LAURA PAUKŠTĖ IR JOS MALKA Į TAUTINIO POP FABRIKĖLIO PAKURĄ

(Last Updated On: 2021-04-14)

LNK paskelbė žinią apie naują projektą, kur, cituoju, paprasti žmonės galės įrodyti, kad nėra niekuo neprastesni už žvaigždes. „Tu gali“ – tai šansas paprastam, tačiau ypatingam, niekam nežinomam žmogui tapti žinomu ir mylimu – nauju VIP’u. „Ko gero dažnai girdėjote frazę: „Na, kokia iš jo žvaigždė? O mūsų kaimynė – tai būtų žvaigždė. Ji galėtų parodyt, ką gali… Naujajame LNK šou paprasti žmonės kovos su žinomais ir aiškinsis, kuris yra tikroji žvaigždė“, – sako per LNK startuosiančio žaidimo prodiuserė Laura Paukštė. Žvaigždės priešininku gali tapti bet kuris žmogus iš tautos, nemažai pasiekęs gyvenime, ypatingas savo profesija, padaręs kažką neįmanomo arba garsėjantis išskirtiniu gyvenimo būdu, charakteriu, požiūriu į gyvenimą. Jį gali siūlyti bet kas: darbovietė, kaimynai, laiptinė, draugai, giminės ar bendruomenė. „Žodžiu, atėjo metas tiems, kuriuos aplinkiniai vadina keistuoliais arba šviesuoliais, išeiti į televizijos šviesą ir susižerti publikos aplodismentus“, – sako L. Paukštė.

Laura Paukštė

Laura Paukštė © LNK

Tu gali – pavadinimas, į kurį galėtų pašaipiai, o gal ir jautriai sureaguoti TV3 žmonės – mat šioje televizijoje kuriama laida Tu gali šokti, kurios pirmas sezonas jau parodytas pastarąjį pavasarį, o antras šiuo metu ruošiamas ir po poros mėnesių startuos. Šioje laidoje taip pat dalyvauja talentai iš gatvės (nežinantiems paaiškinsiu, kad dėl TV žmonių telecentrizmo visi, kurie nėra iš televizijos, yra vadinami gatviniais – uagadugu ta proga visuomet išdidžiai pataiso, kad man tai netaikoma, nes aš – nuo bananų plantacijos, t.y. bananinis), bet rodo savo gabumus siaurai apibrėžtoje – šokių srityje. Su pavadinimais LNK palociuose vyksta keisti dalykai – prieš pusmetį, birželį rašiau medžiagą, kurioje stebėjausi analogišku atveju – kai LNK, tik ką pasibaigus Lietuvos radijo konkursui Daina Lietuvai, tos pačios prodiuserės Lauros Paukštės žodžiais pranešė apie Lietuvos dainos projektą. Tiesą sakant, man įdomu, ar tai reiškia idėjų trūkumą, nes norint būtų iš ko pasirinkti – Lietuvių kalbos žodyne yra 11 milijonų žodžių; ar intenciją multiplikuoti svetimą sėkmę, imant kažkieno pavadinimą, ar jo dalį. Rinkodaroje dažnai taikomas šitoks metodas, bet šiuo atveju tai tarsi ir neturėtų galioti, nes LNK iš savo aukštybių neturėtų pastebėti Lietuvos radijo, o juolab ten ir auditorija – ne ta, kurios LNK siekia; o Tu gali šokti anaiptol nebuvo laida, apsivainikavusi dideliu populiarumu, todėl ir neturėtų asocijuotis su sėkmingu prekės ženklu. Kaip ir belieka galvoti, jog trūksta idėjų.

Skaityk  DAR VIENAS INFOŠOU: Į TV3 ETERĮ ĮPLASNOS "TV ANTIS"

Na, bet padėkime į šalį tą pavadinimą. LNK laidą vadina TV žaidimu ir iliustruoja tai taip: Žvaigždė ir paprastas mirtingasis susikauna skirtingose rungtyse. Viena jų – muzikinė. Čia gali tekti dainuoti kartu su žvaigžde arba galynėtis pratęsiant dainos žodžius. Taip pat priešininkų laukia vedėjų klausimai apie jų gyvenimą, pakilimus, nuopuolius, pasiekimus, o publika vertina jų nuoširdumą. Advokatais į laidą bus kviečiami konkurentų giminės, draugai ir artimieji, kurie turi išsijuosę girti laidos dalyvius ir taip pelnyti jam daugiau taškų. „Tu gali“ dalyviai išgirsta psichologo ir astrologo komentarus, kurie žiūrovams leidžia dar objektyviau apsispręsti, kieno jie pusėje – žvaigždės ar drįsusio jam iššūkį mesti drąsuolio. Taškai sumuojami ir paaiškėja laidos laimėtojas. Jei žvaigždę „užgesina“ paprastas žmogus, jis keliauja į kitus žaidimo „Tu gali“ etapus.

Matome, jog Tu gali neapsieina be tikrųjų magnetų – t.y. pop žvaigždžių. Kanalas nepasitiki žmonėmis iš gatvės, kurie būtų tiesiog gabūs savo srityse ir susirungtų su kitais savo srityse gabiais gatviniais. Jiems reiks, tiesa, ne šokti, bet dainuoti galynėjantis su vis nepaliaujančio naujus veidus ir veidelius gaminti tautinio pop industrijos fabrikėlio atstovais.

Fabrikėlis nors ir springsta, nors ir keikiamas, bet jo produkcija turi paklausą.

Please wait...
Kategorijos:  Laidos, Personalijos
Tags: , , , , , , , , , ,

Vienas komentaras:

  1. “TU GALI”: ŠLEPIKO KONTŪRAI BUS KANDŪS | uagadugu

Palikite komentarą