APSIDOVANOJIMAS: LTV PARODĖ “BITINUKUS”

(Last Updated On: 2019-07-31)

LTV tinkleliui pastarąjį savaitgalį reikšmingiausi turėjo būti du įvykiai – LRT “bitinukų” apdovanojimų ceremonija ir serialo Giminės po 20 metų premjerinė serija.

Apie pastarąją kiek vėliau. Dabar – “bitinukai”.

Su šiais yra šiokia tokia problema, nes nėra su kuo lyginti. Štai, ankstesniajame savo rašinyje galėjau LMM lyginti su Žmonių apdovanojimais, o dabar?

Kitos televizijos savo darbuotojų viešai prizais nepagerbia – laikosi tradicijos švęsti kukliai, kolegų apsuptyje. Tiesa, kažkada buvo toks renginys Ad Rem, apkabinėdavęs medaliais visas televizijas, bet tai vyko tokiais priešistoriniais laikais, kad, nesu tikras, ar yra išgyvenusių.

Šį kartą nuo skaičių pradėsiu, o ne užbaigsiu. Nemanau, kad ką nors nustebinsiu, parašęs, jog LRT ištikimų simpatikų prie televizorių buvo susirinkę tris kartus mažiau, nei TV3 televizijos ir keturis su puse karto mažiau, nei LNK. Žinau, ką į tai atsakytų LTV darbuotojai. Jie atsakytų dviem argumentais – pirmas, kad reitingai meluoja, nes juos yra nusipirkę gariūnščikai iš komercinių; antras, kad tie likę pora procentų yra patys vertingiausi, dvasingiausi ir kultūringiausi.

Ir nepasiginčysi, ką? Tvirtai, kaip su plyta.

Tiesa, rašydamas, kad LRT darbuotojai patys save apsidovanoja, daryčiau klaidą – už juos balsuoja žiūrovai interneto svetainėje, o per “bitinukus” taip pat būna pagerbiamas ir Lietuvos radijo metų žmogus, kuris, kaip žinia, nėra LRT darbuotojas.

Šioje ceremonijoje keisčiausia buvo geriausiųjų laidų laureatė – Ateities lyderiai. Jei jau ši laida, kurią netgi labai nuosaiki tinklelio pertvarkymams LTV turėjo ištrenkti iš prestižinės popanoraminės pozicijos į tinklelio patamsius, pateko į trijų nominuotųjų sąrašėlį, galima įsivaizduoti, kokios tos nenominuotosios…

Nors “bitinukai” ir buvo labai prastai žiūrimi, nenoriu apie juos labai blogai rašyti dėl kelių priežasčių. Pirma – ten yra nuopelnų kategorija, kur apdovanojami vyresnio amžiaus žmonės, išdirbę LRT po kelias dešimtis metų. Jaučiu pagarbą vyresnio amžiaus žmonėms.

Skaityk  VALSTYBĖS KONTROLĖ AUDITAVO LRT. AUDITAVO?

Antra – televizija tokioms progoms filmuoti, režisuoti, šviesti ir kitus gamybos darbus dirbti deleguoja stipriausius savo žmones ir ta kokybė matosi.

Trečia – su nominacija už smagiausią klaidą “uagadugu” gali būti susijęs. Vytaras Radzevičius buvo apdovanotas už tai, kad šis, kviesdamas LRT žmones į LRT sezono uždarymo šventę, subjekto eilutėje įrašė LRT uždarymo šventę, ką uagadugu pastebėjo ir išeksponavo atskiru įrašu. V. Radzevičius per apdovanojimus sakė, kad klaidą pastebėjo tik vienas žurnalistas.

Šiaip uagadugu nėra joks žurnalistas, todėl V. Radzevičiaus pastebėjimas galėjo liesti ne mane, juolab, kad yra ilgapirščių iš mano tinklaraščio be leidimo pasiiimančių ne tik atskiras idėjas, bet ir ištisą turinį, o po to niekas nieko nebesupaisys.

Tiesa, šias eilutes rašydamas atsiminiau, kad vaizdelis nebūtų pilnas, jei nesulyginčiau “bitinukų” reitingo su lygiai prieš savaitę ten pat, šeštadienio vakarą rodytu ansamblio Nerija jubiliejiniu koncertu.

2.6:6.0 Nerijos naudai.

Belieka manyti, kad legendinės, bet jau seniai neegzistuojančios Nerijos prekinis ženklas visuomenei yra virš dviejų kartų patrauklesnis, nei gyvų ir dūzgiančių LRT “bitinukų”.

 

Please wait...
Kategorijos:  Laidos, Personalijos
Tags: , , , , , , , , ,

2 komentarai:

  1. audrius | 8 kovo, 2011 at 13:59

    Tenoriu patikinti, kad “linksmiausios klaidos” nenusirašiau nuo uagadugu, nors ir nuolat čia lankausi:) Kita vertus, nesu tiek susireikšminęs, kad teigčiau, jog Vytaras turėjo galvoje būtent mane, ar kad esu vienintelis ją pastebėjęs žurnalistas. Bet kuriuo atveju, klaida išties buvo linksma ir, tikiuosi, ne pranašiška:)

    Please wait...
  2. uagadugu | 8 kovo, 2011 at 14:22

    Praktiškai, esu nusodintas. Jau antro komentatoriaus šiandien.

    Please wait...

Palikite komentarą