“TU GALI. SAVAITĖS DVIKOVA”: BLOGAI…

(Last Updated On: 2019-10-28)
"TU GALI. SAVAITĖS DVIKOVA": BLOGAI...

Tu gali. Savaitės dvikova © LNK

Prieš savaitę neturėjau galimybės labiau pasigilinti į naujos LNK laidos Tu gali. Savaitės dvikova turinį, nes televizorių įsijungęs nuo penkiasdešimtos minutės, nesupratau, apie ką ji. Bet penktadienį pasižiūrėjau ir jau drįstu su Jumis dalintis savo mintimis.

Visų pirma – kodėl nesupratau prieš savaitę? O todėl, kad nebuvo aišku, kas toje laidoje svarbiausias. Tu gali. Savaitės dvikova turi daug ją sudarančių elementų, vizualiai pateiktų lygiavertiškai. Paskaičiuokim: pirmas dalyvis – žvaigždė; antras dalyvis – nouneimas/ė; vedėja Inga Norkutė; vedėjas Alvydas Šlepikas; personažinių vedėjų pora Antonio (akt. Arūnas Sakalauskas) ir Britnė (Rimantė Kulvinskytė); dalyvių pasirodymus komentuojanti žiuri; psichologas; koncertuojantys atlikėjai.

Visame šitame mirgėjime pagrindinė šou idėja tampa neryški. O idėja tarsi ir turėtų būti varžybos tarp žvaigždės ir nouneimo. Bet nebūkime puristai. Galima čia kabinėtis prie pagrindinės idėjos grynumo, tačiau visi labai gerai suprantame, kad pirminis tikslas – ne idėją parodyti, o ją pajungti populiarumui – t.y. turinys, siužetas arba rėmas yra tik įrankis. Man ši laida panaši į italų valstybinėje televizijoje RAI gaminamus didelius savaitgalinius šou, besitęsiančius kelias valandas. Yra kažkokia formali idėja, bet tais formalumais viskas ir baigiasi. Iš tiesų, tas rėmas taip apkabinėtas visokiais spalvingais žvaigždžių pasirodymais, pokalbiais su jomis ir kitais telekandeliabrais, kad jo ir nesimato.

Čia irgi matome daug spalvų – nekuklią Ingos Norkutės raišką; nepanašu, kad labai organišką, bet, esu tikras, turintį savo ne vieną realų atitikmenį Antonio ir Britnės duetą, kur A. Sakalauskas laužo liežuvį, bandydamas įsijausti į turtingo italo vaidmenį, o vietoj netikros blondinės R. Kulvinskytės šalia A. Sakalausko, mano galva, geriau derėtų profesionali aktorė, vaidinanti tikrą blondinę; labai įvairios raiškos ir kvatojimo kokybės žiuri; visai neprastai kalbintojo amplua besijaučiantį Alvydą Šlepiką; daug įvairiaspalvių lietuviško popso atlikėjų.

Skaityk  "LIETUVOS RADIJAS" YRA TANKAS

Kažkur fone vyniojasi varžybos.

Kadangi rinkoje verda kalbos apie tai, iš ko sukonstruota Tu gali. Savaitės dvikova, tai čia dar paryškinsiu laidos idėjų pirmtakus. Pats rėmas nusižiūrėtas iš vokiečių laidos, kurios angliškas pavadinimas Beat the Star; elementas, kur A. Šlepikas vaikščioja aplinkui laidos dalyvį lyg užsuktas ir mąslaus muzikinio takelio fone uždavinėja šiam klausimus, pirmą kartą pasirodė skandinaviškame formate If; apie itališką laidos alsavimą, į kurį užuominą jaučiu ir Antonio personažo genezėje, jau rašiau. Beje, įžvelgčiau čia sąsajų netgi su lietuviškomis laidomis – štai ta dalis, kur žiuri arba psichologas tarsi užkulisiuose komentuoja dalyvių pasirodymus,  yra be galo panaši į Jurijaus Smorigino raišką LTV projekte Aistringi šokiai.

Beje, pati sumestinio-subertinio nežinia ko konvencija buvo madinga LNK konkurento  TV3 televizijos tinklelyje pastarąjį sezoną, kai kanalas, prisirašęs begalę sutarčių su žvaigždėmis ir neturėdamas, kur jų kišti, buvo išradęs žiūrovų egzamino neišlaikiusius ir po kelių laidų skubiai nuimtus – Myliu LT ir 3 butą.

Bet metas pastebėti ir skaičius. O jie servetėlėms klaikūs – Tu gali. Savaitės dvikova rinko tik 6.5 procento, kai TV3 kanalą LNK laidos rodymo metu žiūrėjo 12 procentų – beveik dvigubai daugiau (duomenys iš TNS).

Sumestinis-subertinis virto dar ir sumuštiniu, kritusiu labai nelaimingai – sviestu ant grindinio.

Please wait...
Kategorijos:  Laidos, Personalijos
Tags: , , , , , , , , , , , ,

8 komentarai:

  1. Šiaip | 14 vasario, 2011 at 13:06

    O kaip vakar sekėsi Chorų karams?

    Please wait...
  2. smalsu | 14 vasario, 2011 at 14:56

    Dėl “Tu gali” stebėtis neverta, nes apie neparuoštą ir beformatį projektą nelabai ką ir padiskutuosi. LNK dar laikosi ant šou, kurie daromi nuo Valinsko laikų. Pvz. Žvaigždžių duetai. Po to atėjusi naujoji karta kala pro šalį, net lapai krinta.

    Please wait...
  3. Šiaip | 14 vasario, 2011 at 16:49

    Šis tas iš BTV fronto: http://www.zebra.lt/lt/tv/naujienos/zvaigzdziu-medziotojos-laidos-atsisakyta-del-tamsos-studijoje-227377.html

    Please wait...
  4. Nerijus | 14 vasario, 2011 at 17:26

    aš penkias minutes pasižiūrėjau ir užteko, nesužavėjo man ši laida:)

    Please wait...
  5. korta | 14 vasario, 2011 at 22:31

    Įdomus LNK sprendimas. Tai, kas visiškai akivaizdžiai trukdė Lietuvos dainai, persikėlė į Tu gali. Su Šlepiku priešaky. Kokios personalijos, toks ir rezultatas.

    Please wait...
  6. LNK vs TV3: “LIETUVOS SUPERMIESTAS” GAVO NUO “CHORŲ KARŲ” | uagadugu
  7. “LIETUVOS RYTO” TV IR TOLIAU KABINS MAKARONUS SU ŽAIDIMAIS | uagadugu
  8. “LIETUVOS METŲ MOTERIS”: FLIRTAS SU ZVONKE IR KITOS INTYMIOS DETALĖS | uagadugu

Palikite komentarą