“ŽVAIGŽDŽIŲ DUETŲ” ERA DAR NESIBAIGĖ

(Last Updated On: 2011-02-22)
"ŽVAIGŽDŽIŲ DUETŲ" ERA DAR NESIBAIGĖ

Žvaigždžių duetai © LNK

Esu LNK skolingas šį pavadinimą, nes prieš savaitę ankstesniuoju retoriškai klausiau apie šios, jau penktą sezoną servetėlėse rodomos laidos eros pabaigą.

Tokiam klausimui buvo konkrečių priežasčių – tą šeštadienį Žvaigždžių duetams dviejų TV3 filmų kombinacija lipo ant kulnų su reitingų santykiu 12.5: 11 (duomenys iš TNS).

Taigi skirtumo buvo beveik nelikę. Kai ankstesniais sezonais buvome pripratę prie proporcijos 3:2, kartais 2:1, o dar rečiau 4:3. Juolab, kad LNK laidos rodikliai šį sezoną beveik nuosekliai žemėjo.

Tačiau pastarojo šeštadienio laida vėl šovė į viršų. Santykis 14.7:10.9 – taigi, galima sakyti, kad grįžta į įprastinės 3:2 reitingų proporcijos rėmus.

Po čia jau minėtu įrašu apie Žvaigždžių duetus, komentatoriai prikūrė daug versijų dėl laidos galimo išsikvėpimo priežasčių, kurios (versijos), nepriklausomai nuo to, išsikvepia laida ar ne, yra įdomios. Čia jas trumpai apžvelgsiu.

Skirstyčiau jas į dvi kategorijas – objektyvias ir subjektyvias. Buvo komentatorių grupė, kuri Žvaigždžių duetų reitingų kritimą nurašė ant TV3 animacijos, o ir apskritai vaikiško, kurį kai kuriais atvejais reiktų vadinti ir šeimyniniu, filmų srauto, stiprumo. Čia norėta pasakyti, kad vaikai dėl savo ypatingo lojalumo ir įsimylėjimo į mėgstamų istorijų herojus, siužetus – viso to, ką rinkodarininkai negailestingai uždarytų į populiarių prekės ženklų vaikams grupę, tampa šeimos pagrindinio televizoriaus uzurpatoriais ir jokie Žvaigždžių duetai prieš juos atsilaikyti negali.

Tai yra šimtaprocentinė tiesa. Su viena išlyga – jei šnekame apie šeimas, kuriose tų vaikų esama. Sutinku, būna ir ne visai sveiko proto (ha, įkrito reklaminis šūkis…) suaugusiųjų, su JAV didelio biudžeto animaciniais filmais suaugusių neatplėšiamai ir jų nuo Liūto Simbos neatplėš ir aštuoniasdešimties metų našta.

Skaityk  ŠOKIŲ KRONIKA: ŠOKS NEĮGALIEJI IR KARATISTĖS

Bet šnekame apie išimtis, tiesa?

Todėl Žvaigždžių duetai vis gi turi didesnę potenciją būti žiūrimi. Aišku, tas lojalumais prismeigiančios vaikiškos animacijos efektas yra svarbus ir jo nereiktų ignoruoti, bet svarbiausios priežastys – savyje. T.y. pačios laidos stiprume arba ne.

Juk skirtumas tarp LNK laidos ir TV3 animacijos padidėjo ne todėl, kad ją šį kartą mažiau žiūrėjo – animacijos žiūrovų buvo beveik tiek pat, kiek ir prieš savaitę. Pasitempė pati LNK laida.

Tačiau minėti komentatoriai prirašė daug pastabų ankstesnės Žvaigždžių duetų laidos turiniui ir kai kurias čia perrašysiu.

Arūnas iš Kauno žinių: Aha, ir mes su žmona šį savaitgalį žiūrėjom “Ledynmetį”, o ne duetus. Ir šiaip kažkaip silpnoki tie duetai šiemetiniai – vieną laidą probėgom mačiau, tai net neišvardinčiau, kas dalyvavo. Labai neišskirtiniai dalyviai. O šiaip duetams gerą pradžia davė Kernagis, vėliau jie tapo tarsi jo “palikimu” – paskutinis maestro projektas, ką akcentavo ir jau nauji laidos vedėjai. O šiais metais to krūvio jau nebeliko, kažin ar iš viso Kernagis paminėtas buvo. ir susideda po truputį – silpni dalyviai, mažai naujovių, nebėr kernagiškos auros + tv3 priešpastato ne analogišką, o gerokai skirtingą turinį. Jei “trioškė” ne animaciją rodytų, o “evrovidenjos” atranką ar kokį kitą dainavimo projektą, gal būtų kitaip. O dabar – turiu ką rinktis.

Komentarius Smalsu: Nieko nuostabaus. Nesunku pastebėti, kad LNK bando nusisukti nuo kaimo auditorijos, bet nelabai suvokia, kaip tai padaryti. Šiais metais pasikeitė tiek atlikėjai, tiek repertuaras. Čia ir analitiku nereikia būti. Tereikia peržvelgti, kiek plačiosioms masėms įdomūs bareikiai, armoškaitės, ramoškos ir t.t. bei jų atliekamos pseudomenu persunktos ir palyginus siauram ratui (plius Kristina Kazlauskaitė) įdomios dainos. Išvada paprasta, kad vietoj pseudomeno tie žiūrovai nuoširdžiai renkasi (ir rinksis toliau) multikus ir visą kitą šlapianką. C’est la vie.

Vygis iš Gerų filmų: Todėl kad Žvaigždžių duetai visiškai išsisėmė ir nebeįdomūs – tas pats gašlokas gumoras, ta pati muzikinė karaoke stiliaus beskonybė, tas pats tuščias ir išpūstas miesčioniškumas, blizgučių demonstravimas, Kazlauskaitės, Katkaus, vedančiųjų klounada, vaipymasis ir seilėjimasis. Na, juk kaimiečių kantrybė irgi ne begalinė.

Skaityk  BTV: MIRONĄ KEIČIA LELKAITIS. O PINIGŲ BUS?..

Reguliarus uagadugu komentatorius Ingis: Esu kaimietis, tai Vygis gerifilmai.eu tiksliai nusakė mano būseną žiūrint “Žvaigždžių duetus”. Pritariu. Gumoras – neveža. Reikia – humoro. O dainuoja lyg per atgitbrigadų konkursą. Dievaži, nusimušo taikliai.

Viesulas: na, su paskutiniais dviem komentarais sutikčiau iš dalies ir visiškai pritarčau, kad “LNK bando nusisukti nuo kaimo auditorijos, bet nelabai suvokia, kaip tai padaryti.” Dainininkų lygis akivaizdžiai aukštesnis, atlikimas įdomesnis, tokių duetų jau galėčiau klausytis. Man kaip tik susidarė įspūdis, kad dingo kažkoks nenusakomas miesčioniškai poniutiškas provincijos blizgesys, bet pakaitalo jam nėra, nors žvilgiom staltiesėm dengti staleliai niekur nedingo. Baisiausia, kad nėra ir pakaitalo “žvaigždėms”. Nėra nei skandalingų, nei akiplėšiškų, nei kūrybingų, nei kitaip emociškai patrauklių asmenybių. Nėra įvykių. Taigi laida išsikvėpusi, komisija pavėpusi ir kažin, ar pati sau įdomi (išskirčiau tik Vanagą — matyti, kad jis plačioj padangėj skraidęs). Dėl asmenybių stokos, manyčiau, smuko ir “Triumfo arka”.
Beje, įdomių vaikų bado nėra — pakanka žvilgtelėti į “Lietuvos talentus” ir Čereškevičienės vedamą laidą (neprisimenu, kaip vadinas).

nm: Mano nuomone, tai papraščiausiai yra dar vienas įrodymas, kad panašių laidų akis į akį nereikia statyti. Žiūrovai dabar turi pasirinkimą (tarp filmo ir “dainavimo”), todėl gal daliai nebereikia žiūrėti duetų “iš bėdos”. Be to, tai jau 5 sezonas, reta laida didina populiarumą po tiek laiko. Paprastas žiūrovas jau jaučia projekto amžių, naujovių daug nematyti, laida tampa lengvai “pakeičiama”. Be to, Lietuvos “žvaigždžių” padangė tiesiog gerokai per maža ir ne kai kurie žiūrovai (įskaitant mane) jau yra persisotinę tų pačių veidų visur ir visada. IMHO, todėl susidomėjimas ir krinta.

Mano nuomone, įdomių minčių žmonės sugeneravo.

Please wait...
Kategorijos:  Laidos, Personalijos
Tags: , , , , , , , , ,

12 komentarai:

  1. Ingis | 23 vasario, 2011 at 10:33

    Vėl Matačiūnaitė…

    Please wait...
  2. uagadugu | 23 vasario, 2011 at 11:19

    Matau, kad nepatinka Jums ta Matačiūnaitė, Ingi – nors tu ką. Nelabai suprantu, kodėl – stamantri ūkininkaitė, tikra lietuvaitė – lysvėse mėgsta pasikapstyti vasarą. Žiemą LNK studijoje prožektorių šviesoje pasišildo. Simpatiška. Siūlyčiau atkreipti dėmesį.

    Please wait...
  3. skridus | 23 vasario, 2011 at 11:29

    be abejonės 🙂 – gal ten dainavimas ir ne stebūklas, bet imant ne absoliučią vertę, o lyginant su Zvonke, Jackaite ar Jurgeliavičiūte, tai tikrai nėr blogai.

    Please wait...
  4. Ingis | 23 vasario, 2011 at 11:31

    uagadugu, man toks įspūdis, kad Matačiūnaitės karma bloga, nes kokiame projekte pasimajačina, tas projektas pradeda užsilenkti. Taip su serialu “Mano mylimas prieše”, penktadienine “Tu gali”, dabar, va, ir duetai nusimatačiūnijo. Man ji simpatiška, tik va, sakau, musėt karma bloga.

    Please wait...
  5. smalsu | 23 vasario, 2011 at 11:56

    kolegos, nereikia perspausti. Vilija talentinga atlikėja ir tikrai išsiskiria bebalsių zvonkių ir irmų padangėje. Kitas klausimas, kaip kas sugeba save realizuoti. Dalyvavimas bet kur vardan dalyvavimo naudingas būtent zvonkių ir irmų kalibro dekoracijoms. Talentingi žmonės turėtų pasirūpinti savo įvaizdžiu ir neužkišinėti visų skylių.

    Please wait...
  6. Ingis | 23 vasario, 2011 at 12:05

    smalsu, taip, Matačiūnaitė talentinga ir visa kita etc. Aš sakau – Karma. Ir kad mes rašome čia komentarus, tai tik dėl to, kad Vilijos Karma tokia. Iš Vikipedijos: “2011 – uosius metus Vilija pradėjo su nauju vadybininku Martynu Tyla ir pranešė, kad dalyvaus Eurovizijos konkurse, kuriame ji atliks prieš kelis metus sukurtą dainą “Dreams”. Taip pat Vilija ruošiasi pavasarį vyksiančiam džiazo konkursui “Jazz Voices”, bei Vilija ir aktorius Mantas Stonkus dalyvauja projekto “Žvaigždžių duetai” penktame sezone.” Čia Tyla jąją tyliai įsuko…

    Please wait...
  7. uagadugu | 23 vasario, 2011 at 12:36

    Va, kaip… O Eurovizijoj aš jos, berods, nemačiau… Nejaugi praleidau? Gal kitaip atrodė ir vadinosi?

    Please wait...
  8. Ingis | 23 vasario, 2011 at 12:49

    uagadugu, galėtumėte apžvelgti ar buvo LNK nauda reitingų prasme, kad KK2 nukėlė į 21 val.? Išlošė ar pralošė? Man, regis, kad ničnieko nelaimėjo.

    Please wait...
  9. uagadugu | 23 vasario, 2011 at 12:53

    Dabar kaip tik apie tą nukėlimą rašau post’ą.

    Please wait...
  10. Ingis | 23 vasario, 2011 at 12:52

    Čia dėl Vilijos nedalyvavimo Eurovizijoje: http://eurovizija.zebra.lt/naujienos/akibrokstas-is-eurovizijos-atrankos-traukiasi-v-mataciunaite-225407.html
    Karma…

    Please wait...
  11. uagadugu | 23 vasario, 2011 at 12:55

    Jo. Vilijos karma buvo paveikta tylios Tylos vibracijos.

    Please wait...
  12. smalsu | 23 vasario, 2011 at 16:32

    Faktas, bet prie ko Tyla prikiša nagus, tas ilgainiui sėda. Pvz. Sasha Song, Montvydas, dabar Vilija. Kažkada buvo Selas, bet laiku atšoko. Ne toks, pasirodo, tas vadybininkas ir kietas. Greičiau atvirkščiai. Klubų versliukas ir darbas su talentingais žmonėmis skiriasi pakankamai stipriai.

    Please wait...

Palikite komentarą