2010-2011 METŲ TV SEZONO ŽIŪRIMUMO POKYČIAI: VASARIS

(Last Updated On: 2019-07-29)

Pristatau antro metų mėnesio televizijos žiūrėjimo pokyčius (duomenys iš TNS) ir trumpai apžvelgsiu, kas vasarį atsitiko:

 

TV stotis 2009-10 m. TV sezono auditorijos dalis (%) 2011 m. sausio mėn. auditorijos dalis (%) 2011 m. vasario mėn. auditorijos dalis(%) Pokytis (sausis-vasaris)
TV3 24.6
22.1
21.2 0.9
LNK 20.6 19.7 19.5
0.2
LTV 12.3
9.7 10.8
1.1
BTV 7.2 5.2 5.2
0.0

Darosi aišku, jog ankstesnio sezono tendencijoms nelemta tęstis. LNK, nors ir artėja prie TV3, tačiau anaiptol ne todėl, kad gerintų savo rodiklius  – kalvarijos antroje sezono pusėje vis dar stagnuoja. Tačiau TV3 žiūrėjimo kritimas vasarį yra jau daug mažesnis, nei buvo sausį, todėl LNK viltys tokiam sezono pabaigos spurtui, koks buvo prieš metus, panašu, yra bergždžios.

Vasaris servetėlėms tapo didžiųjų permainų ir revoliucijų mėnesiu. LNK ryžosi labai radikaliam tinklelio keitimui šiokiadieniais – ji iškėlė KK2 į devintą valandą, infošou vietoje suplanuodama savo naują antiskaisgirinį serialą – Pavogtą laimę.

Tai buvo bene didžiausia mėnesio intriga. LNK ryžosi aukoti vieną programos kozirių – KK2 dėl nuogos ambicijos įveikti Rolandą Skaisgirį. Iki mėnesio pabaigos dar nebuvo aišku, ar šis sumąstymas pilnai pavyko. Viena aišku, kad Pavogta laimė laimi prieš TV3 serialą Kelią namo, bet KK2 prieš kitą muilą laimėdavo dar labiau.  Tuo tarpu dabartinėje pozicijoje pralaimi. Kovą jau yra aiškiau, bet galutinio taško niekas nesiryžtų padėti.

Prieš šią šiokiadienių intrigą nublanko savaitgalių inovacijos abiejų televizijų tinkleliuose. Proginiais renginiais LNK televizijai sekmadieniais kelias savaites oponavusi TV3 galų gale debiutavo su Chorų karais. Driokstelėjimo būta galingo ir Lietuvos supermiestas neišsilaikė. LNK sekmadieniais jau neturi persvaros, kurią ankstesnio sezono antroje pusėje jai užtikrino kita prodiuserio Lauryno Šeškaus laida 2 minutės šlovės. Dabar galima konstatuoti, jog TV3 sprendimas permesti Chorų karus iš aštriai nepatogios šeštadieninės akistatos su Žvaigždžių duetais į sekmadienį buvo gera idėja.

Skaityk  SPORTAS "LIETUVOS RYTO" TELEVIZIJĄ KELIA LINK RINKOS LYDERIŲ

Vasarį debiutavo ir LNK savaitgalio inovacija – penktadieninė Tu gali. Savaitės dvikova. Pirma laida nuėjo labai prastai, tačiau po to buvo gerokai paskaptuota ir įgavo šiokią tokią formą.

Lietuvos televizijoje – permainos ne mažiau dažnos, nei LNK ar TV3 televizijose, bet jos TV rinkai daro mažiau įtakos, todėl ir dėmesio sulaukia ne tiek daug. Pompastiškieji Ateities lyderiai, kuriuos belieka laikyti blankia Lietuvos tūkstantmečio vaikų kopija, tapo iškelti iš popanoraminės pozicijos į tinklelio poziciją prieš Panoramą, bet žiūrovinės sėkmės ir čia nesusilaukta. Tikėsimės, kad bent jau visi kiti suinteresuotieji asmenys turėtų būti patenkinti, nors laidos laikas ir pablogintas.

LTV vienu procentiniu punktu pagerino savo rodiklius, lyginant su sausiu, nors tradicinė jos blizganti etiketė Eurovizija nebuvo rodyta taip sėkmingai, kaip būta ankstesniais sezonais. Tiesa, LTV, kaip jau įprasta, susilaukė didelio dėmesio per laidotuves, kur jos žiūrėjimo kreivės dominavo aukštai virš visų.

Stabilizavosi BTV kritimas žemyn – šį sezoną tai, berods, pirmasis mėnuo, kai jos skaičiaus lentelėje nereikia dažyti raudonai. Televizija kraštutinai minimalizuojasi – iš televizijos išėjus Linai Kairytei ir Mariui Jančiui, vienintelę likusią Žinių vedėją Justę Radzevičiūtę savaitgaliais krėsliuke keičia kanalo reporteriai, vėlesnės Žinios apskritai nuimtos. Dar kartą programoje kitur permestas Karštas vakaras taip pat liko su vienu vedėju – Aurimu Peredniu. Šiaip toks optimalizavimas, žiūrint iš griežtai kapitalistinių pozicijų, neatrodo neįprastai – tik būna nepatogu, kai žmonės serga ar nori išeiti į atostogas.

Šioje televizijoje neišvengiamai turi atsitikti permainos – vienokios ar kitokios.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, Rinka
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Palikite komentarą