RŪTA MIKELKEVIČIŪTĖ GERIAU SUVARTĖ RADŽI MELODRAMĄ

(Last Updated On: 2021-04-17)

Vakar įvyko dar vienas mūšis tarp Rūtų. Buvo įdomus, kadangi TV3 Rūta ir LNK Rūta buvo pasitelkusios vieną taršymo objektą – pop žvaigždę romą (tiesa sakant, niekaip nesuprantu, kodėl mes primygtinai stengiamės čigonus vadinti romais nepaisant to, kad jie patys save vadina tik čigonais…) Radži, kurį kitas romas/čigonas Stepas Visockis apšaukė kraujomaišos tarp brolio ir sesers produktu. Ta proga visas Lietuvos TV bulvaras įklimpo ir su dideliu pasimėgavimu tempia šią saldžią naštą. Situacija dėkinga – Radži sureagavo siautulingai, kiti čigonai irgi – o jie žmonės atviri, naivūs ir nesuprantantys, kad bulvarui reikia kuo ilgesnio ir aitresnio proceso, o ne kurios nors tiesos triumfo. Vyksta tikra muilo opera, kur pradeda šviesti ne tik aštrūs dantys, bet ir kinžalo ašmenys. Čigonai yra be galo supykę, taborai suirzę, narkomanai palikti likimo valiai. Vienu žodžiu, visiškas ermyderis ir netvarka.

Rūta Janutienė

nuotrauka nuo ekrano © uagadugu

Viena ant kitos nuo 19.40 iki 20.30 val. uždėtos LNK ir TV3 laidos Nuo… Iki… ir Kodėl?, kurias veda Rūtos – Mikelkevičiūtė ir Janutienė, talžosi jau nuo sezono pradžios. Talžosi dar ir ketvirtadieniais, kur jų laidos yra lygiai taip pat suguldytos viena ant kitos. LNK Rūta po to, kai paliko šokius, nepralaimi TV3 Rūtai reitingų kategorijoje. Jos laidos labiau sukoncentruotos, apvalytos nuo nereikalingų snarglių. Čia – forma. Turiniu jos irgi gerokai skiriasi – TV3 Rūtos laidos dažniau brenda į socialines misterijas arba konsumerinius TV šou, o LNK Rūtos laidose dominuoja labiau išgryninta bulvarinė tematika. LNK Rūta yra geriau pagavusi taip vadinamos tikslinės auditorijos komercinį kvapą, kai, žiūrint TV3 Rūtos laidas, imi galvoti, jog šiai visuomenė pagal bulvarines preferencijas yra mažiau išsisluoksniavusi. Todėl taip vadinamo intelektualinio elito tarpe diskusijos apie TV3 Rūtos laidas, žurnalistinę kūrybą ar personaliją yra žymiai dažnesnės (elitas į jos laidas akį užmeta), o apie LNK Rūtą tokių dalykų neįsivaizduosi – ji yra tiksli ir savaip teisinga elito niekinamo Žmonių žurnalo auditorijos klientė. Netgi kai jos laidose svarstomos socialinės temos, LNK Rūta sugeba išgludinti preciziškai nepriekaištingą bulvarinį kampą.

Skaityk  ŠOKIŲ KRONIKA: TIESIOGINIS ETERIS, GEIDŽIANTI JURGELEVIČIŪTĖ IR KUODUOTAS ŠUO

Dviejų Rūtų darbas metodologiškai skiriasi. Štai pastarąjį ketvirtadienį LNK Rūta savo pokalbių laidai rinkosi temą Išardei šeimą – mokėk!. Vyravo spalvingai su blizgučiais pateiktas moralinis-emocinis aspektas, o ką matytume Rūtos Janutienės laidoje, jei ji jo imtųsi? Dar vieną socialinę misteriją – diskusiją apie išmokų dydį bei kaktomušą krikščioniško požiūrio apie šeimos sampratą ir kurio nors garsaus ištvirkėlio reprezentuojamų papostringavimų. A, šonuose dar būtų Petruškevičius, Mino ir Jurgelevičiūtė, kurie nelabai žinotų, ką toje studijoje veikia. Panašiai buvo ir vakar, kur tik Irma Jurgelevičiūtė sugebėjo atrodyti organiškai, o ką ten darė Mantas Petruškevičius su Mino – taip ir nesupratau. Dekoracija kažkokia – suprantu, turėjo būti masalas, bet… Beje, laidoje nebuvo su LNK ekskliuzyvine sutartimi saistomo paties apkalbų objekto – Radži, kas gerokai menkina Kodėl? svorį. O LNK Rūtos laidoje iššovė visi ten pakabinti šautuvai – nė vieno nereikalingo žodžio. Sakysite, nereikia lyginti sumontuoto bulvaro ir tiesioginės laidos (Kodėl? šį kartą buvo tiesioginė o pastarosiose beveik neįmanoma išvengti kluptelėjimų), bet nebuvo geriau kai matydavome ir sumontuotą Kodėl?

Kreivės yra iškalbingos – LNK Rūta rinko 17.3 procento reitingo, kai TV3 Rūta – 11.3…(duomenys iš TNS)

Vienas geras darbas, kurį tikrai padarė Rūta yra tai, kad čigonai jos laidoje atrodė kaip normalūs žmonės, gyvenantys tarp mūsų, su mums būdingomis mintimis ir aistromis, o ne kažkokie visuomenės paribių atstovai iš rezervato. Dar įstrigo karinga Astos Baukutės retorika – ši savo buvusį darbdavį prodiuserį Saulių Bartkų pavadino cituoju, visuomenės votimi, nors, manau, atsirastų ne vienas, kuris tokiu negeru spuogu šauktų tūlą Rupulevičių…

Rūta Janutienė kažkaip iškrenta iš daugiau nei išgryninto TV3 bulvarinio formato. Kas ne taip ryškiai matėsi, kai ji dirbo LNK televizijoje. Gal pasirodys paradoksalu ir šventvagiška, bet geriausiai ji man žiūrėtųsi LTV praimtaime.

Nemira Pumprickaitė jau ten yra – nesunku būtų ir Rūtai Janutienei pasistengti – pora prisipažinimų meilėje Valdui Adamkui ir, žiū, esi vietoj. Šilta vietelė šiaip ar taip.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, Visuomenė
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

13 komentarai:

  1. Šiaip | 18 sausio, 2011 at 15:36

    O prie ko čia Valdas Adamkus? Juk jis nėra generalinis LTV vadovas, be to manau, kad Rūtos atėjimui priešintusi, kai kurie LTV tarybos nariai.

    Please wait...
  2. uagadugu | 18 sausio, 2011 at 16:15

    2 Šiaip – tikėti ar ne – paties reikalas – aš tik galiu kolegą patikinti, kad paties minimam fiziniam asmeniui V. Adamkus yra daugiau nei svarbus žmogus, kuriam jis už daug ką turėtų būti labai dėkingas.

    Please wait...
  3. Nerijus | 18 sausio, 2011 at 15:43

    peržiūrėjau internete Rūtos Janutienės laidą, nes anonsas suintrigavo, tačiau supratau, kad LNK Rūtos geresni pokalbių šou būna. Vakar Asta Baukutė apkaltino Bartkų, Irma dar nosį kišo į diskusiją, Petruškevičius pasedėjo, nes sutartis su TV6 kanalu:)
    Manau, kitą sezoną “Kodėl” nebebus, nes reitingai maži, man, atrodo, buvusios laidos “Be grimo” buvo geresni reitingai:) Ir teks Rūtai sugrįžti į LNK:)

    Please wait...
  4. Nerijus | 18 sausio, 2011 at 15:45

    Tiesa, Šlepikas po debiuto LNK projekto “Lietuvos daina” gavo darbą kitame projekte “Tu gali”, taps šio projekto vienu iš vedėjų:)

    Please wait...
  5. Šiaip | 18 sausio, 2011 at 16:49

    Pasidarė labai įdomu, gal gali plačiau papasakoti apie tai?

    Please wait...
  6. uagadugu | 18 sausio, 2011 at 17:02

    Dabar – ne. Anksčiau ar vėliau bus tokia proga. O gal ir dvi.

    Please wait...
  7. Artūras Račas | 18 sausio, 2011 at 22:08

    Uagadugu, na ir pasiūlėte… Nejaugi jums LRT visiškai negaila?.. 🙂

    Aš tai galvoju, kad kai R.Janutienė jau bus pabuvusi visose televizijose, geriausia vieta jai būtų CTV.

    Please wait...
  8. uagadugu | 18 sausio, 2011 at 22:24

    O beje Rūta yra vedusi laidą LTV – kartu su Aušra Maldeikiene metų prieš nežinia kiek (gal dar prie Kaušpėdo), todėl ratukui apsukti kandidačių ne tiek jau daug liko.

    CTV… Jos pasirodymai dar per LNK pramogines laidas – kažkokį svogūnų antidotumą ir kt. jau buvo kažkas panašaus. Nenustebčiau.

    Please wait...
  9. Artūras | 19 sausio, 2011 at 16:03

    Noriu pasisakyti apie tekstą.
    Atrodo, kad jūs rašote rimtai. Ne kaip paauglys. Tačiau klaidų kiekis… Reikėtų patikrinti visą tekstą prieš publikuojant. Šiame straipsnyje pastebėjau ne vieną skyrybos klaidą.
    Turbūt atsiras tokių, kuriems nepatiks mano komentaras, tačiau aš negaliu nepastebėti klaidų.

    Please wait...
  10. uagadugu | 19 sausio, 2011 at 16:28

    Čia, matot, tinklaraštis – nėra galimybių samdyti lituanistą ar šviežgalvį – pats aukoju savo laisvą laiką ir rašinėju mėgėjiškai. O kablelių per daug ar per mažai? Kalbininkai yra įnešę painiavos – kažkada “kabliavimas” buvo griežtesnis, po to – atlaisvintas, o dabar jau ir nežinau… Beje, Jūs kituose tinklaraščiuose dažnai lankotės?

    Please wait...
  11. Artūras | 19 sausio, 2011 at 19:16

    Kai kur trūksta kablelių. Trūksta ten, kur jie privalomi.
    Man tenka lankytis kitur, ir dažnai randu klaidų. Čia jų yra mažiau, nes bent jau žodžiai yra su nosinėmis, raidėmis ž, š ir kt.
    Aš ir pats rašau tinklaraštį. Ir tikrinu klaidas, jei ko nežinau, ieškau internete.
    Dažnai dainininkai kritikuojami, jog neturi balso. Kitaip tariant, jie turi būti talentingi, mokėti dainuoti, gerai intonuoti ir t.t. Tas pats ir su rašymu. Jei žmogus nori rašyti viešojoje erdvėje, jis, mano manymu, turi mokėti taisyklingai rašyti.
    Beje, lietuviškos kabutės rašomos taip: „…“.

    Please wait...
  12. uagadugu | 19 sausio, 2011 at 20:27

    Kolegos tinklaraštyje per 10 įrašų klaidų pridaryti erdvės tiek, kiek pas mane viename:). Bet už pastabas esu labai dėkingas. Dėliosiu kablelius dažniau.

    Please wait...
  13. Ryszard Kapuściński “Kristus su automatu ant peties” | Gyvenimo vadyba

Palikite komentarą