EUROLYGA: GRIMZTANT Į VIEŠŲJŲ RYŠIŲ FEKALIJAS

(Last Updated On: 2020-04-21)

Suglumino vieno uagadugu komentatorių parekomenduoto rašinio portale krepsinis.net turinys.

Rašinys pavadintas “Lietuvos ryto” mačą per nemokamą kanalą stebėjo vos 4,5 proc. gyventojų.

Suglumino dėl kelių priežasčių. Visų pirma, tas nemokamas kanalas buvo TV6, kuriam tai buvo ne vos, o net.

TV6 Eurolygos rungtynių dėka surinko 4.9 procento dienos auditorijos, kai jos sausio-vasario mėnesių vidurkis – 2.8 (duomenys iš TNS)!

Dar daugiau – Eurolygos transliavimo metu kanalas pagal reitingo procentus buvo trečias ir visai nedaug atsiliko nuo LNK ir TV3 – šios rinko atitinkamai 4.7 ir 5.4, kas, sutikite, yra ne ką daugiau, nei TV6 4.5%.

O kažkur nuo antro kėlinio pradžios Eurolygai neprilygo nė vienas kanalas – t.y. antrinis TV3 kanalas buvo pirmaujantis!

Nieko sau vos…

Aišku, visos šitos informacijos mano minimame straipsnyje neišvysi.

Užtat išeksponuotas kitas kampas – kad, per, cituoju, nemokamą kanalą stebėjo vos 4,5 proc. gyventojų.

Krapštau pakaušį, galvoju, kažką prisiminiau. Juk būtent Viasat teigė, kad Eurolygos perkėlimas į mokamą Viasat Sport Baltic yra sulyginamas nebent su kosminiu gėriu, mana krentančia iš dangaus išalkusiai Mozės tautai, po antžeminių kanalų dykumą vedžiojamai.  Būtent jų piarinė mašina dirbo it buldozeris, bandydama įrodyti, kad juoda yra balta.

Vietoj to, kad atvirai pasakytų, jog “Viasat’ui” Eurolyga yra reikalinga skaitmeninės platformos vystymui, o krepšinio mėgėjų interesai yra daiktas antrinis.

Viasat per TV6 Eurolygą šį kartą parodyti buvo priverstas – viena ant kitos lipo dvi lietuviškų klubų rungtynės, o kadangi antrosios buvo svarbesnės, pabijota pastumti jas valandą ir rodyti vaizdo įrašą. Sąmoningai pasirinktas mažiau populiarus TV6, o ne dešimt kartų labiau žiūrimas TV3. Juk jeigu per TV6 rodytos rungtynės rinko 4.5, tai per TV3 galėjo atsitikti ir 10-15…

Skaityk  RŪTA JANUTIENĖ: AR BUS TV3 KANALE KITĄ SEZONĄ?

Ir kas tada? Juk tai problema didelė, nes po to kažkas parašys, kad per nemokamą kanalą Eurolygą žiūrėjo ne vos, o net tiek ir tiek procentų žiūrovų.

Čia cituojamą ir, beje, nepasirašytą straipsnį patalpino beveik visi portalai, žodis žodin persirašę jo teiginius, kurių vienas labiausiai išeksponuotų buvo šis: panašu, kad Lietuvos gyventojams aukščiausio lygio krepšinis nėra įdomus. Nors daugelis šalies krepšinio gerbėjų nuolat skundžiasi, kad Eurolygos rungtynės yra rodomas per mokamą kanalą, tačiau, pasitaikius progai pamatyti mačą, ja nepasinaudoja.

Straipsnis buvo paskelbtas ne iškart po tų rungtynių, įvykusių kovo 3 dieną, o praėjus beveik savaitei, kovo devintą. O kovo dešimtą įvyko Jaunimo ir sporto reikalų komisijos posėdis, kuriame buvo nagrinėjamas klausimas dėl Eurolygos transliacijų įtraukimo į visuomenei reikšmingų įvykių sąrašą. Jei Eurolyga atsirastų šiame sąraše, tada jos transliacijos būtų perkeltos iš Viasat Sport Baltic mažų mažiausiai į TV6.

Ir Viasat skaitmeninės platformos bizniukas pradėtų strigti.

Suvedat?

Manote, kad tai gudru? Aš – ne. Primityvu be galo.

Nerafinuota ir be išmonės.

euroleague united

 

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Konsumerika, Krepšinis, Rinka, Skaitomiausi, Sportas
Tags: , , , , , , , ,

6 komentarai:

  1. arnas | 11 kovo, 2011 at 21:24

    Turim ką turim, o kokia situacija buvo kai ketvirtadienį per LTV tiesiogiai rodė Lietuvos rankinio rinktinės susitikimą su rumunais? kiek šis mačas rinko auditorijos?

    Please wait...
  2. uagadugu | 11 kovo, 2011 at 23:08

    Nežinau, Arnai. Duomenys matosi ne real-time režimu, o tada, kada juos duoda TNS. Jie – ne Maxima. Per šventes nedirba.

    Please wait...
  3. Roslas | 11 kovo, 2011 at 23:22

    Įdomu, ar TEO vykdė lygiagrečią, bet į priešingą pusę nukreiptą, lobistinius akciją, t.y. siekė paversti Eurolygos rungtynes visuomenei reikšmingu įvykiu?

    Please wait...
  4. uagadugu | 11 kovo, 2011 at 23:46

    Nesijaučia. Nors gal giliau čiupinėjantys rinką ką nors pasakytų. Šiaip TEO būtų naudingiau nusipirkti kokį Sport1 ir daryti savo politiką, kovojant dėl sporto teisių ir spardant į šikną Viasat’ą. Nebūtų labai sunku, turint omeny pastarojo primityvumą.

    Please wait...
  5. Sejanus | 12 kovo, 2011 at 11:00

    Prostitutės kliento pageidavimu gali apsirengti krepšininkėmis ar žurnalistėmis, už pinigus, bet teneapgauna jūsų išorė. krepsinis.net yra prostitutė, ne krepšinio portalas.

    Please wait...
  6. duzhe | 14 kovo, 2011 at 13:47

    Dar pamirštamas kanalo pasiekiamumo faktorius, TV6 gali matyti kelis kart mažiau tv auditorijos negu didžiuosius nacionalinius kanalus…

    Please wait...

Palikite komentarą