdami pasibjaurėjimo jaunesnių kolegų kūryba, ar, greičiau, gamyba (t.y. tuo, kuo tą procesą tie jaunesni kolegos nesibjauri pavadinti) patys savo istoriją pasakoja maždaug dvigubai ilgiau, nei reikia. Tas žavėjimasis ilgais kaimo vaizdelių planais ir, nors išgirtų, bet, deja, ne visuomet gerai vaidinančių aktorių saviraiška, tampa pernelyg dominuojantis, slopina tempą, migdo žiūrovą.

Tai, kas pirmojoje serijoje susivalgė, nes siužete būta įdomaus vystymosi, tai antrojoje sustota, nurimta. Iš to, kas buvo joje parodyta, jaunesnieji jų kolegos be gailesčio išmontuotų pusę ir padarytų dvidešimt porą minučių. Būtų trumpiau, užtat nemigdytų.

Antra vertus, ištikimiausi vis tiek praknapsėjo prie televizoriaus.

Giminių reitingas vakar buvo 5.8 procento (pirma serija – 8.5). Serialas pralaimėjo ir Lietuvos supermiestui – 7.7, ir Chorų karams – 10.7 (duomenys iš TNS).

Nieko ypatingo neatsitiko. Nugulta į įprastinę LTV reitingų lomą.

Please wait...
Kategorijos:  Laidos, Personalijos, Rinka
Tags: , , , , ,

6 komentarai:

  1. V | 15 kovo, 2011 at 13:35

    Velnias, o as antra serija pramiegojau.. Reiks suradus paziureti, negi taip blogai..

    Please wait...
  2. Nerijus | 15 kovo, 2011 at 16:27

    sentimentai serialui – ne viskass, man, daugumai žmonių šį serialą trukdo žiūrėti “Chorų karai” arba net pamiršti sekmadienio vakare įsijungti LTV

    Please wait...
  3. Šypsena | 16 kovo, 2011 at 18:10

    Nemačiau antros serijos, negaliu sakyti. Bet ir aš prognozavau, kad reitingas turi augti. Negi Lietuvos prasčiokai jau sugeba atsirinkti? Negi iš pirmosios serijos pajuto (kas žiūrėjo), kad toks sprangus žiūralas ne jiems? Gal kitos TV laidos Lietuvos prasčiokus visgi įpratino dinamiškiau suvokti realybę? Šiek tiek dinamiškiau. Bet ką tai reiškia? Kad kaime prie televizoriaus drybsantis ir ‘Mėslitos’ dešrą žiaumojantis valstietis jau meniškiau suvokia TV produkciją nei Vilniaus režisieriai, scenaristai, garbūs aktoriai ir LTV vadovai? Negi?

    Please wait...
  4. dona | 16 kovo, 2011 at 19:07

    supermiestas yra gerai geriausia laida viskas cia dinamiska nauji veidai ir saunuole lnk

    Please wait...
  5. df | 16 kovo, 2011 at 20:09

    tai ,kad nesamone tu giminiu pratesimas,manes tevai klausineja kas kieno vaikai,nes daug jaunu veidu, siaip nera jokio rimto siuzeto,jokio veiksmo ,jokios logikos,manau eiliniai zmones jau tiek visko mate,kad ju nebeveza lauku ir grazios gamtos rodymas,tam reikalui yra kanalas wild ;),taip kad as prognozuociau visiska serialo fiasko,as pats trecios serijos tikrai nebeziuresiu,nes daug kam gimines idomios buvo del tokiu veikeju kaip girdvainis ir surna,o dabar ju faktiskai nebera,taip kad manau reitingai balansuos ties 2-4 %

    Please wait...
  6. vytas | 18 kovo, 2011 at 18:41

    eikit eikit 😀
    mane juokina tie reitingai. serialas tikrai nebus itin populiarus, nes žmones atbukino visi kvaili ir nevykę serialai – kiaušinienės… mane juokina iš esmės 16-17 minučių trukmės serialai rodomi per komercines televizijas. žiūrovui dabar svarbiausia, kad būtų sekso papų “kietekų marijų” ar rusiško formato meilės istorijų…
    Taip, giminės – lėtas filmas, bet tame ir yra jo žavesys. Gali ramiai atsipalaidavęs žiūrėti, pamąstyti, suprasti, kad ne viskas yra lėkime ir judėjime.

    Please wait...

Palikite komentarą